HIRDETÉS BEZÁRÁS

Miért Finnország a legboldogabb ország a világon? – 7 lenyűgöző tény

  Finnország már évek óta stabilan vezeti a legboldogabb országok világranglistáját, nem véletlenül, hiszen itt található a bolygón a legtisztább levegő. Ezenkívül Finnország a nők számára is a legjobb országok közé tartozik.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, mi olyan különleges ebben az északi országban, és mi az, ami a lakóit a világ legboldogabb embereivé teszi.

  1. Paradicsom a nőknek

  Finnországi érdekességek 007
  ©  
  Pixabay 
  ©  
  Pixabay

  Finnországban több mint 170 000 sziget található, és az egyikre csak nők léphetnek be. Christina Roth itt hozta létre a nők számára kialakított paradicsomot SuperShe néven, ahol a hölgyek teljesen kikapcsolódhatnak, hiszen férfiaknak tilos a belépés.

  2. Rénszarvas, mint házi kedvenc

  Finnországi érdekességek 006
  ©  
  Pixabay

  Itt minden állampolgárnak joga van saját szarvast tartani. Jelenleg Finnországban 187 rénszarvast tartanak hivatalosan háziállatként.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3. Ingyen bérelhető finnek

  Finnországi érdekességek 005
  ©  
  Pixabay

  A turizmus vonzerejének növelése érdekében néhány évvel ezelőtt létrehoztak egy weboldalt, ahol néhány napra „bérelhetünk” magunknak egy finn barátot. A helyiek megmutatják a mindennapi életüket, mesélnek a Suomi hagyományairól, sőt, akár rövid kirándulásokat is vezetnek. Mindez teljesen ingyenes.

  4. Téli golf

  Finnországi érdekességek 004
  ©  
  PCMRbannedme / Reddit

  Az év nagy részében az ország jelentős részét hó borítja, ám a helyi golfrajongókat ez sem tántorítja el a játéktól, akik a nem éppen ideális időjárás ellenére is nagyon szeretnek golfozni. Reméljük, a téli mulatságokhoz nem a standard fehér labdákat, hanem színeseket használnak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5. Még a népszerű üzletek is megváltoztatják a vállalati színeiket, hogy összhangban legyenek a tájjal

  Finnországi érdekességek 003
  ©  
  dating-a-finn / Reddit

  A népszerű bútorlánc egyik üzlete a finnországi Espoo városában a világ egyetlen fehér IKEA-ja. Ennek oka, hogy a bevásárlóközpont építése során a finn városképi bizottság ragaszkodott ahhoz, hogy a fehér épület jobban illeszkedik a környék történelmi tájképéhez. Az üzletvezetés végül engedett, és lemondott a cég arculatát meghatározó kék-sárga színekről.

  6. Pénzügyi motiváció a nyaralás utáni visszatéréshez

  Finnországi érdekességek 002
  ©  
  Pixabay

  Hogy a finnek a nyaralás után szívesen térjenek vissza a munkahelyükre, speciális bónuszt kapnak. A „szabadsági bónusz” egy kiegészítő bónusz a munkavállaló számára, amelyet a törvény nem ír elő, de Finnországban sok kollektív szerződésben szerepel. Általában a fizetés 50%-át teszi ki, és akkor fizetik ki, amikor a munkavállaló az éves szabadsága végén visszatér a munkahelyére.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7. Gasztronómiai kötődés a Muminokhoz

  Finnországi érdekességek 001
  ©  
  Pixabay

  Finnországban néha azzal viccelődnek, hogy a mozzarella valójában a Muminok húsa. Sőt mi több, néhány finn azt is állítja, hogy a túró nem más, mint darált Mumin. Most mondd meg!

  Bónusz: a finnek számára nagyon fontos a személyes tér és az intimszféra.

  Finnország érdekességek

  Sokan azt hiszik, hogy a finnek udvariatlanok, csak mert kevésbé nyitottak a csevegésre és szeretnek távolságot tartani. Ebben az országban azonban ez a mindennapi kultúra részét képezi, az itteni emberek egyszerűen ilyen beállítottságúak – ezen nem szabad megsértődni.

  Szeretnél Finnországba látogatni?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.