HIRDETÉS BEZÁRÁS

A legfinomabb amerikai palacsinta recept

Ez a recept garantáltan puha és extra vastag palacsintákat eredményez. 🥞

amerikai, desszert, édes, gyerekbarát, konyha, otthoni, palacsinta, recept, reggeli, sütés

Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 csésze (kb. 180-210 g) sima liszt
  • 2 és 1/2 teáskanál (kb. 10 g) sütőpor
  • 1/2 teáskanál (kb. 3 g) só
  • 1 evőkanál (kb. 15 g) cukor
  • 1 és 1/4 csésze (kb. 300 ml) tej
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál (kb. 45 g) olvasztott vaj
  • 2 teáskanál (kb. 10 ml) vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Száraz hozzávalók összekeverése: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.
  2. Nedves hozzávalók összekeverése: Egy másik tálban verd fel a tojást, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot. Jól keverd össze.
  3. A két keverék egyesítése: Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz. Csak annyira keverd, hogy a lisztes csomók eltűnjenek. Fontos, hogy ne keverd túl, mert a tészta ettől gumiszerűvé válhat. Egy-két kisebb lisztes csomó maradhat benne, ez nem baj.
  4. Sütés: Melegíts fel egy serpenyőt vagy palacsintasütőt közepes lángon, és kenj ki egy kevés olajjal vagy vajjal. Egy merőkanálnyi vagy negyed csészényi adagot önts a tésztából a serpenyőbe.
  5. Fordítás: Süsd addig, amíg a palacsinta felszínén buborékok kezdenek megjelenni, és a széle szárazzá válik (kb. 2-3 perc). Ekkor fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára (kb. 1-2 perc).
  6. Tálalás: Halmozd a kész palacsintákat tányérra. Tálalhatod juharsziruppal, gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy porcukorral.

Jó étvágyat!

HIRDETÉS

Beszélgetés indítása

Jelentkezz be!

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!

    Iratkozz fel a hírlevelünkre,

    hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

    *heti egy e-mailt fogunk küldeni