HIRDETÉS

19 egyszerű pszichológiai trükk, ami tényleg működik


Minden embernek vannak bizonyos trükkjei és technikái, melyekkel manipulálhatja, vagy legalábbis számára előnyösen befolyásolhatja embertársait. Az internetes fórumokban számtalan ilyenről olvashatunk, most azonban mégis a legnépszerűbb ilyen pszichológiai trükköket gyűjtöttük össze, melyekre az emberek esküdni mernének, hogy működnek és jól alkalmazhatók a mindennapokban.

HIRDETÉS

1. Soha ne kérj meg úgy semmire egy férfit, hogy azt mondod neki: „Nem tudnád…” A férfiak ezt úgy érzékelik, hogy nincs is igazán szükséged az adott művelet elvégzésére, ezért a válasz 90%-ban biztos, hogy ’nem’ lesz. A „Nem tudnád felhívni a szomszédot?” kérés helyett tehát használd inkább például a „Légyszíves, hívd fel a szomszédot!” szerkezetet.

2. Ha azt szeretnéd, hogy valaki zavartan és kellemetlenül érezze magát a veled történő beszélgetés közben, akkor időről-időre kezdd el bámulni a homlokát a beszélgetés közben.

3. Ha valaki megpróbálja kikerülni a kérdésed megválaszolását, akkor egyszerűen tarts egy kis szünetet a beszélgetésben, mialatt végig a szemébe nézel. Ettől kellemetlenül fogja magát érezni és vagy pontosabb választ ad a kérdésedre, vagy elmondja neked az igazat (ha hazudott).

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

4. Ha kapcsolatot szeretnél építeni valakivel (például az irodában), akkor egyszerűen fordulj oda ehhez a személyhez és kérdj tőle segítséget valamiben, vagy kérd meg, hogy meséljen valamiről, az sem probléma, ha te már ismered a választ. Ez segít, hogy bátrabb és kezdeményezőbb legyél a kapcsolatépítésben.

5. Ha a kérdés feltevése közben bólintasz egyet a fejeddel, akkor nagy valószínűséggel pozitív választ fogsz kapni. Légy óvatos, ezt a technikát leggyakrabban a vendéglátóipari dolgozók használják, hogy drágább ételekre és italokra ösztönözzék a vendégeket.

6. Ha egy személy nagyon koncentrál valamilyen munkára (például egy komoly telefonbeszélgetésre), akkor bármit a kezébe adhatunk és az illető tartani fogja, később pedig valószínűleg nem is fog rá emlékezni, hogy odaadtuk neki azt a valamit. Ugyanez visszafelé is működik, bármit el tudunk venni a keményen koncentráló személy kezéből anélkül, hogy ez feltűnne számára.

7. Ha valakinek elmondod, hogy szerinted nem képes egy adott dolog elvégzésére, akkor az adott személy 110%-ot bele fog adni, hogy bármi áron bebizonyítsa neked ennek az ellenkezőjét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

8. Ha egy beszélgetés során időről-időre bólogatni kezdesz a fejeddel, akkor a beszélgetőpartnered jobban fog rád figyelni anélkül, hogy észrevenné, miért is történt mindez.

9. Ha összességében elégedett vagy egy másik személy ajánlatával, de mégis szeretnél „egy kicsit többet kapni”, akkor egyszerűen színlelj egy kis csalódást. Veszteni nem veszthetsz vele semmit, de a partnered valószínűleg meggondolja majd magát és számodra még kedvezőbb ajánlattal fog előrukkolni.

10. Abban a pillanatban, amikor meghallod az ébresztőd csörgését, próbáld meg ökölbe szorítani a kezeidet és felkiáltani, hogy „Igen!”, mint amikor egy labdarúgó gólt szerez. Bár maga a technika meglehetősen furcsa, ez segíteni fog, hogy könnyebben menjen a reggeli ébredés, és egy idő után elkezdjük sikerként értékelni az ébresztőóra csörgését.

11. Ha folyamatosan aggódsz (mert elfelejted), hogy kihúztad-e a vasalót vagy bezártad-e a bejárati ajtót, akkor kezdj el néhány abszurd kifejezést mormolni magadban az adott feladat elvégzése közben: például mondogasd azt magadban, hogy „zöld penészes telefonkönyv” amikor bezárod a bejárati ajtót, és így később elég lesz csak visszaemlékezni arra, hogy ma mondtad-e reggel az adott abszurd kifejezést vagy sem, ha magát a rutin ajtó bezárást nem tudod felidézni.

12. Ha egy ember minden erejével megpróbál vitába szállni veled vagy csak simán bosszantani téged, akkor lépd meg a váratlant és mondj neki valami bókot. Ezzel teljesen kiboríthatod őt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

13. Ha egy csapatban dolgozol, aminek van egy lusta „gyenge láncszeme”, akkor sose adj neki munkát úgy, hogy „ezt csináld meg…”. Mondd helyette például azt, hogy „kezdd ezzel…”. Pszichológiai szempontból így úgy tűnik majd, mintha sokkal kevesebb munkát kellene végrehajtania, ezért valószínűleg sokkal szívesebben fog belevágni az adott feladatba és nagyobb eséllyel is fogja sikeresen teljesíteni azt.

14. Bármikor, amikor nyilvánosan, mások előtt kell beszélned, vigyél magaddal egy pohár vizet. Ha esetleg úgy érzed, hogy nem emlékszel a szövegre, csak kortyolj párat a vízből és senki sem fogja észrevenni, hogy valójában azért történt a szünet, mert elfelejtetted a szöveget.

15. Ha egy ember folyamatosan bámul téged a metrón, kezdd el nézni a cipőjét. Ne hagyd abba. Hidd el, ez az őrületbe fogja kergetni őt és inkább odébb áll majd.

16. Ha nagyon idegeskedsz, amikor találkozol egy bizonyos ismerősöddel, akkor légy óvatos, egy idő után ugyanis az adott személy is öntudatlanul aggódni kezd majd mindig, amikor meglát téged.

17. Ha problémád van valakivel, de nem akarod őt közvetlenül meggyanúsítani, és emiatt összeveszni vele emiatt, akkor figyelj oda a megfogalmazásodra: például ne azt mondd, hogy „Nem csuktad be az ablakot”,hanem azt, hogy „Nyitva felejtetted az ablakot”.

18. Ha rosszul aludtál az éjszaka, csak egyszerűen mondogasd azt magadnak, hogy „jól aludtam az éjszaka”. Bármilyen hihetetlen is, ez megtéveszti majd az agyadat és kevésbé leszel majd fáradt napközben.

19. Az emberek a legjobban a nap elején és a nap végén történt dolgokra képesek emlékezni. Minden, ami e között a két pont között történik, elmosódottnak tűnhet. Ezért például, ha állásinterjúra megyünk, igyekezzünk rögtön az elején bemenni, vagy a legvégére maradni – így van ugyanis a legnagyobb esélyünk rá, hogy emlékezetesek maradjunk és ne ’tűnjünk el’ a többi munkára jelentkező személy között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


  • Olyan helyen dolgozom ahol nagyon sok ember megfordul.Van aki már eleve ingerülten jön,a kákán is csomót keres. Régóta alkalmazom a fent említett trükköt,nagyn kedves vagyok vele. Nem tud mit kezdeni vele és egyszerűen megváltozik.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!