HIRDETÉS

Így néz ki a japán vonatok belseje, melyeket guruló szállodaként emlegetnek a turisták

Japán közismerten híres a precíz, óramű pontosságú vasúthálózatáról, mely egyben a lakosság fő szállítóeszköze is a felkelő nap országában. A világ 51 legforgalmasabb vasútállomásából 45 Japánban található és tulajdonképpen nem is meglepő, hogy az emberek szeretik ezt a fajta tömegközlekedést, a japán vonatok ugyanis minden tekintetben egyesítik a modern technika által nyújtott lehetőségeket a kényelemmel.


Sunrise Express

A japán Sunrise Express tulajdonképpen az ország éjjel-nappal közlekedő, kerekeken guruló szállodája, mely két különböző szerelvényt foglal magába: a Sunrise Izumo-t (12 órás út - 953.6 km) és a Sunrise Seto-t (9,5 órás út - 804.7 km). Ez a két vonat Tokió és Okajama között közlekedik, két különböző útvonalon. A Sunrise Izumo - ahogy azt neve is sugallja - Izumó felé, míg a Sunrise Seto Takamacu felé közlekedik.

Ezeken a vonatokon az utazás valódi kulturális élménnyel párosul, mely során a szebbnél-szebb japán tájakat is megismerhetjük. Ha erre járunk, mindenképp érdemes kipróbálni valamelyiket (vagy mindkettőt), máskülönben páratlan élménytől fosztjuk meg magunkat.

Első osztály

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
wikimedia

Sok modern vonattal ellentétben ezek a vonatok 6 különböző jegytípust kínálnak.

Az egyszemélyes Deluxe vagy első osztály egy hangulatos kis kabinból áll, ahol egy személy kényelmesen, magányosan utazhat. A kabinban található asztal, szék és egy mosdó is az ágy mellett. Minden kabin világítása külön-külön kapcsolható, az utasokat pedig papuccsal, fürdőköpennyel és piperecikkekkel várják. Az itt utazó emberek ingyenesen használhatják a vonaton található zuhanyzókat.

Ezzel a jegytípussal kicsit olyan érzésünk lehet, mintha egy mozgó szállodai szobában találnánk magunkat, ahol a panorámás kilátás garantált. Az ajtók zárhatók, így maximális kényelem mellett, másoktól elzárva utazhatunk.

Másodosztály

A másodosztályú jegyeken belül már többféle jegy közül választhatunk, annak tükrében, hogy hányan szeretnénk osztozni a kabinokon. Ne tévesszen meg senkit a ,,másod” szó jelentése, ezek a kabinok sem sokkal rosszabbak, mint amivel az első osztályon találkozhatunk. Az ajtók itt is zárhatók, amik biztosítják az elszigeteltséget és a kényelmet, a valódi előny pedig, hogy itt akár többen is megszállhatunk egy kabinban. Elvégre, mi lehet jobb annál, mint a barátainkkal közös kabinban felfedezni Japán szépségeit?! Talán csak a Nobinobi.

Nobinobi


Az utolsó jegytípus a Nabinobi. Itt kétszintes emeletes ágyak várják az utasokat, hátránya pedig, hogy egybe nyílik a többi ággyal, így nincs meg az a komfortos elszigeteltség, mint a többi kabin esetében. Minden dupla ágyhoz egy-egy nagy ablak tartozik, melyeken keresztül az utasok megcsodálhatják a szebbnél-szebb látnivalókat.

Lényegesen olcsóbb, mint a többi jegytípus, így ha nem bánjuk, hogy utazás közben megismerkedhetünk a helyi utazókkal és kultúrával, akkor ez is tökéletes választás lehet. Fontos azonban leszögezni, hogy minden esetben le kell venni a cipőt, mielőtt belépünk egy-egy ilyen Nabinobi kabinba.

6 perc/zuhanyzás

A vonatokon a kényelmes kabinok mellett minden igényt kielégítő WC-k, italautomaták, dohányzókabinok és társalgók várják az utasokat, ráadásul a kerekesszékkel érkező utasok számára is kényelmes utazást biztosítanak.

A zuhanyzás némileg bonyolultabb, ezt ugyanis speciális kártya segítségével veheti igénybe az utasok; vagy ingyenesen vagy pedig díj ellenében - attól függően, hogy ki-milyen jegyet vásárolt. A zuhanyzásra összesen 6 perc áll rendelkezésre, melyet egy kis visszaszámláló kijelzőn keresztül lehet nyomon követni, így érdemes odafigyelni, hogy még az idő lejárta előtt alaposan lemossuk magunkról a tusfürdőt és a sampont, máskülönben kellemetlen helyzetbe kerülhetünk.

Zuhanyozás után elég megnyomni az automatikus tisztítás gombot és a modern technika elvégzi helyettünk a piszkos munkát – egyúttal pedig készen áll a következő zuhanyozni kívánó utas fogadására.

Lényegében tehát így néz ki Japán egyik legérdekesebb vasútvonala, amit nem meglepő módon a turisták is örök élményként tartanak számon. Az interneten kutakodva persze számos további izgalmas képet és videót találhatsz a vonatokról, melyeket mindenképpen érdemes felkutatni, ha felkeltették az érdeklődésedet ezek a nem mindennapi „kerekeken guruló szállodák”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.