HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉletmódÉrdekességek

8 dolog, amit egy cipő elmond az emberről, még azelőtt, hogy megszólal

A cipőnk többet árul el rólunk, mint gondolnánk.

  Nem kell Sherlock Holmesnak lennünk ahhoz, hogy meghatározzuk egy idegen ember jellemét. Elég csak figyelnünk az apró gesztusait és reakcióit, de olykor bizony egy-egy ruhadarab is rendkívül árulkodó tud lenni. Tanulmányok kimutatták, hogy elég például megnézni egy ember cipőjét ahhoz, hogy meglepően pontos következtetéseket vonjunk le a személyiségéről.

  HIRDETÉS

  Kíváncsi vagy, hogy mit tudhatsz meg egy ember cipőjéről vagy csizmájáról, illetve, hogy milyen gondolatok támadnak az emberekben a cipődre nézve? Ebben a cikkben eláruljuk.

  1 Feltűnő cipőt az extrovertáltak, és mások véleményétől függő emberek hordanak.

  Árulkodó cipők 017

  Általában extrovertáltnak tekintik azokat az embereket, akik feltűnő cipőt vagy csizmát viselnek, és nem is ok nélkül. A rikító színű lábbelik ugyanis pszichés problémákat jelezhetnek. Azok az emberek például, akik hajlamosak a szorongó kötődésre – ez az az állapot, amikor valaki más emberek véleményétől függve éli az életét és emiatt szorong – nagyobb eséllyel választanak színes, különleges cipőt. Így igyekeznek felhívni magukra az emberek figyelmét, és így mutatják ki, hogy mennyire vágynak a törődésre.

  Lady Gaga például bevallotta, hogy depresszióval és szorongással küzdött, miután fellendült a karrierje 2013-ban. Talán az extrém cipői is ennek a szorongásos depressziónak az egyik megnyilvánulásai voltak.

  2 A semleges színű és mintázatú cipőket gyakran olyan emberek választják, akik kerülik az intimitást.

  Árulkodó cipők 016

  Azok, akik nehezen építenek ki szoros kapcsolatokat másokkal, és nem szeretnek erőt fektetni az ismerkedésbe, általában nem törődnek túl sokat azzal, hogy miként látják őket mások. Éppen ezért ritkán viselnek új vagy éppen rikító cipőket, inkább a semleges lehetőségeket részesítik előnyben.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Aki szereti a praktikus cipőket, az könnyen a társaság lelkévé válhat.

  Árulkodó cipők 015

  Azok, akik nem a márkapreferenciáik alapján választanak cipőt, hanem aszerint, hogy mennyire praktikus vagy kényelmes éppen egy darab, sokkal barátságosabbnak és nagylelkűbbnek tűnnek mások szemében. Ennek ellentéte például a hegyes orrú cipő – akik ilyet hordanak, azok nem valószínű, hogy a társaság lelkévé fognak válni, mivel kívülről az ilyen személyek barátságtalannak tűnnek.

  4 A hangulatingadozásra hajlamos személek gyakran viselnek magassarkút vagy hegyes orrú cipőt.

  Árulkodó cipők 014

  Egy tanulmány megállapította, hogy a magassarkú és hegyes orrú cipő viselése sajnos nem jár kéz a kézben a stabil és biztonságos személyiséggel. Ezért nem célszerű ilyen cipőket viselni például egy komoly állásinterjún, mivel azt a benyomást keltheti, hogy az illető nem tud megalapozott döntéseket hozni és hajlamos az érzelmei hatására cselekedni. Az ilyen emberekre nem igazán lehet számítani.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 A magasszárú cipőket gyakran olyan emberek választják, akikkel nehéz kommunikálni.

  Árulkodó cipők 013

  Azokkal az emberekkel, akik magas szárú cipőt viselnek, nem tűnik kellemesnek a kommunikáció. Ha tehát ilyen cipőt hordunk, azzal akaratlanul is határokat húzunk magunk körül és eltoljuk magunktól az embereket. Nem véletlenül választották az öltöztetők ezt a modellt Jennifer Lopeznek a 2019-es „A Wall Street pillangói” című filmhez.

  6 Azok az emberek, akik kopott cipőben járnak, széles életszemlélettel rendelkeznek.

  Árulkodó cipők 012

  A szabadgondolkodó emberek gyakran úgy öltöznek, mint a hippik – olcsó, kopott cipőket viselnek, vagy maguknak javított változatokat. Régi, elnyűtt tornacipőben vagy közönséges flip-flopban jelenhetnek meg még akkor is, ha mondjuk egy komoly rendezvényre érkeznek.

  Kristen Stewart például egy premier után elegáns tűsarkú helyett egy kopott tornacipőben tűnt fel. Valószínűleg ezzel nem nyerte volna el az emberek tetszését, ha mondjuk egy nagy cég vezérigazgatója lenne, vagy ilyesmi.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7 Azok az emberek, akik ápolt, de nem új cipőt viselnek, szervezett és megbízható benyomást keltenek.

  Árulkodó cipők 011

  Azok az emberek, akik mindig ugyanazt a cipőt hordják, azt az érzést keltik másokban, hogy lelkiismeretesek és képesek jól beosztani az idejüket. Fontos kihangsúlyozni, hogy ez csak abban az esetben igaz, ha a régi cipőjük ápolt és tiszta, nem pedig szemétdombra való.

  8 A kreatív emberek hajlamosak színes cipőt választani.

  Árulkodó cipők 010

  Volt egy kísérlet, amiben a résztvevők kizárólag a cipőjükről készült képek alapján ítélték meg az embereket egy számítógép képernyője előtt ülve. A tudósok egy érdekes megfigyelést tettek ezáltal: azokat az emberek, akik egyszerű, de színes cipőket hordtak, kreatívabbnak, fantáziadúsabbnak és fejlettebb szépérzékűnek tartották az emberek. Az ilyen embereknek nem szabad monoton munkát adni, mert hamar elunhatják magukat benne és annak nem lesz jó vége.

  Te milyen cipőt hordasz legszívesebben? Egyetértesz a cikkben leírtakkal?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,809
  10 hozzászólásTizedik reakcióSzavazatszámlálóVeterán reagálóKvízmesterNetkukac20 hozzászólásElső hozzászólásLétrejött!BeszélgetésindítóTizedik szavazatIgazságosztóElső reakció
  Szerintem nem mindegyik állítás igaz. Én pl. azért hordok magasszárú cipőt )(bakancsot), mert instabil a bokaszalagom, és azt szorosan befűzve jól fogja a bokám. Nem pedig nehéz kommunikáció miatt. 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.