HIRDETÉS BEZÁRÁS

7 ember, akiről nehéz elhinni, hogy tényleg létezik

Belőlük biztos, hogy nincs még egy a világon.

  Lenyűgöző fizikai adottságoktól a ritka kórképeken át a hihetetlen képességekig, a különleges vonásokkal bíró emberek mindig is magukra vonták a figyelmet és elképesztő ámulatot keltettek.

  HIRDETÉS

  Az embereket mindig is lenyűgözték azok a társaik, akik egy kicsit eltérnek az átlagostól. Ebben a cikkben most bemutatunk néhány példát a legkülönlegesebb emberekre, akiknek a történetei és tulajdonságai messze túlmutatnak a megszokott kereteken.

  A legkövérebb ember

  Különleges emberek 020

  Carol Ann Yager a történelem egyik legsúlyosabb embere volt. 1960-ban született az USA-ban, és egész életében küzdött a túlsúllyal. A jelentések szerint a csúcspontján Carol Ann elérte a hihetetlen 727 kg-os súlyt is. Ez a lenyűgöző adat „a történelem legsúlyosabb embere” címet hozta számára.

  Különleges emberek 019

  A túlsúly és az elhízás problémája Carol Ann egész életét végigkísérte. Számos, az elhízással kapcsolatos egészségügyi problémával szembesült, beleértve a mozgási nehézségeket és a szívproblémákat. Története ékes bizonyítéka annak, hogy a jó közérzet és a hosszú élet megőrzése érdekében mennyire fontos az egészséges életmód és a túlsúly elleni küzdelem.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  James Lawrence

  Különleges emberek 018

  2012-ben James Lawrence, egy 36 éves sportoló hihetetlen bravúrt hajtott végre, 30 triatlont teljesítve megdöntötte a régi, 20 versenyt számláló rekordot. Ezzel a teljesítménnyel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Ki gondolta volna, hogy mindössze négy évvel korábban ez az ember még csak éppen hogy elkezdett triatlonozni?

  A 30 triatlon teljesítése után James Lawrence pontosan felmérte fizikai és mentális lehetőségeit, és úgy döntött, hogy még tovább feszegeti a határait. Célul tűzte ki, hogy 50 nap alatt 50 teljes Ironman triatlont teljesít 50 államban. 2015-ben, 39 évesen James elindult a céljai elérése felé, és bejelentette, hogy mindezt a figyelemfelkeltés és a gyűjtés céljából teszi: a befolyt összeggel egy, a gyermekkori elhízással küzdő alapítványt támogatott.

  Ahhoz, hogy megértsük, mennyire lenyűgöző ez a teljesítmény, képzeljünk el 50 triatlont, amit egymás után kell teljesíteni. Minden nap Jamesnek 4 km-t kellett úsznia, 180 km-t kerékpároznia és 42 km-t futnia. Ez 50 alkalommal egymás után több mint 3200 km.

  Jen Bricker

  Különleges emberek 017

  Jen Bricker lábak nélkül született, ezért a biológiai szülei elhagyták. Szerencsére egy szerető nevelőszülői család vette magához, akik gondoskodással és szeretettel nevelték fel. Jen már korán elkezdett sportolni, és nevelőszülei támogatták a szenvedélyét a torna iránt. 16 évesen felvették egy sportszakiskolába, ahol kivételes tehetséget és elhivatottságot mutatott a sportág iránt. Itt találkozott biológiai nővérével, Dominique Helen Mosina-Canales-szel, aki szintén ismert amerikai sportoló.

  Különleges emberek 016

  Jen Bricker elszántsága és hihetetlen kitartása révén legyőzte a fizikai korlátait, és 27 évesen állami tornabajnok lett. Története inspirálja az embereket szerte a világon, és megmutatja, hogy az igazi erő belülről fakad, és hogy az álmok elérése nem ismer határokat, még fizikai korlátok esetén sem.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Jeff Dabe

  Különleges emberek 015

  Jeff Dabe szokatlanul nagy alkarokkal és kézfejekkel született, de az orvosok nem találtak semmilyen egészségügyi eltérést. Kezei fizikai fejlődésének oka a mai napig rejtély. Az amerikai Minnesotai Egyetem egészségügyi szakértői kizárták a gigantizmust és az elefántcsont-betegséget, de nem tudták pontosan meghatározni az anomália okát.

  Különleges emberek 014

  Jeff számára kézenfekvő választás volt a karbirkózás (szkander). Már az iskolában elkezdte űzni ezt a sportot. Bevallja, hogy nem alkalmaz semmilyen speciális technikát vagy edzésmódszert a versenyekre való felkészüléshez. Ehelyett egy átlagos amerikai munkásember életét éli. Gyakran dolgozik gumival, fát vág, földet ás és nehéz mezőgazdasági gépeket kezel. Jeff nem rendelkezik különleges technikai képességekkel a karbirkózáshoz. Egyszerűen csak minden erejét beleadja és a fizikai erejét használja fel a győzelemhez.

  A világ legkisebb nője

  Különleges emberek 013

  A világ legkisebb nőjeként ismert Jyoti Amge ámulatba ejt apró magasságával és súlyával, amely egy három hónapos gyermek méretéhezhasonló. Indiában, a Mahárástra állambeli Nagpur városában született. 2011-ben Jyoti a Guinness Rekordok Könyve „legalacsonyabb tinédzser” kategóriájának rekordere lett. Akkoriban a magassága mindössze 61,95 cm volt.

  Különleges emberek 012

  Amikor Jyoti Amge 2014. december 16-án betöltötte a 18. életévét, új címet kapott: „a világ legkisebb nője”. Hihetetlenül alacsony termete meglepetést és csodálatot kelt, és a kiemelkedő egyéniség szimbólumává vált.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A legrövidebb memóriájú ember

  Különleges emberek 011

  Clive Wearing brit zenész, aki az amnézia egy ritka formájától szenved, melynek következtében csak az utolsó néhány másodpercre emlékszik az életéből. 1985 tavaszán Clive herpeszes agyvelőgyulladásban betegedett meg, aminek következtében a herpeszvírus megtámadta az agyát. Ez az agyvelőgyulladás oda vezetett, hogy Clive agya elvesztette a képességét arra, hogy a rövid távú memóriából a hosszú távú memóriába továbbítsa az eseményeket.

  Felesége elmondása alapján Clive memóriája mindössze néhány másodpercig őrzi meg az eseményeket, általában 7 és 30 másodperc között. Körülbelül 20 másodpercenként „felébred”, és újrakezdi a tudata formálását. Clive nagyon kevés dologra emlékszik a múltjából. Például emlékezhet arra, hogy voltak gyermekei az első házasságából, de nem emlékszik a nevükre. Ugyanakkor Clive megőrizte a „procedurális” memóriáját. Ha ugyanazt a filmet több napon át egymás után mutatják neki, elfelejti, hogy már látta. Azonban a film következő megtekintésekor képes lesz előre jelezni az eseményeket, anélkül, hogy emlékezne arra, honnan tudja őket.

  Hyomyung Shin

  Különleges emberek 010

  Ez a dél-koreai fiatalember nagyon sokakat meglep a külsejével. Annak ellenére, hogy már régóta nagykorú, a külseje nem változott, és jelentősen fiatalabbnak tűnik a koránál. Ez a rendellenes állapot a „highlander-szindróma” néven ismert betegség, melynek köszönhetően körülbelül 13 évesnek néz ki, holott az útlevele szerint már elmúlt 35 éves.

  Külseje miatt ez a fiú sok kíváncsiságot és a zavarodottságot okozott. Fiatalos külseje vegyes reakciókat vált ki a környezetéből. Személyes élete pedig megszenvedi ezt az állapotot, mivel gyakran nem engedik be a klubokba, és nehézségei vannak a romantikus kapcsolatok kialakításában is. Ezenkívül sokan kétségbe vonják az útlevele hitelességét, és hamisítványnak tartják.

  A srác számára azonban van egy jó oldala is ennek a különleges állapotnak: híressé vált a hazájában, és felhívta magára a média figyelmét. Tehetsége és egyedi külseje miatt rendszeresen tévéműsorokba és showműsorokba hívják. Ennek eredményeként ismert személyiséggé és sztárrá vált a hazájában.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.