HIRDETÉS BEZÁRÁS

New Yorkban van egy titokzatos, 29 emeletes ablaktalan felhőkarcoló, és senki sem tudja, hogy mi van benne

Több elmélet is létezik rá, hogy mi lehet a belsejében.
🔥 3 hozzászólás

  Mint minden ekkora város, New York rejtélyek egész sorának ad otthont, hiszen ki tudja, mi rejtőzhet a szemünk elől ebben a hatalmas metropoliszban?

  HIRDETÉS

  New York megannyi furcsasága között van egy felhőkarcoló, mely a Thomas Street 33. szám alatt található. Tudom, azt gondoljátok, hogy egy felhőkarcoló New Yorkban nem nagy dolog, de várjatok csak, amíg vettek egy pillantást erre az épületre.

  new york
  Akár szereted, akár utálod a brutalista építészetet, ez az épület rendkívül lenyűgöző.

  A Thomas Street 33. alatt található felhőkarcoló markánsan kitűnik a városból. A csillogó üveglapok erdejében ez az épület a brutalista építészeti stílus előtt tiszteleg, és még ha nem is rajongunk a brutalizmusért, el kell ismernünk, hogy egészen lenyűgözően néz ki.

  Az egyik dolog, ami miatt az emberek sokat beszélnek róla, az az ablakok teljes hiánya az épület oldalain. Úgy emelkedik az égbe, mint egy ablaktalan, betonból készült obeliszk.

  Az ablakok hiánya sokakat arra késztetett, hogy elgondolkozzanak rajta, vajon mi a fene folyhat odabent. Úgy néz ki, mintha Terry Gilliam Brazil című disztópiájából, vagy Orwell 1984 című művének Szeretet Minisztériumával kapcsolatos leírásából származna.

  Érdekes belegondolni, hogy milyen lehet az épület belseje ablakok nélkül, valószínűleg egy egészen más világ található benne, ami teljesen elkülöníti a benne dolgozó embereket a kinti nagyvárostól.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  furcsa epulet

  Az épület hivatalosan telefonközpontnak épült még a 70-es években, aminek lenne is értelme, hiszen a telefonkábelek rendezéséhez nem kellenek ablakok. Azóta azonban sokat változott a világ és a telefonos technológia.

  Egyes elméletek azonban a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási műveletével hozták összefüggésbe az épületet, azt állítva, hogy tömeges megfigyelőközpontként működik.

  A The Intercept 2016-os jelentése szerint a Thomas Street 33 alatt található épület az NSA New York-i kémközpontjaként működik, jól „elrejtve” a kíváncsi szemek elől. Az AT&T telekommunikációs vállalat egykori mérnöke és szigorúan titkos NSA-feljegyzések szerint a Nemzetbiztonsági Ügynökség az épületen belülről hallgathatta le a hívásokat.

  Az Intercept hozzátette, hogy a publikálás időpontjában az AT&T tulajdonában volt az épület, melynek belsejében „létfontosságú távközlési berendezéseket” tároltak, valamint kulcsfontosságú megfigyelőeszközöket, köztük egy nagy nemzetközi „átjárókapcsolót”, amely az Egyesült Államok és más országok között irányítja a hívásokat. Azt azonban, hogy ebből mennyi igaz vagy egyáltalán igaz-e valami, azt senki sem erősítette meg hivatalosan.

  Tekintettel az épület impozáns és egyedi megjelenésére, nem nehéz megérteni, hogy miért ragadta meg annyira az emberek fantáziáját. Sima betonfelület, hatalmas kiálló tömbök és egyszerű formák – mintha csak valami ókor műemlék lenne.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  33 thomas st

  Az emberek elég vad találgatásokkal álltak elő azzal kapcsolatban, hogy mi történhet odabent. Ezek között an egy meglehetősen furcsa elmélet is, mely szerint az épület valamiféle nukleáris óvóhely – ez kissé hihetetlennek tűnik.

  Nem vagyok építész, de úgy vélem, hogy egy magas és vékony épület valószínűleg az utolsó olyan szerkezet, ami képes védelmet nyújtani egy nukleáris robbanás esetén. Bárki, aki játszott már jengával, az tudja, hogy ez nem egy praktikus ötlet.

  Mindent összevetve a legvalószínűbb magyarázat talán mégis az lehet, hogy ez egy hatalmas (jól védett és titokzatos) telefonközpont. A közelben található FBI épület miatt azonban nem csoda, hogy sokan mégis inkább Nemzetbiztonsági Ügynökség megfigyelőközpontjának tartják.

  Te mit gondolsz, mi történhet ennek a rejtélyes épületnek a belsejében?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • 32
   Létrejött!IgazságosztóElső bejegyzésElső hozzászólás

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.