HIRDETÉS

Egy tanulmány kimutatta, hogy az utazástól boldogabbak leszünk, mint a házasságtól


Nem számít, hogy hátizsákkal utazunk, vagy egy luxus szállodában szállunk meg: minden utazási élmény pozitívan befolyásolja az egészségünket, és jelentős endorfin-lendületet ad nekünk. Néhány ember számára ez nagyobb örömet képes okozni, min az élet már fontos eseményei, például a házasság vagy a gyerekvállalás. A Booking.com által végzett kutatás megerősítette, hogy az emberek többsége annyira nagyra értékeli az utazást, hogy legtöbben az életükben legnagyobb boldogságot jelentő dolgokat felsorakoztató lista élére írták.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most ennek az érdekes tanulmánynak az eredményeit szeretnénk ismertetni veletek, illetve egy kicsit bővebben megismerkedni azzal, hogy miért is okoz számunkra ekkora örömöt az utazás.

 1. 1 Az utazás azonnali boldogságlöketet ad.


  A megfelelő eredmény elérése érdekében a Booking.com 17 országból 17 ezer emberen végzett tanulmányt, hogy a lehető legváltozatosabb válaszokat kapja a kutatásban részt vett alanyoktól. A válaszadók megerősítették, hogy nagyon kevés dolog van, ami képes helyettesíteni számukra a nyaralás okozta örömöt az életben. Az emberek 77%-a úgy vallotta, hogy már az is örömet tud okozni számukra, ha sikerül lefoglalni a szállást a kívánt időszakra.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 2. 2 Az utazástól boldogabbak leszünk, mint más fontos eseményektől.


  A tanulmány legérdekesebb része talán az volt, hogy az emberek azt állították, hogy többre értékelik az utazást mint az élet más jelentős, akár boldog eseményét. A válaszadók 49%-a azt mondta, hogy nagyobb boldogságot érez, amikor nyaralni megy, mint az esküvője napján!

  A megkérdezett emberek csaknem fele kijelentette, hogy a kedvesükkel történő randizás és az érzelmi elköteleződés sem képes helyettesíteni az utazás okozta boldogságot. A kutatásban részt vett emberek 29%-a még a gyermekük születésekor sem érzett akkora endorfin-löketet a szervezetükben, mint utazáskor.

 3. 3 A dolgok vásárlása sem nyújthat ekkora örömöt.


  Kiderült az is, hogy az emberek inkább értékelik az új tapasztalatok szerzését, mint a különféle anyagi dolgok birtoklását. A válaszadók 70%-a azt mondta, hogy a nyaralás okozta öröm sokkal hosszabb ideig tart számukra, mint a dolgok vásárlása okozta boldogság.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Úgy tűnik, hogy az emberek akár a kényelmüket is készek feláldozni az utazási élmény kedvéért: a válaszadók 56%-a például inkább elmegy nyaralni, minthogy új ruhákat vagy technikai kütyüket vásároljon, 48%-uk pedig az otthoni felújításokat is képes lenne elhalasztani csak azért, hogy új helyekre utazhasson.

 4. 4 Már a nyaralás tervezése is javítja a hangulatunkat.


  Meglepő módon a válaszadók 72%-ának elég csupán a nyaralás tervezésének megkezdése ahhoz, hogy boldogabbá váljon. 80%-uk például már attól izgatottabbnak érzi magát, hogy térképeket néz és az utazási célpontot igyekszik kiválasztani.

  10 válaszadóból 6 érzelmi lendületet tapasztal, amikor egy szálloda értékeléseit olvassa és a jövőbeli utazásról álmodozik. Azonban semmi sem helyettesítheti a nyaralásra történő ruhavásárlást: a válaszadók több mint fele azt állította, hogy a nyaralást megelőző ruhavásárlás a legnagyobb hangulatfokozó a világon!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
18
6 hozzászólás, 18 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

 • Most tényleg egy kis nézettségért kell féligazságokkal és félre vezető megfogalmazással bíztatni az embereket még jobban a szabados életre az elköteleződéssel szemben? Már azzal megcáfolnám ezt, hogy sok túrán és zarándoklaton vettem részt, voltam tengeren és sok szép helyen és jó volt, de semmi se fogható ahhoz, amikor megkértem a kedvesem kezét, és ő örömében a nyakamba ugrott. Az az igazi boldogság, az utazás inkább csak örömet okoz, és ez nagy különbség. És amúgy is, ha az utazgatás életünk egyetlen célja, akkor az egy üres cél. Önző cél, és eljön majd az idő, amikor az ember rádöbben, hogy üres életet élt, amit csak próbált betölteni az utazgatásokkal, de nem volt semmi nagyobb célja, nem tett le semmit az asztalra. És az nagyon fájó lehet.A házaságnak van értelme és célja, ahogy a papságnak és szerzetességnek is, amiben az ember megkapja a hivatását, és így nem lesz üres élete. Ráadásul a család a társadalom alapja, így sokkal jobban megérné a családért tenni és küzdeni, mint túlórázni azért, hogy elutazhass honoluluba.Arra kérném az oldal szerkesztőít, hogy ilyen üres tartalmak helyett inkább értékeket közvetítsenek. Itt van ez a nagyszerű platform, tele lehetőségekkel, ne csak arra használják, hogy nézettséget generáljanak, bármivel, hanem képviseljenek egy értékrendet, adjanak valami jót az olvasóiknak, követőiknek. Így a társadalomért, magyar népünkért is nagyot tudnának tenni. És ha utána járnának, találhatnának nagyon szép családokat, komoly szakembereket, talpraesett művészeket, akikről képsorozatot, cikket, interjút lehetne közzé tenni, példaként állítva mások elé. Valamint akár nagy költők, írók munkásságával is lehetne foglalkozni, akár kvízeket létre hozni róluk vagy műveikről. Sok szép dolog van a világban, bíztatom, hogy mutassák azt be. Lehet, néha több munka lenne vele, de megérné. 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!