HIRDETÉS BEZÁRÁS

20+ tény a Forrest Gump című filmről, ami után sürgősen újra akarod majd nézni

🔥 3 hozzászólás

  Tom Hanks-nek a forgatókönyv elolvasása után mindössze másfél órába telt eldöntenie, hogy leforgatja a Forrest Gump című filmet. Elutasította a színészkedéséért járó fix fizetést, és szabott egy fontos feltételt a rendezőknek, ami teljesen új jelentést adott a filmnek. Ha nem érted, mire is gondolunk pontosan, akkor ez a cikk épp neked szól.

  HIRDETÉS

  Utánanéztünk kicsit a 90-es évek (de talán az egész filmes történelem) egyik legmeghatározóbb filmjének, hogy közel 30 év távlatából olyan érdekes tényeket osszunk meg vele kapcsolatban, ami után elnyomhatatlan késztetést érzel majd, hogy újból végignézd ezt a bő 2 órás remekművet.

  • Emlékszel arra a jelenetre, amikor Forrest-et felkérik, hogy beszéljen a háborúellenes rendezvényen? A filmben a mikrofon elnémul, és csak a beszéd végét halljuk: „Csak ennyit tudok mondani Vietnámról”. A film forgatókönyvében azonban a teljes beszéd olvasható, ami így hangzott: „Néha, amikor az emberek elmennek Vietnámba, láb nélkül mennek haza anyukájukhoz. Néha egyáltalán nem mennek haza. Ez rossz dolog. Csak ennyit tudok mondani Vietnámról.”
  • A filmet Winston Groom azonos című regénye alapján készítették. Van azonban egy nagy különbség a könyv és a film között: a könyv főhőse ugyanis lélektelen cinikusként jelenik meg az olvasók előtt, míg a filmben a főhős sokkal együtt érzőbb, szerethetőbb. Mellesleg, a film ikonikus idézete (,,Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod mit veszel ki belőle.”) a könyvben úgy hangzott:
   „Idiótának lenni nem olyan édes, mint egy doboz bonbon. Az emberek türelmetlenek, kinevetnek, és megbántanak. Most azt mondják, hogy az embereknek kedvesnek kell lenniük a sokat szenvedett emberekkel, de hadd mondjak valamit – nem volt ez mindig így. Ennek ellenére nem panaszkodom, mert úgy gondolom, hogy nagyon érdekes életet éltem.”  – Ugye, érezhető köztük a különbség?
  • Érdemes megjegyezni, hogy a könyvnek van második része is, és többször fel is akarták kérni Tom Hanks-t egy esetleges filmes folytatásra, de a színész mindig megtagadta, mondván, hogy egy elhúzott folytatás a lehető legrosszabb dolog, amit ezzel a filmmel lehet tenni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Forrest Gump könyv

  • Amikor Forrest Gump országszerte futó jeleneteit forgatták, Tom Hanks-t időnként egy másik személy váltotta fel – a saját testvére, Jim Hanks.
  • A pingponglabda, amivel Gump játszik, nem valódi. Számítógépes grafikával oldották meg, hogy a labda mindig az ütőre pattanjon. Ugye, Te is azt hitted, hogy Tom Hanks így megtanult pingpongozni?
  • Érdekesség: amikor Forrest pingpongozni tanul a filmben, azt tanácsolják neki, hogy ne vegye le a szemét a labdáról, ezért minden olyan jelenetben, amiben csak pingpongozni látjuk, a főhős egyszer sem pislog.
  • Forrest minden fotón csukott szemmel szerepel, amit a filmben készítettek róla.

  Forrest Gump film

  • Tom Hanks megtagadta a filmért járó fix fizetést. Ehelyett a bevételek bizonyos százalékában egyeztek meg a filmkészítőkkel, ami végeredményben eléggé kifizetődött neki: 40 millió dollárt keresett a filmmel. Ez azért is érdekes, mert a filmben is hasonló felfogás miatt szerezte a vagyonát.
  • ,,A nevem Forrest Gump. Az emberek úgy szólítanak, hogy Forrest Gump.” – ezt az ikonikus mondatot maga Tom Hanks találta ki, és a rendezőnek annyira tetszett, hogy később nem vágták ki a filmből.
  • A filmben szereplő édesanyát Sally Field színésznő játszotta, aki csak 10 évvel idősebb, mint Hanks, és a „Életem a kabaré” című filmben például egymás szeretői voltak.
  • Érdekesség: ahogy a film cselekménye halad, és Forrest öregszik, a főhős mindig kék kockás ingben látható az átvezető jelenetekben.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Forrest Gump kék kockás ing

  • Láttál már valaha egy bizonyos Sammy Lee Davis nevű embert? Ha láttad a Forrest Gump című filmet, akkor kijelentheted, hogy igen. A férfi 1968-ban nyert kitüntetést a vietnámi szolgálataiért, a filmben pedig az erről készült felvételt láthatjuk úgy, hogy a filmkészítők Tom Hanks arcát vágták a hős katona arcának helyére számítógépes trükk segítségével. Emlékszel arra a jelenetre, amiben a hősnő, Robin Wright meztelenül lép fel egy bárban? Ezt a néhány másodperces jelenetet egy napig forgatták, mivel a színésznő ekkor influenzás volt és lázas, de nem adta fel, és végül csak leforgatták a jelenetet.
  • Annak érdekében, hogy Dan hadnagy amputált lábai realisztikusnak tűnjenek, Gary Sinise lábait greenscreen anyagba csomagolták (a greenbox technikához használt zöld vászon), és számítógépes trükk segítségével „távolították el”. Ennek ellenére számos rajongó állítja, hogy több jelenetben is látható, ahogy Dan hadnagy a nem létező végtagjaira támaszkodik.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Én úgy tudtam akartak második részt forgatni, 2001-ben, csak a második rész olyan elemeket tartalmazott, ami a 9.11-es terror támadás után nem vettek volna jó néven, ezért lefújták 
  • A könyvben nem emlékszem, hogy lett volna utalás terror  tamadasra. Hacsak nem veszik azt annak mikor felrobban a metán tároló és sz*ral borítja be a környéket 🤣.
 • A ponyvaregény csak a költségvetéshez képest termelt sokat, sehol nincs a legnagyobb kasszasikerekhez képest, a remény rabjai gyakorlatilag megbukott. Csak azért nem kell írnotok hogy több karakter legyen

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.