HIRDETÉS

10+ állatpár, amik majdnem teljesen egyformák (és hogyan különböztesd meg őket)

Mi lenne, ha azt mondanánk neked, hogy valószínűleg Te is rosszul hívsz bizonyos állatokat? Nem, itt nem olyan egzotikus állatokra gondolunk, amiket sokan még felismerni sem tudnának, hanem a leghétköznapibb állatokra, melyek annyira hasonlítanak egy-egy másik állatfajtára, hogy első ránézésre szinte lehetetlen őket megkülönböztetni. Kevesen tudják például, hogy mi a különbség egy láma vagy egy alpaka, vagy mondjuk egy polip és egy tintahal között.

  HIRDETÉS

  Pedig vannak, hiszen teljesen más állatokról beszélünk. A Liked.hu-nál pedig most hoztunk nektek egy kis útmutatót, mely segít, hogy legközelebb már könnyedén megkülönböztethessétek az egymásra nagyon hasonlító állatokat.

  1. 1 Teve vagy dromedár

   Teve vagy dromedar

   Bár leggyakrabban csak úgy különböztetjük meg őket, hogy egypúpú vagy kétpúpú teve, az egypúpú dromedár valójában egy teljesen más állatok. A dromedárok a teve nemzetség egyik fajtája, de van néhány dolog, amiben nagyon különbözik a rendes, más néven kétpúpú tevéktől. Leglátványosabb különbség talán a púpjaik eltérő számra, de a dromedárok szőre jóval rövidebb, mint a kétpúpú tevéké.

  2. 2 Láma vagy alpaka

   Lama vagy alpaka

   Nem véletlen, hogy mindkét állat ennyire hasonlít az előbb említett tevékre, mivel ők is ugyanabból az állatcsaládból származnak, mint ők, vagyis a tevék rokonai. Mégis sok különbség van azonban a lámák és az alpakák között. A láma nagyobb, mint az alpaka, arca hosszabb és a füle is jellegzetes. Mindkét állat szőre nagyon puha és vastag, ám az alpakáké valamivel nagyobb. Ha találkozunk velük, érdemes őket megsimogatni. Már persze, ha hagyják, mivel mindkét állat nagyon félénk természetű.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Juh vagy kecske

   Juh vagy kecske
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

   Na, a juhok és a kecskék már egyáltalán nem állnak rokonságban a tevékkel. A kecskeformájúak családjába tartoznak, és ha jobban megnézzük őket, azért vannak köztük látványos különbségek. A kecskék szőre és szakálla például legendás, míg a juhokat köztudottan elsősorban a szőrük miatt tartják, amiből rengeteg különféle dolgot állítanak elő. Ha a juhoknak szarva van, akkor könnyű megkülönböztetni őket, mivel a kecskék ördögi szarvával ellentétben, az övék lekerekített és spirál alakú.

  4. 4 Polip vagy tintahal

   Polip vagy tintahal

   Bár a tintahal és a polip is egyaránt vízben él, mégis teljesen más állatokról beszélünk. Először is, a polipoknak 4 pár csápjuk van, tehát összesen 8, míg a tintahalaknak nyolc rövidebb nyúlvány és két fogókar helyezkedik el a testén - utóbbi kettőt fegyverként használja, ezzel ejti el a zsákmányát. Nem mellékesen egyébként a tintahalak sokkal kisebbek, mint a legtöbb polip.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Kacsa vagy liba

   Kacsa vagy liba

   Mindkettő nagyon szép, és örülünk, ha találkozunk velük, de sokkal jobb lenne, ha meg is tudnánk őket különböztetni, nem? Ahhoz, hogy ez sikerüljön, először is ismernünk kell a méreteiket. A libák sokkal nagyobbak, nyakuk pedig hosszabb, mint a kacsáké. Általánosságban elmondható továbbá, hogy a libák lábának mérete is jóval nagyobb, mint a kacsáké.

  6. 6 Hangya vagy termesz

   Hangya vagy termesz

   Oké, azt azért nem nehéz megmondani, hogy hangya vagy termesz van az otthonunkban, hiszen amíg előbbiek csak maximum morzsák és egyéb élelmek reményében lepik el a házunkat, addig utóbbiak felzabálják a ház gerendáit és a fa bútorokat. Ha a szabadban kell azonban különbséget tennünk közöttük, akkor nem árt, ha tudjuk, hogy a termeszek teste sokkal vastagabb, míg a hangyák dereka karcsú.

  7. 7 Varangy vagy béka

   Varangy es beka

   A békák és a varangyok közel sem annyira hasonlóak, mint gondolnánk. Ebből adódóan könnyedén megkülönböztethetők: a békák kisebbek, bőrük pedig simább. A varangyok ezzel szemben jóval robusztusabbak, izmosabbak, lábujjaik pedig rövidebbek, mint a békáké.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

6 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!6 comments

 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!