HIRDETÉS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

7 testrész, ahová soha nem szabad tetováltatni, és elmondjuk, hogy miért

  A tetoválások egyre népszerűbbé váltak az elmúlt években. Statisztikák szerint az emberek 43%-a szeretteik tiszteletére, 37%-a pedig mint „divat kiegészítőként” készítteti őket. Nem árt azonban az óvatosság: az orvosok és tetoválóművészek ugyanis úgy vélik, hogy bizonyos testrészek nem alkalmasak a tetováláshoz.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál tudjuk, hogy milyen nehéz meghozni egy olyan életre szóló döntést, mint a tetováltatás, ezért összeszedtünk 7 olyan testrészt, aminek a tetoválását határozottan érdemes elkerülni. A cikk végén még egy diagramot is láthattok, hogy mely testrészeken fáj leginkább a tetováltatás.

  1. 1 Könyök


   A szakértők azért nem javasolják a könyöktetoválásokat, mert a tinta nagyon hamar kikopik onnan, arról nem is beszélve, hogy nagyon vastag a bőr, így a művésznek még több időt kell ott eltöltenie, mire belevarrja a mintát. Ha az érintett terület nincs megfelelően hidratálva, akkor még hamarabb kikophat a tetoválás.

  2. 2 Hónalj


   A hónalj az egyik legfájdalmasabb hely a tetováláshoz. A fájdalom olyan intenzív ezen a területen, hogy az egész folyamat valószínűleg elviselhetetlenné válik majd.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Térdhajlat


   A térdhajlat nagyon érzékeny, köszönhetően az itt található rengeteg idegvégződés miatt. Ez szintén hihetetlenül fájdalmas tud lenni, ezért célszerű elkerülni.

  4. 4 Kéz és ujjak


   Ezek a testrészek általában nagyon népszerűek az emberek körében, ám a szakértők nem feltétlenül javasolják. Ezért mivel általában fedetlenek, ezért nagyon ki lesznek majd téve a napfény hatásának, vagyis sokkal gyorsabban kifakulnak. Másrészt mivel folyton szem előtt vannak, ezért számos élethelyzetben, például az erre érzékeny munkahelyeken rendkívül kellemetlenek lehetnek. Harmadrészt pedig az ujjak oldalára készített tetoválások a gyógyulás után szinte azonnal kifakulnak.

  5. 5 Bordák


   Tény, hogy jól néz ki, de rettentően fájdalmas, mivel nagyon vékony a bőr és szinte a csontokat érik a szúrások. A hónalj után ez a második hely ahova nagyon fájdalmas varratni. Állítások szerint a nőknél még nehezebb a gyógyulási folyamat, ugyanis ők napi szinten viselnek melltartót, ami kidörzsölheti a bőrt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Arc


   Minden valamirevaló tetoválóművész kihangsúlyozza, hogy az arcon lévő tetoválások csak 2-3 évig mutatnak szépen, utána elhalványulnak. Mivel itt is rengeteg idegvégződés található, ezért nagyon fájdalmas minden egyes tűszúrás. Ha mégis úgy döntesz, hogy vállalod a fájdalmat, akkor utána folyamatosan fényvédővel kell majd kenni a bőröd.

  7. 7 Boka és lábszár


   A boka, valamint a lábszár területét a cipő és a zokni folyamatosan irritálja, dörzsöli, így a gyógyulási folyamat is sokkal hosszabb ideig tart. Az ide tetovált minták nagyon hamar kikopnak és elvesztik élénk színüket. Fájdalom szempontjából hasonló a bordákhoz, ugyanis itt is elég vékony a bőr.

   Bónusz: tetoválás fájdalomdiagram.

   Szóval így néznek ki a legfájdalmasabb testrészek a nők és a férfiak esetében. A vörös területek a legfájdalmasabbak, a narancssárga és sárga területek kevésbé érzékenyek. A kék területek a leginkább fájdalommentesek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

13 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Miért?Én azért kérdezem, mert érdekelnek a tetoválások. Köszi ha ezt olvasod, és válaszolsz. Szia. 
   • Mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Van olyan ismerősöm akinek az alkarján jobban fájt mint a mellkasán. Ez mindenkinél más. 
   • Igen nekem pl a hátam nagyon érzékeny. Szerintem úgy fájna mint mondjuk a bordánál. 
  • Valóban az - nagyjából fordítva van! A férfiak fájdalomérzete általában kisebb, mint nőknek. Az más kérdés, hogy hogyan viselik!
 • Értelmes emberi lény sehova sem tetováltat, mert nem akar prolinak kinézni. "A prolik nem emberek" - George Orwell: 1984
 • 8,733
  Beszélgetésindító
  Én a szeméremdombomra tetováltattam, hogy "Szeretlek Károly"
  • Kíváncsivá tettél. Hány éves vagy igazából, "neni"? 12? 13? Szeméremdombod nincs, az fix, kissrácoknak nincs olyan. 
 • "... köszönhetően az itt található rengeteg idegvégződés miatt." - még mindig nem tudtok fogalmazni. Ja, és régen legalább voltatok annyira igényesek, hogy javítottátok a hibákat, amikre a kommentekben felhívták az olvasók a figyelmet, ma már magasról tesztek rá. Talán már nem is olvassátok.
 • 9,874
  Beszélgetésindító
  Én a s+ggvágatomba szeretnék tetováltatni! 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.