18 furcsa dolog, ami teljesen más célt szolgál, mint azt első pillantásra gondolnánk

Nincs is annál izgalmasabb, mint amikor az ember valamilyen ismeretlen/érthetetlen érdekességre bukkan. Ilyenkor önjelölt régészként indulunk a rejtély nyomába és minden tudásunkat bevetve próbáljuk a Google és az idősebb rokonaink segítségével válaszokat találni a kérdéseinkre. Megesik azonban, hogy így sem tudunk megoldást találni, ilyenkor pedig az ember – jobb híján – az internet népéhez fordul utolsó reménysugárként. Az alábbi emberek is ezt tették, közös erővel pedig sikerült is megfejteni az általuk talált furcsaságokat.


 1. 1 ,,Egy 18. századi házban bukkantam erre a különös, mennyezetről lógó valamire. Mi lehet ez?!"


  Ez a mennyezeti ventilátor egyik korai, primitív változata. A felül elvezetett kötél segítségével lehetett - manuálisan - mozgatni.

 2. 2 ,,A metró ülése alatt találtam egy dobozt, valamilyen apró-szemcsés anyaggal töltve. Mi lehet ez?!"


  Ez egy - rendszerint - homokkal feltöltött tartály, ami a kerekek csúszásmentességében segít indulás vagy fékezés közben.

 3. 3 „Ezt a rejtélyes ajtót a washington állambeli Orcas-szigeten találtam az erdő közepén. Van valakinek ötlete, hogy mit rejthet?!”


  Ez egy régi mészkemence ajtaja, amit mindig a lakóépületektől távol helyeztek el, hogy a felszabaduló gázok ne károsíthassák az ott élők egészségét.

 4. 4 ,,Repülés közben láttam ezt a valamit a sivatag közepén."


  Ez egy napelem-farm Nevada államban.

 5. 5 ,,Egy kisvárosi múzeumban láttam ezt a valamit, és még a múzeumban dolgozók sem tudták, hogy mi lehet. Van valakinek ötlete?!"


  Ez egy régi félkarú rabló (nyerőgép) maradványa. Itt láthattok róla videót, hogy hogyan is működött annak idején. Mellesleg milyen múzeum lehet az, ahol kiállítanak valamit, de azt sem tudják, hogy micsoda az a valami?! 😀

 6. 6 ,,Nagyapám házának a takarítása közben találtam ezt a fém valamit és a hozzá tartozó bőr-tokot. Van ötlete valakinek, hogy mi lehet ez?!"


  Ez egy régi hallásjavító készülék, vagy ahogy akkoriban hívták: fül-trombita.

 7. 7 ,,Ohióban találkoztam ezzel a furcsa valamivel. Mi lehet ez?!"


  Ez egy régi snooker és biliárd eredményjelző tábla.

 8. 8 ,,Ezt találtam az új hűtőnkben. Mi lehet ez?!"


  Ez a hűtőszekrények kondenzvízelvezető-csövének tisztítására szolgáló kis szerszám.

 9. 9 ,,Egy sípályánál láttam ezt a táblát, ami azt mondja: ,,ha ilyet találsz, ne nyúlj, hozzá, értesítsd a hatóságokat." Eddig oké, de mi lehet ez a valami?!"


  Ez egy apró robbanótöltet, amit azért lőnek a hegyre, hogy a nagymennyiségű felgyülemlett hó esetén mesterséges lavinát hozhassanak létre. Igen ám, de megesik, hogy a töltetek besülnek és nem találják őket meg a hatóságok, ellentétben a lelkes és kíváncsi turistákkal, akik ha nem vigyáznak, könnyedén nagy bajba kerülhetnek.

 10. 10 ,,Vitorlázás közben találtam ezt a valamit, amit úgy nézett ki, mint valamiféle gomba vagy ilyesmi. Mi lehet ez?!"


  A képen egy Bryozoan (mohaállat) kolónia látható, mely a vízben úszó fadarabokon képződik és akár 1 méteresre is megnőhet.

 

 

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.