21 abszurd tény a világról, ami bármilyen hihetetlenül is hangzik, valójában teljesen igaz

A világunk sokoldalúsága lenyűgöző és izgalmas is egyben. Még ha néha azt is hisszük, hogy már mindent tudunk róla és minket már nem érhet meglepetés, újra és újra képes bebizonyítani ennek az ellenkezőjét.


HIRDETÉS

Hogy ezt egy kicsit mi is alátámasszuk, az alábbi listán 21 észvesztő érdekességet gyűjtöttünk össze, melyek noha olykor teljes képtelenségnek tűnnek, valójában kivétel nélkül igazak.

 1. 1 Az Amazonas-folyón (hossza közel 7 ezer kilométer!) egyetlen híd sem található. Egyedül a Rio Negro híd köthető hozzá, melyet 2010-ben adtak át és amely a Rio Negro-folyó két partját köti össze, ami az Amazonas egyik mellékfolyója.


    

 2. 2 A tigriseknek nem csak a szőrük csíkos, de a bőrük is. Ha pedig már itt tartunk: nincs két egyforma csíkozattal rendelkező tigris a világon, minden minta egyedi.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 2012-ben egy ázsiai nő az izlandi utazása során önkéntesen csatlakozott egy ,,eltűnt nőt" kereső csoporthoz. Egy egész éjszakán át tartó keresgélés után kiderült, hogy igazából az ázsiai nő volt a keresett személy, akinek az eltűnését a családtagjai jelentették a rendőrségnek, miután nem tudták őt elérni telefonon. Az ázsiai nő nem ismert magára a személyleírás alapján, a többiek pedig azért nem ismerték fel, mert idő közben ruhát cserélt.


 4. 4 Ha nagy távolságot teszünk meg repülőgéppel, akkor a repülésünk útvonala, még véletlenül sem úgy néz ki, mint ahogy azt mi gondolnánk. Egyrészt azért, mert a kétdimenziós térképen rajzolt egyenes vonal semmiképp sem fedi a háromdimenziós Földgömbön rajzolt egyenest, másrészt azért, mert repülés közben is folyamatosan forog a Föld tengelye körül. Éppen ezért, ha például Indiából az USA-ba szeretnénk repülni, akkor az utunk Oroszországon, Anglián és Grönlandon keresztül fog vezetni.


 5. 5 Az Alaszkához tartozó Aleut-szigetek az Egyesült Államok legnyugatibb pontja.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Hogy lehet az, hogy az Egyesült Királyság egyik pontjából átlátni Afrikába?! A válasz egyszerű: Gibraltár ugyanis egy brit tengerentúli terület, mely ugyan Spanyolország alatt található, ám mégis az Egyesült Királyság része. Gibraltár legdélibb pontjából pedig gond nélkül látni lehet Afrikát.


 7. 7 Számos feltételezés létezik arra, hogy miért álmodunk alvás közben. Egyes feltételezések szerint a növekedésünket és a fejlődésünket segítik, mások szerint a memóriánk és a testi funkcióink helyreállításában van szerepük, ám ezek mind csak feltételezések, nem létezik rá bizonyított magyarázat, hogy miért is álmodunk pontosan.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
20
11 hozzászólás, 20 pont

Szólj hozzá!

11 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!