HIRDETÉS

16 dolog, amiről hosszú évek óta hazudnak nekünk a filmkészítők

Nem terjed a hang az űrben, tehát az űrhajósok csendben robbannak fel. A láva közelében állni veszélyes, ahogy egy háttérben történő hatalmas robbanás elől sem lehet elsétálni lassan és menőn a robbanás lökéshulláma miatt. Ez csak néhány dolog, amiben a filmkészítők előszeretettel túloznak és hazudnak nekünk már évek óta, noha teljesen nyilvánvaló, hogy a valóságban ezek a dolgok nem így működnek.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most összegyűjtöttük a legáltalánosabb mozifilmes hazugságokat, és elmeséljük, hogy miért nem történhetne ilyen soha a valóságban.

 1. 1 Az autók bármit túlélnek.

  2199c85e56a710e72ad38ef218

  A Halálos iramban filmekben megszokhattuk, hogy a versenyautókkal sokkal tökéletesebb ugratások vihetőek véghez, mint a hétköznapi autókkal, de ez nem így van. A valóságban a kifinomult alkatrészeiknek köszönhetően épphogy nagyobb eséllyel sérülnek meg, mint például a hétköznapi használatra, kátyús utakra tervezett autók.

  Egyébként egyik autó sem alkalmas hatalmas, látványos ugratásokra, a felfüggesztésüket és a gumiabroncsaikat nem úgy tervezték, hogy kibírjanak egy ilyen terhelést - azonnal tönkremennének.

 2. 2 Joga van egy telefonhíváshoz.

  0f2602597e92df5bf30a0fe80a

  Klasszikus filmes rendőrduma, amikor őrizetbe vesznek valakit, de nem árt ha tudjuk, hogy ilyen maximum az Egyesült Államokban létezik, és ott is egészen eltérő módon: Kaliforniában például 3 hívás is engedélyezett.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Biztonságos a kukákba ugrani.

  461cf958e086af313864ddc425
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Sok filmben láthatjuk, hogy a rossz fiúk által üldözött főhős egy kukába ugorva menekül meg. A puha szemeteszsákokra ugrani valóban kényelmes lehet, az ilyen zsákokban azonban legtöbbször háztartási hulladékok vannak, beleértve az üvegpalackokat és más olyan szilárd tárgyakat, amik komoly sérülést tudnának okozni a főhősnek, amikor gerinccel rájuk ugrik.

 4. 4 Egy ütéssel ki lehet ütni valakit.

  7f2ee35c14afc50bd97dc3b76d

  A filmekben sokszor látjuk, hogy a főhős egy csapással üti ki az ellenfeleit, akik ettől azonnal kifekszenek és eszméletüket veszik. A valóságban ez eléggé elképzelhetetlen: egy kiképzett személyt nagyon nehéz egy ütéssel kiütni, de valószínűleg még egy átlagos, hétköznapi ember sem dőlne ki ennyitől - több hatalmas erejű, pontos ütésre lenne ehhez szükség.

 5. 5 A hátsó ülésen az utasok középen ülnek.

  814f3f5325a269b20db4a2224c

  A filmekben a hátul utazó személyek valamiért mindig középen ülnek. Persze nyilvánvaló, hogy így könnyebben veszi őket a kamera, azonban a valóságban ilyen általában nincs, a hátul utazók legtöbbször a sofőr- vagy az anyósülés mögött ülve utaznak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 ,,Vedd át a helyem!"

  6215f85d6fb527eafece155dd9

  A forgatókönyvírók kedvenc trükkje, hogy a főhősök egyszerűen odaszólnak a kollégájuknak, hogy "vedd át a helyem", majd egyszerűen lelépnek a munkanap közepén. A valóságban ilyen nincs, egy felszolgáló munkáját nem képes elvégezni például egy szakács, ahogy a többi felszolgáló sem, hiszen pont azért van belőlük több, mivel egyszerre csak korlátozott számú asztalt tudnak kiszolgálni.

 7. 7 Az embereknek a vérében van a zenélés.

  3d0be05a19b812f4f2397ad9c8

  Sok olyan film van, amiben a főszereplő minden zenei tanulmány nélkül lesz profi zenész, pusztán azért, mert a "vérében" van a zenélés. Ilyen nincs. Bárki, aki járt már zeneiskolába, tudja, hogy nagyon hosszú folyamat és komoly munkát igényel, míg valaki megtanul rendesen játszani egy hangszeren.

 8. 8 Háttérvilágítás az űrruhákban.

  6500155f9f91a88bedf121f87a

  Minden űrhajós filmben tisztán látjuk a színészek arcát a szkafander mögött, mintha az meglenne világítva valamivel az űrruhán belül. A valóságban ilyen nem létezne, az űrhajósok arca láthatatlan lenne a sisakjuk üvegén keresztül, mivel nincs, ami megvilágítsa az arcukat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

27 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!27 comments

 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.