HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

Ismerd meg a valódi Mauglit, a fiút, akit a dzsungelben élve találtak 1872-ben

  Valószínűleg nincs olyan ember a Földön, aki ne hallott volna még Maugliról, Rudyard Kipling híres művének, a Dzsungel könyvének a főszereplőjéről. Azt azonban már jóval kevesebben tudják vagy akárcsak gondolnák, hogy ezt a könyvet egy valós történet ihlette.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál utánajártunk Dina Sanicha történetének, akit az „indiai farkasfiú” néven ismert meg a világ. A vadon élő fiú a 19. században élt, és farkasok nevelték, ezért sokan úgy vélik, hogy ő volt az inspirálója a híres Dzsungel könyvének.

  1. 13 Bármily meglepő, Dina valójában csak egy volt a sok vadon élő gyermek közül, akit Indiában találtak a 19. században. Indiában nagy múltra tekint vissza, hogy a gyerekek sokszor nem emberi szülők, hanem különféle állatok, például párducok, kutyák, vagy akár tyúkok nevelték.

   Valodi maugli

  2. 12 Dina Sanichart 1872-ben egy vadászcsapat fedezte fel az indiai Uttar Prades államban. A fiú négykézláb sétált, miközben egy farkasfalkát követett.

   Dina Sanichar

   Amikor észrevették a vadászokat, a fiú a farkasokkal együtt visszabújt az odúba. A látvány egyszerre volt nagyon izgalmas és ijesztő is a vadászok számára. Mivel a titokzatos fiú felkeltette az érdeklődésüket, ezért a vadászok úgy döntöttek, hogy közelebbről is megismerkednek a fiúval. Felgyújtották a barlangot, a kimenekülő farkasokat lelőtték, a fiút pedig magukkal vitték.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 11 A fiút hatévesnek hitték.

   Ember maugli

   A vadászok egy gyermekotthonba vitték a fiút, ahol megkeresztelték, majd a Sanichar nevet kapta, ami urdu nyelven szombatot jelent, mivel ezen a napon érkezett az árvaházba.

   Sanichar nagyon sokat harcolt az emberekkel. Az árvaház vezetője egy nyilatkozatban elmondta, hogy bár a fiú nagyon alacsony IQ-val rendelkezett és tényleg állatként viselkedett, néha azért mégis megmutatkoztak rajta az intelligencia jelei. Bár sokan igyekeztek tanítani a fiút, végül soha nem tanult meg beszélni, írni vagy olvasni.

  4. 10 A fiú állati hangokkal kommunikált és egész életében négykézláb sétált.

   Igazi maugli

  5. 9 Bár később Dina megtanult kétlábon járni, a ruhaviselést egész életében elítélte, és inkább meztelenül sétált.

   Dina maugli

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 8 Az árvaházba érkezve nem volt hajlandó főtt ételeket enni, csontokra és nyers húsra fájt a foga.

   Dzsungel konyve

   Annak ellenére, hogy Dina semmilyen emberi vonást sem mutatott, végül szert tett egy emberbarátra. Az árvaház vezetője erről úgy vélekedett, hogy mindannyian vágyunk egy társra, legyünk akár emberek vagy állatok. A farkasfiú az árvaház egy másik gyermekében találta meg ezt a barátot, és sok mindenben követte őt, például neki köszönheti azt, hogy idővel megtanult pohárból inni.

  7. 7 Sanichar kevés emberi szokást sajátított el az élete során, ám ezek közül egyik mégis a dohányzás volt.

   Dina Sanichar maugli

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.