HIRDETÉS

7 nő a Guinness-rekordok könyvéből, akik láttán még az ember szava is elakad

Minden nő egyedülálló és tökéletes, ám vannak köztük olyanok, akik még inkább eltérnek a társaiktól. Míg mások az élet különböző területein érnek el kiemelkedő sikereket, addig az alábbi 7 személy a nem mindennapi testi és/vagy fizikai képességével verekedte be magát a Guinness-rekordok könyvébe. Nem is akárhogyan...


 1. 1 A világ legerősebb nője.


  A lengyel sportolónőt, Aneta Florczyk-ot gyakran emlegetik a világ legerősebb nőjeként. Anetának az 500 kilogrammos súly megmozgatása sem jelent gondot, ám a Guinness-rekordok könyvében mégsem ezzel verekedte be magát. Hát akkor vajon mivel?

  Nem mással, mint a ’két perc alatt legtöbb fej fölé emelt ember’-rel. Aneta 120 másodperc alatt 12 embert képes megragadni és a feje fölé emelni, mellyel jelenleg minden tekintetben csúcstartónak számít a világon. Egy ilyen nővel azért nem a legjobb ötlet leállni vitatkozni… 😀

 2. 2 A világ legrugalmasabb nője.


  Szívesen elmagyaráznám, hogy mivel is sikerült Guinness-rekordot beállítania Julia Gunthel-nek (művésznevén: Zlata), de az az igazság, hogy azt, amit ő a testével csinál, nem lehet szavakba önteni. Nézzétek meg a videót, és ámuljatok.

 3. 3 A legtetováltabb nő a világon.


  Bár Julia Gnuse teste úgy fest, mint egy tetoválás-mániás kamaszlány ámokfutása, a valóságban azonban nem egészen szánt szándékkal lett Guinness-tetkórekorder. Julia testének több mint 95%-át tetoválás borítja, ennek azonban nyomós oka van.

  Az 55 éves Julia Gnuse harmincas évei óta szenved porfíriában, ami egy ritka, genetikai eredetű bőrbetegség: a páciens oly mértékben érzékeny a napfényre, hogy bőre a legkisebb napsugárzás hatására felhólyagosodik, a hólyagok nyomán pedig harmadfokú égésnek megfelelő sebhelyek maradnak.

 4. 4 A legvékonyabb derekú lány.


  A 27 éves Piksi Foks összesen mintegy 250 ezer dollárt költött arra, hogy tökéletes rajzfilmfigurává váljon. Számtalan plasztikai műtéten esett át, beleértve a többszöri mellnagyobbítást, a svéd lány azonban nem érte be ennyivel. Piksi mániája odáig fajult, hogy az alsó 6 bordájának eltávolításával a derekának méretét 35,5 centiméteresre csökkentette, mellyel kiérdemelte magának ’a legvékonyabb derekú lány’ címet a Guinnness-rekordok könyvében.

 5. 5 Világrekorder maratoni futó.


  Egy maraton lefutása önmagában még nem lenne elég hozzá, hogy valaki a Guinness-rekordok könyvébe kerüljön, az egykori táncosnő, Irene Sewell azonban nem is ettől lett világhírű. Az amerikai lány egy 7 centiméteres magassarkú cipőben futotta le a 42 kilométeres távot, nem több, mint 7 óra és 28 perc alatt. Le a kalappal előtte, nekem futócipőben is tovább tartana.

 6. 6 A legidősebb aktív tornásznő.


  A 92 éves német nyugdíjas, Johanna Quaas a ’legidősebb aktív tornász’-ként került be a Guinness-rekordok könyvébe. Johanna nemcsak a tornaszőnyegen mozog példátlan tehetséggel, de a gerendákon és rudakon is fiatalokat megszégyenítő a produkciója, mellyel egyébként német bárokban és rendezvényeken szokta szórakoztatni a lelkes közönségét.

 7. 7 A világ legkisebb nője.


  A fiatal indiai lány, Jyoti Amge a világ legalacsonyabb nője címmel került be a Guinness-rekordok könyvébe. A 18. születésnapján a lány magassága mindössze 62,8 centiméter volt, súlya pedig alig 5,2 kg. Alacsony termetének oka az achondroplasia nevű fejlődési rendellenesség.

 8. 8 Bónusz: még ha nem is tudunk róla, de a mindennapok forgatagában a magunk sajátos és egyedi módján egy kicsit mindannyian szuperhősök vagyunk... 🙂


HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!