HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

18 furcsa, de hasznos háztartási eszköz, amit Magyarországon valamiért mégsem használnak az emberek

  Furcsa belegondolni, de nem is olyan régen még nem voltak vízforralók, szeletelőgépek, fűszerdarálók vagy mondjuk szárítógépek az otthonokban, mára mégis (kis túlzással) szinte minden háztartásban megtalálhatók. Külön érdekes, hogy amíg a világ legnépszerűbb háztartási eszközeinek egy része a hazai otthonokban is azonnal elterjed és gyökeret ver, addig bizonyos eszközök teljesen ismeretlenek maradnak a magyar háztartások számára.

  HIRDETÉS

  Cikkünkben most pontosan ilyen furcsa, de hasznos háztartási eszközöket gyűjtöttünk össze, melyek bár a világ egyes részein hatalmas népszerűségnek örvendenek, nekünk, magyaroknak mégis többnyire ismeretlenek. Legalábbis eddig azok voltak.

  1. 1 Üvegnyitó


   Mianmarban szinte minden szállodában találkozhatunk hasonlóval. Ez a hagyományos palacknyitó rendkívül népszerű a turisták körében, és nemcsak azért, mert kényelmesebb, mint a modern változatai.

   A turisták legtöbbször ajándékba veszik ezeket a rokonoknak és barátoknak, amikor pedig odaadják őket, felteszik a nagy kérdést: „Találd ki, mi ez!” Nincs ember a Földön, aki magától rájönne, hogy ez a furcsa fa eszköz egy sörnyitó. 

  2. 2 Kukoricacső-tartó


   Az Egyesült Államok az egyik legnagyobb kukorica termesztő és fogyasztó a világon, ezért nem is olyan meglepő, ha az emberek igyekeznek kényelmesebbé tenni ennek az ízletes zöldségnek a fogyasztását.

   A kukoricacső-tartó erre kínál alternatívát, használata pedig rendkívül egyszerű: csak két oldalról bele kell szúrni a csőbe, és máris rágcsálhatunk anélkül, hogy sós és ragacsos lenne utána a kezünk.

  3. 3 Szalonnaprés


   Az amerikaiak és a britek hatalmas szalonna-rajongók, számukra elképzelhetetlen enélkül egy reggeli. További fontos szempont számukra, hogy a szalonnák ne ugorjanak össze sütés közben, hanem szép egyenesek maradjanak, mint a filmekben. Ehhez az emberek a képen láthatóhoz hasonló szalonnapréseket használnak, melyek lenyomják a húst, ami így szép egyenesre sül.

  4. 4 Sajtkések


   Olaszországban és Franciaországban a sajtkések épp olyan alap eszköznek számítanak, mint nálunk mondjuk a vajazókések. Persze a hazai háztartások számára sem teljesen idegen a sajtkés, ám nálunk jóval szerényebb a kultúrája, mint más, nyugat-európai országokban, ahol majdnem minden sajthoz különböző késeket használnak, a parmezánt pedig szigorúan nem vágják, hanem egy speciális spatula segítségével darabolják.

  5. 5 Tajine


   A tajine a marokkói konyha egyik sajátos kerámia edénye. Sajátos, mert az étel se nem fő, se nem sül benne, hanem inkább párolódik. Így az étel lédús marad és megőrzi minden aromáját.

  6. 6 Serpenyő almás süteményekhez és pudingokhoz


   Ez a szokatlan lyukacsos serpenyő elsősorban Dániában népszerű, ahol almával és pudinggal töltött desszerteket készítenek a segítségével, de például a thaiföldi utcai árusok is előszeretettel használják, ők a palacsintáktól kezdve a pudingokon át egészen a fürjtojásig bármit elkészítenek benne.

  7. 7 Reszelőlemez


   A kerámia reszelőlemezt először a mediterrán országokban kezdték el használni, fokhagyma és citromhéj reszeléshez. A lemez előnye a szokásos reszelőkhöz és fokhagymaprésekkel szemben, hogy könnyen mosható és kevesebb helyet foglal, ráadásul akár a tányérokkal együtt is tárolható.

  8. 8 Grillvödör


   A grillezővödröt a thaiföldi utcai árusok kezdték el használni először, hogy kis helyen, kompakt módon tudjanak különféle ételeket készíteni. Ma már a világ számos pontján elterjedt, az emberek főként a piknikezésekhez, kirándulásokhoz viszik magukkal. Előnye, hogy nagyon kevés helyet foglal, és mégis kényelmes és biztonságos a használata.

  9. 9 Bambuszkefe


   A hagyományos japán bambuszkefe mára számos ázsiai ország háztartásában alap konyhai eszköznek számít. Állítólag olyan hatékony, hogy a segítségével akár mosogatószer nélkül is tudjuk mosni az edényeket. Ennek a hatékonyságnak azonban ára van: az AliExpress-en például 2 ezer forint körül kezdődik az ára, ami egy mosogatószivacshoz képest elég drága, ám mellette szóljon, hogy ha egyszer megvesszük, utána jó darabig nem kell másikat vennünk.

  10. 10 Palacknyaló


   Ez egy speciális holland eszköz, amit csak palacknyalónak hívnak a helyiek. Ahogy neve is sugallja egyetlen funkciója van: hogy a palackokba dugva az utolsó csepp értékes terméket is ki tudjuk bányászni és semmi se menyjen kárba. A szilikon fejű eszköz bármilyen palack száján befér és hatékony munkát végez annak belsejében.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  1. 11 Könnyített sodrófa


   Ezt az eszközt Norvégiában találták ki, elsősorban a lefse nevezetű nemzeti pékáru elkészítéséhez. Ez a sodrófa megkönnyíti a tésztanyújtást, ráadásul egészen érdekes textúrát kölcsönöz a tésztának.

  2. 12 Ananászhámozó


   Egy átlagos ember általában ritkán vásárol friss ananászt, épp azért, mivel rengeteg gond van vele. Ha el is távolítjuk a héját, a tüskés barna szemek még rajta maradnak, ami nagyon kellemetlen tud lenni fogyasztás közben. Legtöbbször ezért inkább konzerv-változatban vásároljuk, legalábbis idehaza.

   A trópusi országokban azonban egy speciális ananászhámozó kést használnak az emberek, melynek segítségével a pucolás csak néhány percet vesz igénybe. Ezt egyébként már mi magunk is beszerezhetjük az AliExpress-ről 200-300 forintért.

  3. 13 Fürdőfedél


   Tudjuk jól, hogy Japánban az emberek nagy figyelmet fordítanak a helytakarékosságra, ezért például amikor nem használják a kádakat, akkor ilyen fedéllel borítják le, amivel extra tárolóhelyet kölcsönöznek otthonuknak. A segítségével tulajdonképpen egy hatalmas polccá alakítható a fürdőkád.

  4. 14 Bota


   A bota kulacsot eredetileg bor tárolására tervezték, de tulajdonképpen bármit beleönthetsz. A természetjárók, de még a nagyvállalatok alkalmazottai is előszeretettel használják, mivel anélkül lehet belőle inni, hogy az ajkainkkal megérintenénk a kulacs száját.

  5. 15 Elektromos ütő


   Délkelet-Ázsiában nagyon népszerű, bár idehaza sem teljesen ismeretlenek ezek az elektromos teniszütők, melyek segítségével profi teniszezőket megszégyenítő módon intézhetjük el a lakásunkba tévedt legyeket és szúnyogokat.

  6. 16 Raclette sütő


   A raclette sütőt eredetileg a svájci pásztorok találták ki, hogy könnyedén melegíthessék a krémsajtjaikat és sült zöldségeiket. Ma már egész Nyugat-Európában nagyon népszerű.

  7. 17 Otoshi buta


   Az otoshi buta elsősorban a japán ételek elkészítéséhez szükséges. Ez tulajdonképpen egy fedő, ami víz felszínén lebeg, ezzel egyenletes hőelosztást biztosítva, mivel víz alá nyomja a zöldségeket. Korábban ezek az eszközök fából készültek, de ma már inkább a szilikon változatait használják, mivel praktikusabbak.

  8. 18 Baker lame


   Ez tulajdonképpen egy nyélre szerelt penge, amivel precíziós bemetszéseket végezhetünk a bagetteken és egyéb tésztaféléken – ezzel tökéletes dekorációt készítve a süteményekre.

   Nagy előnye, hogy amíg a hagyományos késekhez hozzátapad a tészta a bemetszések készítésekor, ehhez nem tud.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

6 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Megjegyzem az a bambuszseprű 50 darabos árára vonatkozik, szóval egy darab csak erős 2000 forint...
  • szerző 131,041
   Első reakcióDivatdiktátorHeadlinerSorozatlövőGIF-KirályBest-SellerCukipofaNetkukacKiemelt felhasználó20 hozzászólásBeszélgetésindítóElső hozzászólásElső bejegyzésÖregmotorosFigyelemelterelőKulcsjátékosPosztnindzsaIgazságosztóKvízmesterTörzsvendégKommentkirály10 hozzászólásAlkotóBejegyzéskészítőCsapatjátékosKvízmesterBestseller íróMozinézőTizedik szavazatSzázszorszép100. oldalSzavazatszámláló
   Az hagyján, de link is rossz termékre mutatott. Javítottam mindkettőt, köszi, hogy szóltál!
 • Ezek nem hasznosak! Felesleges baromságok! Palacknyaló, sörnyitó, szalonnaprés stb? Mi a francnak!? Azon kevés párolandó ételhez meg meg van a saját magunk edényei! 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.