HIRDETÉS

20+ váratlan tény a Dominikai Köztársaságról, ami megmutatja, hogyan élnek az emberek a földi paradicsomban

A Dominikai Köztársaságban megtalálható minden, amiről egy dolgozó ember álmodik: fehér homokos strand, pálmafák, és gondtalan élet, távol a világ problémáitól. Ádám és Éva paradicsomja sem lehetett ennél tökéletesebb, de nagyon sok olyan érdekesség is található a Dominikai Köztársaságban, amiről bizony nem tesznek említést az útikalauzok.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál örömmel tártuk fel ennek a különleges országnak az életét és kultúráját, hogy aztán megoszthassuk veletek azokat a dolgokat, amikről a legtöbben még valószínűleg sosem hallottak korábban.

Helyi sajátosságok, amit sosem gondoltunk volna magunktól

Dominikai köztársaság tengerpart

 • Annak ellenére, hogy a Dominikai Köztársaságot majdnem minden oldalról víz veszi körül, szinte egyik helyi lakos sem tud úszni. A dominikai emberek ritkán úsznak a tengerben, ők inkább a sekély folyókat, tavakat és medencéket részesítik előnyben, ahol nem feltétlenül kell tudni úszni, mivel a saját lábukon állva is tudnak hűsölni.
 • A lakosok már szeptemberben elkezdenek készülődni az újévre, és mesterséges karácsonyfát készítenek mindenből, ami csak a kezük ügyébe kerül. A legnépszerűbb műfenyőalapanyagok náluk az üres műanyag palackok.
 • Ebben az országban bármilyen üres terepen elkezdhetsz házat építeni, ami ha senkié, vagy a tulajdonos 5 éven belül nem nyújt be panaszt, akkor a földterület hivatalosan is a tiéd lesz.
 • A falusi épületeken általában nincsenek ablakok, mivel az országban egész évben nyár van. Ugyanebből az okból nincs melegvíz a csapokban, és fűtés sem. A leggazdagabb házakban vannak ugyan kazánok, de azok is csak elvétve. Itt a legmagasabb közüzemi számla a villanyszámla, ami havonta akár a 300 dollárt is meghaladhatja.
 • A helyi törvények szerint egy motorkerékpáron egyszerre maximum 5 ember utazhat, ami nagyon soknak tűnik, de a lakosok mégis sokszor megsértik ezt a szabályt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Dominikai köztársaság motorozás

 • A buszokon, az üzletekben, a bankokban és irodákban a légkondicionálók miatt mindig őrülten hideg van. Egy felkészületlenül érkező ember könnyen megfagyhat itt.
 • A helyiek a munkát kissé szégyenteljesnek tekintik. Kedvenc mondatuk: „jobb szegénységben élni, mint dolgozni”.
 • Az idő fogalma minden dominikai lakos számára relatív. Az 5 perc náluk körülbelül egy óra, és ha azt mondják, hogy egy óra múlva érkeznek, akkor valószínűleg ma már nem látjuk őket. A „holnap” náluk azt jelenti, hogy „egy héten belül” – nagyon nehéz hozzászokni ehhez a mentalitáshoz.

A dominikai családok élete

Dominikai köztársaság nők

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

 • A dominikai nők általában már 15-16 éves korukban férjhez mennek, de csak szülői hozzájárulással. Az esküvő után az ifjú házasok még sokáig a szüleikkel élnek. A családokban általában 8-10 gyermek születik, az abortusz pedig tiltott az országban. Éppen ebből kifolyólag ritka itt az olyan 18 év körüli lány, akinek nincs legalább egy vagy két gyermeke.
 • A Dominikai Köztársaságban az embereknek nem jár nyugdíj, sem egyéb szociális juttatás, a gyermekeknek itt kötelességük gondoskodni a szüleikről idős korukban. A szülők akár be is perelhetik a saját gyereküket, ha ezt elmulasztják. Ez azonban ritka, mivel az idősebb generáció nagy tiszteletnek örvend a fiatalok körében, a gyerekek és unokák gyakran kézcsókkal köszöntik a szüleiket és nagyszüleiket.

Dominikai köztársaság élet

 • Itt senki sem aggódik a túlsúly miatt: bármilyen testalkatú nő bátran húz magára szűk ruhát. A nők büszkék a megjelenésükre, még akkor is, ha azt sem tudják, hol található a közelben konditerem.
 • Ha a Dominikai Köztársaságban egy lány több mint 6 hónapig él együtt egy férfival, és ezt a szomszédok is megerősítik, akkor automatikusan a feleségévé válik. Ezzel egyúttal a férje teljes vagyonának felére is szert tesz.
 • A helyi lakosok csúnyának tartják a vékony nőket, ezért azok a nők, akik egyszerűen nem képesek hízni, gyakran speciális, push-up ruhákkal teszik vonzóbbá magukat a helyi férfiak szemében.

Még nincs vége, a cikk a következő oldalon folytatódik!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.