Így néz ki a japán vonatok belseje, melyeket guruló szállodaként emlegetnek a turisták

Japán közismerten híres a precíz, óramű pontosságú vasúthálózatáról, mely egyben a lakosság fő szállítóeszköze is a felkelő nap országában. A világ 51 legforgalmasabb vasútállomásából 45 Japánban található és tulajdonképpen nem is meglepő, hogy az emberek szeretik ezt a fajta tömegközlekedést, a japán vonatok ugyanis minden tekintetben egyesítik a modern technika által nyújtott lehetőségeket a kényelemmel.


Sunrise Express

instagram

A japán Sunrise Express tulajdonképpen az ország éjjel-nappal közlekedő, kerekeken guruló szállodája, mely két különböző szerelvényt foglal magába: a Sunrise Izumo-t (12 órás út - 953.6 km) és a Sunrise Seto-t (9,5 órás út - 804.7 km). Ez a két vonat Tokió és Okajama között közlekedik, két különböző útvonalon. A Sunrise Izumo - ahogy azt neve is sugallja - Izumó felé, míg a Sunrise Seto Takamacu felé közlekedik.

Ezeken a vonatokon az utazás valódi kulturális élménnyel párosul, mely során a szebbnél-szebb japán tájakat is megismerhetjük. Ha erre járunk, mindenképp érdemes kipróbálni valamelyiket (vagy mindkettőt), máskülönben páratlan élménytől fosztjuk meg magunkat.

Első osztály

Sok modern vonattal ellentétben ezek a vonatok 6 különböző jegytípust kínálnak.

Az egyszemélyes Deluxe vagy első osztály egy hangulatos kis kabinból áll, ahol egy személy kényelmesen, magányosan utazhat. A kabinban található asztal, szék és egy mosdó is az ágy mellett. Minden kabin világítása külön-külön kapcsolható, az utasokat pedig papuccsal, fürdőköpennyel és piperecikkekkel várják. Az itt utazó emberek ingyenesen használhatják a vonaton található zuhanyzókat.

Ezzel a jegytípussal kicsit olyan érzésünk lehet, mintha egy mozgó szállodai szobában találnánk magunkat, ahol a panorámás kilátás garantált. Az ajtók zárhatók, így maximális kényelem mellett, másoktól elzárva utazhatunk.

Másodosztály

A másodosztályú jegyeken belül már többféle jegy közül választhatunk, annak tükrében, hogy hányan szeretnénk osztozni a kabinokon. Ne tévesszen meg senkit a ,,másod” szó jelentése, ezek a kabinok sem sokkal rosszabbak, mint amivel az első osztályon találkozhatunk. Az ajtók itt is zárhatók, amik biztosítják az elszigeteltséget és a kényelmet, a valódi előny pedig, hogy itt akár többen is megszállhatunk egy kabinban. Elvégre, mi lehet jobb annál, mint a barátainkkal közös kabinban felfedezni Japán szépségeit?! Talán csak a Nobinobi.

Nobinobi


Az utolsó jegytípus a Nabinobi. Itt kétszintes emeletes ágyak várják az utasokat, hátránya pedig, hogy egybe nyílik a többi ággyal, így nincs meg az a komfortos elszigeteltség, mint a többi kabin esetében. Minden dupla ágyhoz egy-egy nagy ablak tartozik, melyeken keresztül az utasok megcsodálhatják a szebbnél-szebb látnivalókat.

Lényegesen olcsóbb, mint a többi jegytípus, így ha nem bánjuk, hogy utazás közben megismerkedhetünk a helyi utazókkal és kultúrával, akkor ez is tökéletes választás lehet. Fontos azonban leszögezni, hogy minden esetben le kell venni a cipőt, mielőtt belépünk egy-egy ilyen Nabinobi kabinba.

6 perc/zuhanyzás

A vonatokon a kényelmes kabinok mellett minden igényt kielégítő WC-k, italautomaták, dohányzókabinok és társalgók várják az utasokat, ráadásul a kerekesszékkel érkező utasok számára is kényelmes utazást biztosítanak.

A zuhanyzás némileg bonyolultabb, ezt ugyanis speciális kártya segítségével veheti igénybe az utasok; vagy ingyenesen vagy pedig díj ellenében - attól függően, hogy ki-milyen jegyet vásárolt. A zuhanyzásra összesen 6 perc áll rendelkezésre, melyet egy kis visszaszámláló kijelzőn keresztül lehet nyomon követni, így érdemes odafigyelni, hogy még az idő lejárta előtt alaposan lemossuk magunkról a tusfürdőt és a sampont, máskülönben kellemetlen helyzetbe kerülhetünk.

Zuhanyozás után elég megnyomni az automatikus tisztítás gombot és a modern technika elvégzi helyettünk a piszkos munkát – egyúttal pedig készen áll a következő zuhanyozni kívánó utas fogadására.

Lényegében tehát így néz ki Japán egyik legérdekesebb vasútvonala, amit nem meglepő módon a turisták is örök élményként tartanak számon. Az interneten kutakodva persze számos további izgalmas képet és videót találhatsz a vonatokról, melyeket mindenképpen érdemes felkutatni, ha felkeltették az érdeklődésedet ezek a nem mindennapi „kerekeken guruló szállodák”.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

61
Ez igen!
1
Nem tetszik!
4
Vicces
46
Imádnivaló
13
Meglepő
3
Szomorú
1
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!