Egy innovatív szalagkorlát, mely tényleg megmenthetné a szerencsétlenül járt autósokat

Az útszegélyező szalagkorlátok célja, hogy megvédje az autósokat a szakadékba zuhanástól, szembejövő sávba sodródástól és hasonlóktól, azonban köztudott, hogy ha nem kellő irányból és/vagy sebességgel ütközünk ezeknek az egyébként biztonsági célból elhelyezett tárgyaknak, akkor nemhogy nem véd meg, de akár még a halálunkat is okozhatja.


A dél-koreai ETI legújabb fejlesztése most ezt hivatott kiküszöbölni nem akármilyen, a tengelyük körül forgó műanyag hordókkal. Hasonló próbálkozások már korábban is voltak, akkor azonban még fém hordókkal igyekeztek biztonságosabbá tenni a szalagkorlátokat, melyek összességében nem hoztak nagy változást a töréstesztek során.

A dél-koreai cég műanyaghordós megoldása azonban egészen ígéretesnek látszik, a fémrudak ugyanis jól láthatóan elnyelik a kinetikus energiát, míg a közéjük telepített műanyag hordók pedig – ahogy forognak a tengelyük körül – elősegítik, hogy az autó egy irányban haladjon tovább és ne kezdjen el pördüljön át a szalagkorlát felett. Ezzel az innovatív megoldással nemcsak emberéleteket lehetne megmenteni az utakon, de a felvételek láttán egyértelműen kijelentetjük, hogy egyúttal az autókban keletkező károk is minimalizálhatóak lehetnének a segítségével.

 

 

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.