HIRDETÉS

10 színész, akik életük végéig egy rossz álomként fognak emlékezni a forgatásokra

  Általános szabály, hogy minél összetettebb és minél látványosabb egy jelmez, annál nehezebb a színészek a munkája. A mozivilág történelme során nagyon sok olyan alkalom volt, amikor a színészek által magukra öltött ruhák valódi kínzóeszközként funkcionáltak a színészek számára.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál lenyűgöztek minket az ikonikus jelmezek mögött megbúvó történetek, és őszintén szólva a most következő színészek külön díjat érdemelnének, amiért elviselték ezt a szenvedést.

  1. 10 Rebecca Romijn - X-Men

   Xmen lany

   Ahhoz, hogy a színésznő minél inkább beleélje magát a kék színű Mystic mutáns bőrébe, a franchise 1. részének forgatása során egy 12 órás, fárasztó sminkelést kellett elviselnie. Később ezt az időt sikerült 7 órára lecsökkenteni, de a forgatás nagy részét Rebecca még így is a sminkes szoba székében ülve töltötte.

   A színésznő általában éjfélkor kezdte a munkát, hogy a 9 órakor kezdődő forgatásra már teljes sminkben és jelmezben lehessen. Kollégái később azzal viccelődtek, hogy a WC felé vezető kék nyomokból mindig tudni lehetett, mikor van WC-n a színésznő.

  2. 9 Jeff Bridges - Tron

   7186bb5fc3808c36519790f596

   A jelmeztervezők elé az a feladat tárult, hogy Bridges hősét minden nemi jellegzetességétől megfosszák, ezért egy speciális, nagyon szoros ruhába volt öltöztetve. A ruha alsó része annyira feszes volt, hogy a színész viccesen kijelentette, még mindig vannak ruha okozta hegek a bőrén.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 8 Doug Jones - A víz érintése

   9e728951dea4a8277cbff8df05

   Doug Jones szerepei között rengeteg furcsa szörnyet találhatunk. Úgy tűnik, hogy már nehéz meglepni őt a kellemetlen jelmezekkel, de a Víz érintése című filmben azért sikerült. A jelmez elkészítése ugyanis aprólékos és fárasztó volt, ezért a színész munkanapja mindig 3 órával a kollégái előtt kezdődött.

   Először 4 asszisztens segítségével egy latex ruhát húztak Jonesra, majd a membrános kesztyűk kialakítása következett, legvégén pedig a jelmez apró részleteit dolgozták ki, például azt a kopoltyúszabályozó mechanizmust, amitől még élethűbb lett az egész. A színész elismerte, hogy abszolút tehetetlennek érezte magát a jelmezben, mivel egyedül még csak ajtót sem tudott nyitni, ráadásul levegőt sem kapott az orrán, ezért csak a száján tudott lélegezni.

  4. 7 Emma Stone - A kedvenc

   fb51355808a540a8bdfed2bbf7

   A film Angliában játszódik a 18. században, amikor a hölgyek a divat kedvéért még mindig feszes fűzőt viseltek. A film színésznői tehát tényleg megtapasztalták, hogy milyen fájdalommal jár mindez. Emma Stone beismerte, hogy a forgatás első hónapjában levegőt is alig kapott, a mentolos cukorkák mentették meg.

   A gondjai azonban ezután sem értek véget: egy idő után a színésznő belső szervei deformálódni kezdtek, amivel a folytatás is kockázatossá vált, de Emmának végül sikerült helyreállítani az egészségét, és folytatni tudta a forgatást, bár erre a kellemetlen szerepre még valószínűleg sokáig emlékezni fog majd.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 6 Oscar Isaac - X-Men: Apokalipszis

   0d78955c6d824bcaa0f35c06a6

   Az X-Men: Apokalipszis című film főgonoszának jelmeze 18 kg volt, és sok réteg ragasztóból, illetve latexből állt, aminek a felhordása több órát vett igénybe. A projekt megkezdése előtt Isaac nagyon izgatott volt, hogy ilyen híres színészekkel dolgozhat együtt, de képzeld el azt a csalódást, amikor a forgatás nagy részét szomorú magányban töltötte, miközben az asszisztensek pakolták rá a különféle sminkeket.

   Amint a színész befejezett egy-egy jelenetet, egy speciális, hűtött lakókocsiba szállították, hogy kibírja valahogy a következő jelenet forgatásáig. És ez így ment minden egyes nap, míg végül el nem készült a film. A smink és a jelmez eltávolítása egyébként legalább ennyire kényelmetlen volt: elmondása szerint olyan fájdalmas volt lehámozni róla a jelmezt, mintha a bőrét tépték volna le.

  6. 5 Michelle Pfeiffer - Batman visszatér

   df27585313b1695e797cd8b82f

   Csaknem 30 év telt el a Batman visszatér forgatása óta, de a színésznő még mindig rémüldözve idézi fel az ott történteket. 1992-ben a technológia még nem volt annyira fejlett, ezért az ikonikus latex ruha igazi kín szenvedést okozott a színésznőnek. Miután a színésznő magára öltötte a jelmezt, a bent maradt levegőt egy porszívó segítségével szívták ki alóla, hogy mindenhol tökéletesen illeszkedjen a testére, a gyötrelem azonban itt sem ért még véget.

   A latex ruhát szilikon alapú géllel kenték be, hogy minél fényesebb legyen, a hosszú órákon át tartó forgatás miatt pedig a maszk borzalmas nyomokat hagyott a színésznő arcán, arról nem beszélve, hogy milyen bonyolult kaland volt számára minden egyes WC-re menés.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

  1. 4 Anthony Daniels - Star Wars: Egy új remény

   1d06ae5f9ab1ce0d73bd387b33

   A körülbelül 27 kilogrammos fém ruha felvétele nagyjából 2 órát vett igénybe, majd Danielsnek ezután az egész napot abban kellett töltenie, így nem tudott leülni, és vizet inni is csak segítséggel. Mindezt Tunézia tűzforró éghajlatán, ahol a sivatagi jelenetek jelentős része zajlott.

   Az első munkanapon ráadásul a jelmez egy része eltört, mély vágást hagyva ezzel a színész lábán. Ennek okán a következő időszakban a színésznek bekötözött lábbal kellett játszania, de elmondása szerint a legrosszabb talán a stáb közönye volt: sokan elfelejtették, hogy egy igazi, élő ember van a páncél mögött.

  2. 3 Peter Mayhew - Star Wars

   4e8e49524baabf99f7bba6712e

   Peter Mayhew kínját leginkább talán a kutyatulajdonosok értik meg. Közismert tény, hogy a legendás Csubakka jelmez jak szőrből készült, és mivel az első trilógia második részét havas területen forgatták, Csubakka szőre folyamatosan benedvesedett, ezzel borzalmasan undorító szagot árasztva magából. Állítólag nemcsak Peternek, de még a kollégáinak is nagyon nehéz volt emiatt a forgatás.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 2 Paul Bettany - Bosszúállók: Ultron kora

   25e3955489a7f19f4438cfb6a5

   Eleinte Paul csak a Jarvis nevű mesterséges intelligencia hangját adta, de minden megváltozott a Bosszúállók: Ultron kora című filmben, amikor a színésznek felajánlották, hogy újjászületik Vision néven. Bettany minden nap körülbelül 3,5 órát kellett a sminkes szobában töltenie.

   Először az arcára vitték fel a sminket, majd jöhetett a szoros és kényelmetlen jelmez, amiben olykor akár 10 órát is el kellett töltenie a forgatási napokon. A kényelem érdekében egyfajta légkondicionáló rendszerrel is ellátták: jeges vizet vezettek át a benne található csöveken keresztül, de a színész elmondása szerint ez sem sokat segített.

  4. 1 Lily James - Hamupipőke

   2ecb1256c882e8467c99c908c4

   A varázslatos, 12 rétegből álló selyemruha felvétele minden alkalommal körülbelül 45 percet vett igénybe, de hogy a színésznő dereka utólagos retusálás nélkül is tökéletes legyen, ezért mindig egy rendkívül szűk fűzőt is viselt. A jelmez annyira kemény volt, hogy a színésznőnek különleges étrendre kellett térnie a forgatás közben.

   A derekára rakott fűző ugyanis olyan szoros volt, hogy nem tudta megemészteni rendesen az elfogyasztott ételeket, ami miatt állandó böfögés gyötörte. Később emiatt csak leveseket ehetett, de a helyzet még úgy is elviselhetetlen volt - mondta a színésznő.


   Bónusz: Batman

   Úgy tűnik, hogy a legendás Batmant alakító színészek egyetlen közös vonása, hogy mindannyian tiszta szívükből gyűlölték az ikonikus jelmezt. Mindegyik Batman színész úgy emlékszik vissza, hogy a szuperhős-jelmez maga volt a pokol. Val Kilmer szerint egy óra kellett a ruha felvételéhez, majd 45 perc annak levételéhez, hogy véletlenül se sérüljön. Ehhez persze egy egész asszisztens csapatra is szükség volt. A jelmezben nem voltak kialakítva a halláshoz szükséges lyukak, ami miatt a színésznek hallási problémái támadtak a forgatás közben.

   A legkellemetlenebb mégis talán az volt, hogy a színésznek a WC-re menéshez is asszisztensek segítségét kellett igénybe vennie. Később Christian Bale harcolta ki azt a jelmeztervezőknél, hogy készítsék elviselhetőbbé a szuperhős jelmezt.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
18
12 hozzászólás, 18 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!