HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

A 17 legfurcsább háborús gépezet, amit az emberek többsége még sosem látott

Amióta csak az emberek háborúzni kezdtek, a hadipar és a katonai technológia fejlesztése az egyik legköltségesebb ágazat a világon. Meglepő módon a múltbéli tragikus háborúk mégis hozzájárultak ahhoz, hogy az emberiség a határait feszegetve egyre újabb és újabb vívmányokkal álljon elő. Ehhez persze rengeteg kísérletezésre volt szükség, ezért nem meglepő, hogy a szüntelen próbálkozásokból néha őrült szörnyetegek születtek.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 17 olyan katonai gépezetet gyűjtöttünk össze, amiknek egy normális világban örökre az őrült tudósok elméjében kellett volna maradniuk, és sosem lett volna szabad testet ölteniük.

  1. 17 A Kugelpanzer egyszemélyes páncélozott jármű volt, amit Németország épített a második világháború idején. A jármű története gyakorlatilag ismeretlen, csak annyit tudunk róla, hogy legalább egy példányát Japánba exportáltak és a Kvantung-hadsereg használta.

   most bizarre machines of war ball tank resize md

  2. 16 A Surcouf a valaha volt legnagyobb francia tengeralattjáró volt, mely valójában egy romboló hajó és egy tengeralattjáró bizarr keveréke volt.

   submarino surcouf 1280x720

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 15 Vespa 150 TAP - páncéltörő robogó.

   most bizarre machines of war gun vespa resize md

  4. 14 A németek már a második világháború idején távirányításos, robbanó mini-tankokat fejlesztettek.

   most bizarre machines of war gun goliath tank resize md

  5. 13 A Chrysler TV-8 egy nukleáris meghajtású tank volt.

   Chrysler TV 8 Was Nuclear Based Conceptual Tank 5 730x350

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 12 Hallottál már Isten rúdjáról?

   59b14d8845e2381e008b4a06width1200formatjpeg

   Az amerikaiak az 50-es években 6 méter hosszú, 30 centi vastag volfrám rudakat akartak a katonai műholdakról az ellenséges területekre dobni. Egy ilyen lövedék nagyjából a hangsebesség 10-szeresével érte volna el a célpontot, ahol akkora pusztítást végzett volna, mint egy atombomba, csak nukleáris szennyezés nélkül.

  7. 11 A Ribauldequin-t III. Eduárd angol király vetette be dühében a 100 éves háborúban, de mivel túlságosan sokáig tartott újratölteni, ezért nem volt túl népszerű.

   most bizarre machines of war rubauld resize md

  8. 10 A Cár-harckocsi az első világháború idején született. 40 tonnás volt, leglátványosabb jellemzői pedig a 9 méteres kerekei voltak, amikkel bármilyen akadályon, különösen az árkokon, könnyedén képes volt átgázolni.

   most bizarre machines of war tsar tank resize md

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 A második világháborúban az amerikaiak galambok által vezérelt bombákat akartak készíteni. A madarak kis képernyőn keresztül látták volna a tájat, és a célponthoz repülve kellett volna megsemmisíteniük azokat.

   most bizarre machines of war pigeon missile resize md

  10. 8 Ezeket a furcsa, dugóhúzó-szerű harckocsikat arra tervezték, hogy a vastag hó és jégtakarón is könnyedén tudjanak közlekedni. Furcsa felépítésük nemcsak az előre hátra, de a balra-jobbra irányú mozgást is lehetővé tette számukra.

   bizarre war machines corkscrew1 resize md

  11. 7 A Progvev-T harckocsinak az elejére egy Mig-15 sugárhajtóművét szerelték fel, hogy a tank képes legyen megtisztítani maga előtt az utat az aknáktól.

   dyhnn

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 6 A Praying Mantis nevű hordozható géppuskát úgy tervezték, hogy képes legyen átlőni a katonai barikádok fölött.

   isDNHkh

  13. 5 A Boirault machine egy tank prototípus volt még az első világháború idején. A páncélzata ugyan még hiányzott és úgy tervezték, hogy egy szögletesen guruló sínen közlekedjen, de kétségtelenül a modern harckocsik őse volt.

   Boirault machine underway

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 4 Az orosz Object 279 harckocsit úgy tervezték, hogy ellenálljon a nukleáris robbanásoknak.

   bizarre war machines kotin resize md 4

  15. 3 A Focke-Wulf („Jetkopter”) egy függőlegesen le- és felszálló elfogó vadászgép volt, de a második világháború végén még csak szélcsatornában tesztelték, amikor a szövetségesek elfoglalták a gyártóüzemet, és ezzel örökre megpecsételték a sorsát.

   bizarre war machines triebflugel resize md 1

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  16. 2 A ,,Vakond'' Winston Churchill egyik kedvenc projektje volt. Ez a harckocsi egy könnyű páncélt kapott és teljesen fegyvertelen volt, mivel úgy tervezték, hogy a föld alatt, a fegyverektől távol tör be az ellenséges területekre. A gép súlya 130 tonna volt, hossza pedig valamivel több, mint 23 méter.

   bizarre war machines nellie resize md 2

  17. 1 A Landkreuzer P.1000 Ratte lett volna a valaha épített legnagyobb tank a világon. Ez az 1000 tonnás háborús behemót kétségkívül impozáns látvány lett volna a harcmezőn. Az eredeti tervek szerint 35 méter hosszú, 11 méter magas, és 14 méter széles lett volna, emiatt azonban komoly akadályt jelentett volna a hidaknak, ellenben nagyon könnyű célpont lett volna a légitámadásoknak, így az ötletét végül elvetették.

   Haborus harcigepek 1

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.