
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze (kb. 180-210 g) sima liszt
- 2 és 1/2 teáskanál (kb. 10 g) sütőpor
- 1/2 teáskanál (kb. 3 g) só
- 1 evőkanál (kb. 15 g) cukor
- 1 és 1/4 csésze (kb. 300 ml) tej
- 1 tojás
- 3 evőkanál (kb. 45 g) olvasztott vaj
- 2 teáskanál (kb. 10 ml) vanília kivonat
Elkészítés:
- Száraz hozzávalók összekeverése: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.
- Nedves hozzávalók összekeverése: Egy másik tálban verd fel a tojást, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot. Jól keverd össze.
- A két keverék egyesítése: Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz. Csak annyira keverd, hogy a lisztes csomók eltűnjenek. Fontos, hogy ne keverd túl, mert a tészta ettől gumiszerűvé válhat. Egy-két kisebb lisztes csomó maradhat benne, ez nem baj.
- Sütés: Melegíts fel egy serpenyőt vagy palacsintasütőt közepes lángon, és kenj ki egy kevés olajjal vagy vajjal. Egy merőkanálnyi vagy negyed csészényi adagot önts a tésztából a serpenyőbe.
- Fordítás: Süsd addig, amíg a palacsinta felszínén buborékok kezdenek megjelenni, és a széle szárazzá válik (kb. 2-3 perc). Ekkor fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára (kb. 1-2 perc).
- Tálalás: Halmozd a kész palacsintákat tányérra. Tálalhatod juharsziruppal, gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy porcukorral.
Jó étvágyat!
HIRDETÉS