HIRDETÉS

Az internetezők megosztották azokat a dolgokat, amiket sokan valamiért nem ismernek, vagy figyelmen kívül hagynak


Bizonyára legalább egyszer Te is felháborodtál már az emberek logikátlan cselekedetei és gondolatai láttán. Gondolok itt azokra, mint például, akik nem használják az irányjelzőket a közlekedésben, vagy akik szentül állítják, hogy az influenza csak egy megfázás. A Reddit közösségi oldal felhasználói az egyik bejegyzésben ezért összegyűjtötték azokat az alapvető dolgokat, melyeket mindenkinek kellene ismernie, ám valamilyen oknál fogva mégis vannak olyanok, akik nem ismerik, vagy csak egyszerűen figyelmen kívül hagyják őket.

HIRDETÉS

Egyes felhasználók humorosabb irányba próbáltak elindulni, mások pedig rendkívül komolyan vették a témát. A Liked.hu-nál most mindkét táborból elhoztuk a legjobb és legnépszerűbb hozzászólásokat. Elképzelhető, hogy neked is lesz köztük valami újdonság, de az is lehet, hogy csak emlékeztetni fognak valamire, amit már úgy is tudsz. Így vagy úgy, ezek az információk nem lesznek haszontalanok.

 • Afrikában nincsenek tigrisek. Tanzániában szafariztam, és két útitársam arról beszélt, hogy mennyire várják már, hogy lássák a tigriseket. Mondtam, hogy nem lesznek tigrisek, mire olyan kétkedve és lenézően reagáltak, mintha csak viccelnék. Meg kellett kérdezniük a túravezetőt, hogy ez tényleg igaz-e.
 • Az antibiotikumok elpusztítják a baktériumokat, de a vírusok ellen hatástalanok.
 • Az alkoholban is van kalória. Amikor először mondtam a 20 éves barátomnak, hogy az általa olyannyira szeretett vodka is tele van kalóriával, megdöbben: „Mi?! Azt hittem, hogy mivel tiszta, mint a víz, nincs benne kalória.”
 • A narválok valódiak. Az emberek azt hiszik, hogy csak trollkodom velük, amikor valami mitikus egyszarvú bálnáról beszélek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

View this post on Instagram

One of the things that fascinates me most about the ocean is how little we know. There are so many mysteries and secrets hidden in the depths of the sea – so many things still to be discovered. Narwhals are sometimes called the unicorns of the sea, and the males are most recognizable by their ivory tusks; a long canine tooth covered in thousands of nerve endings and pores that protrudes from the upper jaw. In 2017, SeaLegacy celebrated the announcement of what will become the Tallurutiup Imanga/Lancaster Sound Marine Protected Area in northern Canada. Parks Canada and the QIA (Qikqtani Inuit Assocation) are still negotiating final steps in a process started in 2007, and initially proposed as far back as the 1980s. In 2019, we're closer than ever to seeing the boundaries of the Tallurutiup Imanga officially protected under Canadian law. Success in conservation always takes longer than it should, but patience is crucial – and always worth it. #TurningTheTide #BornToIce #narwhal #marineprotectedarea

A post shared by Paul Nicklen (@paulnicklen) on

 • Az informatika területén dolgozom, és folyamatosan segítenem kell olyan embereknek, akik:
  – nem tudják, mi az a Windows kulcs;
  – nem tudják, hogy az Internet Explorer / Chrome / Firefox egy internetböngésző;
  – nem tudják, hogy a nevük jelszóként történő használata egy roppant kockázatos döntés.
 • Bárki szabadon előveheti a hitel- / bankkártyáját / készpénzét, mielőtt a pénztáros megkérdezné, hogy mivel akar fizetni. Ezzel időt takaríthatunk meg mindenki számára. Ne álljunk már ott meglepetten a pénztárnál, mint aki nem tudja, hogy ki kell fizetni a megvásárolt termékeket, könyörgöm.
 • Az emberek sokszor azt hiszik, hogy a vadon élő állatok közelébe szabad menni csak azért, hogy fényképezkedjünk. Ez azonban nem igaz, az állatoknak és nekünk is megvan a magunk élőhelye itt a Földön, és bizonyos távolságot kell tartanunk tőlük, ahogy ők is tartják azt tőlünk. Nem bíznak bennünk, és akár rossz vége is lehet egy ilyen meggondolatlan döntésnek.
 • A kaszinójátékokon az emberek leggyakrabban elvesztik a pénzüket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

kaszinó

 • Más bolygókat is láthatunk a Földről, szabad szemmel. Ja, és a Nap egyébként egy csillag.
 • Az egyik utcáról a másik utcára kanyarodva abban a sávban kell maradnunk, amiben megkezdtük a manővert.
 • Láttam egy epizódot az egyik tévéműsorban, amiben arra kérték az embereket, hogy mutassák meg, hol van a térképen Ausztrália, Afrika, stb. – és nem voltak rá képesek. Egyszerűen nem értem, hogy lehet, hogy vannak, akik nem tudják ezeket.
 • Billentyűparancsok: Ctrl + C és Ctrl + V.
 • A szolgálati kutyákat nem szabad simogatni. Korábban azt hittem, hogy ez nyilvánvaló, de nem. Ne simogasd őket, ne beszélgess velük, ne hívd oda őket magadhoz, ne ugass, fütyülj vagy tapsolj nekik. Röviden: ne tegyél semmit azért, hogy szándékosan eltereld a kutya figyelmét. Ha ezt megteszed, a gazdája megsérülhet vagy akár meg is halhat. Ezt komolyan mondom.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

View this post on Instagram

In honour of it being International Assistance Dog Week we’re hoping to post a picture/or video of Bane doing his job! We’ll be taking this opportunity to educate people on exactly how a Service Dog helps by explaining our tasks and why we have them and how they help! 🐾 To kick off #internationalassistancedogweek heres a goofy photo of a good working pup! A little info about Bane and how he helps me: Bane is a Psychiatric Service Dog which means he is trained/training to mitigate my mental illness related disabilities. Bane specifically helps me with MDD, GAD, and PTSD. Over the next week, we’ll post videos and photos explaining various tasks that Bane performs, or will perform in the future that will help me live a less disabling, independent life! 🐾❤️🌞 I hope everyone knows they can DM me ANYTIME with questions, comments, or just to talk, but especially this week – if anyone has ANY questions, no matter how stupid/obvious they may seem, on Assistance Dogs!

A post shared by Bane The Stabyhoun (@bane_stabyhoun_sdit) on

 • A pénzügyi alapismereteknek (költségvetés-tervezés, kamatszámítás, adó, megtakarítások, stb.) véleményem szerint az egyik fő tantárgynak kellene lennie az iskolában.
 • Az influenza nem csak egy nátha, ne keverd ilyen ostobán a fogalmakat. Sok ember még soha nem volt influenzás, és nem tapasztalta meg a tüneteit. A náthától eltérően az influenza szó szerint leüt a lábadról.
 • Nem kell durván viselkedni a kiszolgáló személyzettel és más munkavállalókkal szemben, ha nem vagy elégedett valamilyen termék vagy szolgáltatás árával. Nem az ő hibájuk.
 • Afrika nem ország, hanem kontinens.
 • A képernyővédő (animáció, ami megjelenik a képernyőn, ha sokáig nem használjuk) nemcsak a szépség kedvéért készült, hanem a képernyő beégésének megakadályozása végett.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

6 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.