HIRDETÉS BEZÁRÁS

A hollywoodi mozifilmek 11 trükkje, ami megkönnyíti a színészek életét a forgatásokon

Ezért tudják annyira beleélni magukat a szerepükbe.

  Vannak olyan apró részletek a színészek munkájában, amiről sokan nem is tudnak. Például a fürdőkádban forgatott jelenetek nem mentesek a nehézségektől, a csókot jelenetek etikettjének figyelmen kívül hagyása pedig rendkívül kellemetlen helyzetekhez vezethet.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 11 hollywoodi titkot gyűjtöttünk össze, melyek elengedhetetlenül hozzájárulnak ahhoz, hogy a színészek mindig élethű alakítást nyújtsanak a képernyőn.

  11 A színészek különleges jelmezeket és matricákat viselnek a fürdőkádas jelenetekhez.

  Színész titkok 020
  © Miss Pettigrew Lives for a Day / Focus Features and co-producers

  Vannak olyan jelenetek a filmekben vagy sorozatokban, ahol a színészek zuhanyoznak vagy fürdenek. De ehhez nem kell az egész stáb előtt levetkőzniük. Mindy Kaling színésznő például elárulta, hogy ezekben a jelenetekben pánt nélküli, testszínű bodyt visel.

  Amy Adams is forgatott már néhányszor ilyen jelenetet. Az egyik filmjében speciális tapaszokat és matricákat kellett felragasztania azokra a bizonyos testrészekre. Ezekkel is vigyázni kell azonban, ugyanis hajlamosak meglazulni a vízben.

  10 A színészek tiszteletben tartják a „csókos etikettet”, de nem minden országban.

  Színész titkok 019
  © Passengers / Columbia Pictures and co-producers

  A hollywoodi színészek másképp csókolóznak, mint mi. Az Egyesült Államokban normálisnak tartják, hogy minden felvétel előtt bekapnak egy mentolos cukorkát. A színészek gyakran egymást is megkínálják, de az is előfordul, hogy a stábtagok kínálják meg őket. De például az Egyesült Királyságban és Ausztráliában nincs ilyen szabály. Amikor az ezekből az országokból származó színészek Hollywoodban kezdenek forgatni, az édesség felajánlása kellemetlen célzásnak tűnhet számukra.

  Az is igaz, hogy nem minden hollywoodi sztár követi ezt az etikettet. Az Éhezők viadala forgatásán Jennifer Lawrence például nem sokat törődött a színésztársaival, és a csókjelenet előtt megengedte magának, hogy mustárt és tonhalat egyen. Amikor azonban más filmekben is szerepelt például Christian Bale-lel és Chris Pratt-tel, akkor már mentolos cukorkával frissítette fel magát a jelenetek forgatása előtt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9 Az izzadás hatását különféle módszerekkel hozzák létre.

  Színész titkok 018
  © Stranger Things / 21 Laps Entertainment and co-producers

  A sminkesek mindenféle trükköt bevetnek az izzadsághatás eléréséhez. Egyesek például víz és glicerin keverését javasolják. De például ahhoz, hogy a Stranger Things harmadik évadában Billyt alakító színész izzadtnak tűnjön, tetőtől talpig szájfénnyel kenték be.

  Volt egy másik lehetőség is: a színészt állandóan locsolni. A forgatáson azonban hideg volt, így a szájfényt választották.

  8 A forgatás során a csecsemőket kifejezetten erre a célra felbérelt emberek siratják meg.

  Színész titkok 017
  © Friends / Warner Bros. Television and co-producers

  Egyes jelenetekben a kisgyerekeket külön erre a célra felbérelt emberek fakasztják könnyekre. A forgatást megelőzően ezek az emberek sok időt töltenek a kicsikkel, hogy azok elkezdjenek kötődni hozzájuk, és ezáltal gyorsabban reagáljanak forgatás közben. A legegyszerűbb módja annak, hogy egy gyermeket megríkassunk, ha magunk is sírást szimulálunk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7 A színésznők sarkú cipőben futnak.

  Színész titkok 016
  © Jurassic World / Universal Pictures and co-producers

  Az akciófilmeket gyakran kritizálják a magas sarkú cipőben rohangáló főszereplő hölgyek miatt. Ebben azonban semmi irreális nincs; sok színésznő tényleg így fut a forgatáson, és nem veszik igénybe hozzá kaszkadőrök segítségét.

  Hogy megtanuljon magassarkúban futni a Jurassic World: Bukott birodalom című filmhez, Bryce Dallas Howard bokagyakorlatokat végzett, és olyan odaadással edzett, mintha az olimpiára készült volna. Lucy Liu szintén erre edzett a Charlie angyalai című filmben. A legfontosabb dolog, amit megtanult, hogy a súlyt a lábfej elejére kell helyezni, nem a sarkára.

  6 Egyes színészek fülhallgatót használnak.

  Színész titkok 015
  © Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides / Walt Disney Pictures and co-producers© The Avengers / Marvel Studios and co-producers

  Néha a színészek kis fülhallgatót viselnek a forgatás alatt. Annak idején Johnny Depp babasírást és más hangokat hallott, ami lehetővé tette számára, hogy megfelelő érzelmi reakciót mutasson. Ez lehetővé tette számára, hogy hitelesebben játssza el a karakterét, szavak nélkül, csak a szeme segítségével.

  Robert Downey Jr. ezzel szemben szeret minden jelenet közben improvizálni kicsit, a forgatás közben ezért az egyik asszisztense folyamatosan súg neki, hogy mivel dobja fel a monológját vagy a színészi játékát.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.