HIRDETÉS BEZÁRÁS

Hogyan távolítsunk el egy szoros gyűrűt vagy szálkát: 100 évvel ezelőtti trükkök, amik még mindig működnek

Bármikor jól jöhetnek.

  A szovjet időkben a magazinok tele voltak praktikus tanácsokkal a háztartás vezetéséhez. Manapság ezeket a trükköket lifehackeknek nevezzük, de tudtad, hogy már 100 évvel ezelőtt is népszerűek voltak? Őseink is szívesen gyűjtötték őket!

  HIRDETÉS

  Ma megosztok veled néhány bevált trükköt, melyeket kiállták az idő próbája. Ezek a trükkök régen is működtek, és ma is aktuálisak.

  Régi trükkök 009

  Talán nem mindenki emlékszik rá, de a 90-es évek elején a tinik megőrültek a rágógumikkal gyűjthető matricákért és kártyákért. Minden rágógumiban volt egy, és mindegyiknek más volt a témája. A Donald rágó vicces képregényeket, a Turbo modern autókat ábrázolt, és így tovább. A XX. század elején a cigarettásdobozokban találkozhattak az emberek hasonló gyűjtőkártyákat. Eleinte csak a doboz súlyának és tömörségének növelése céljából tették bele őket, de aztán valakinek az eszébe jutott, hogy tegyenek rájuk sztárokról készült fotókat, és ez hatalmas sikert aratott.

  Régi trükkök 008

  A kártyák ezután sorozatban jelentek meg a legkülönfélébb témákban. Híres színészekről és színésznőkről, bibliai történetekről, a világ szépségeiről és még sok másról szóltak. Az 1910-es években az angol Gallaher cég elindította a napi hasznos tanácsokat tartalmazó kártyasorozatát. Ma már mindegyik kártya legalább 100 dollárt ér, és gyűjtők vadásznak rájuk. De nem kell múzeumba menned ahhoz, hogy megtudd, hogyan ellenőrizheted gyorsan a vaj minőségét, vagy hogyan keltheted életre az elhervadt virágokat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Jó-e a vaj?

  Régi trükkök 007

  100 évvel ezelőtt a kereskedők nem tüntették fel a zsír- és tápanyagtartalmat. Csak adtak egy darab vajat, és kész. Hogyan lehetett ellenőrizni a minőségét? Őseink azt tanácsolták, hogy gyújtsunk meg egy kis darab vajat egy papírra kenve. A jó vaj kellemes tejszagot áraszt.

  Hogyan szeleteljük szépen a kenyeret?

  Régi trükkök 006

  A friss kenyér kiszámíthatatlan, összenyomódhat és morzsálódhat. Próbáld meg alaposan felmelegíteni vágás előtt a kést, és minden tökéletes lesz!

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Hogyan gyújtsunk meg biztosan egy gyufát szélben?

  Régi trükkök 005

  Emlékszel a filmekből a népszerű jelenetre, ahol a hősöknek csak egy gyufájuk van, és tüzet kell gyújtaniuk? A karakter meggyújtja a gyufát, de egy hirtelen egy széllökés eloltja. Hogy ez ne forduljon elő, használj egy ősi trükköt. Csak csinálj „sorjákat” a kénfej közelében – mint a képen.

  Igen, tudom, hogy manapság már kevésbé használunk gyufát, mint régen, de a tudás hatalom!

  Hogyan távolítsunk el egy szálkát?

  Régi trükkök 004

  Ez a tanács akkor a leghasznosabb, ha a szálka a tenyerünkbe ment. Vegyünk egy széles szájú üveget, melegítsük fel (de ne forrósítsuk fel), és nyomjuk oda. A bőr beszívja a meleget, megnedvesedik, és a szálka könnyen ki fog jönni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Hogyan hosszabbítsuk meg a virágok életét?

  Régi trükkök 003

  Erre a témára rögtön két tippet is kaptunk. Ha feltétlenül meg kell akadályoznunk egy szép virág elhervadását szállítás közben, használjunk… burgonyát. Szúrjuk bele a szárát, és ne siessünk, bőven van időnk.

  Régi trükkök 002

  Ha a virágok már le vannak vágva, vázában állnak, és nem érzik jól magukat, tegyük a csokrot forró vízbe. Ne siessünk kivenni, hagyjuk, hogy a víz kihűljön. Ez a fiatalító kezelés azonnal felfrissíti a virágokat.

  Hogyan akadályozzuk meg a szemüveg bepárásodását?

  Régi trükkök 001

  Én magam is szemüveges vagyok, és már sokat szenvedtem, főleg télen. Amint belépek egy üzletbe, a lencsék azonnal bepárásodnak. Ugyanez történik a szájmaszk viselésekor is. De emiatt a „nagyapáink idejéből” származó trükk miatt egy kicsit szkeptikus vagyok. A kártya azt tanácsolja, hogy mossuk meg a szemüveget szappanos vízzel, és csiszoljuk át egy kicsit egy ruhadarabbal. A vékony filmrétegnek meg kell megvédenie a lencséket a páralecsapódástól. Hát, nem tudom. Nekem jó minőségű szemüvegem van, drága lencsékkel és mindenféle antireflexiós bevonattal, és épp ezért nem szívesen kísérleteznék szappannal.

  Talán van valaki, aki tud egy másik, modernebb módszert erre a problémára? Feltétlenül írja meg hozzászólásban!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.