HIRDETÉS

15 megtörtént esemény a múltból, ami totális őrültségnek hangzik

Az emberiség történelmében jó néhány olyan esemény történt már, ami bármelyik képregényben vagy abszurd mozifilmben megállta volna a helyét. Tudtad például, hogy a 15. és 19. század között az európaiak hatalmas mennyiségben rendeltek múmiákat Egyiptomból, hogy gyógyszereket készíthessenek belőlük? Hát azt, hogy 150 évvel ezelőtt a mérnökök egy méterrel megemelték egész Chicago várost? Szó szerint, házakkal és utakkal együtt.


 1. 9 A postás, aki kastélyt épített a kövekből, amiket 33 évnyi munka alatt gyűjtött.

  Kovekbol kastely

  Joseph Ferdinand Cheval egy francia postás volt, aki egy kis vidéki postafióknál dolgozott, mint kézbesítő. A férfi 1879-ben kezdett ott dolgozni, és 33 éven át dolgozott ott, mialatt végig köveket gyűjtögetett munka közben, amiket aztán hazavitt, és palotát épített belőlük. Miután 1912-ben befejezte a művét, a férfi arra kérte a hatóságokat, hogy itt temessék majd el, de ezt megtagadták, ezért a férfi újabb 8 éven át egy hasonló mauzóleumot épített magának a közeli temetőben.

  HIRDETÉS
 2. 10 A fóka, ami megtanult beszélni.


  1971-ben a bostoni akvárium egy fókát fogadott be, melyet Scotty Dunning talált még kölyökként és ő nevelte fel. A férfi néhány hónapig saját otthonában tartotta Hoover-t, a legyengült fókát, és amíg az állat férfi mellett élt, megtanulta utánozni az emberi beszédet. Noha az állat szókincse korlátozott volt, minden kiejtett szava tökéletesen érthető volt. Szólni tudott a gazdájának, hogy menjen oda hozzá, de azt is tudta mondani, hogy "menj innen!".

  Az akváriumba kerülését követően Hoover 5 évre csendbe maradt, de az idő múlásával, amikor kezdte megszokni a személyzetet és a környezetet, ismét megeredt a nyelve. A látogatókat úgy köszöntötte, hogy "Hello!", és gyakran szólt nekik, hogy "Gyere ide!". Ennek köszönhetően Hoover híressé vált, és ő lett a világ első beszélő fókája.

 3. 11 A férfi, aki 40 éve rémisztgeti a járókelőket.

  Bushman 1

  San Franciscóban van egy David Johnson nevű férfi, akit Bushman becenéven ismernek a helyiek. (bush = angolul bokor) A férfi 1980-ban úgy döntött, hogy egészen rendkívüli módszert talál ki a megélhetésére: a járdák szélén eukaliptusz ágak mögé bújva rémisztgeti a járókelőket. Bushman 40 éve szórakoztatja így az embereket, akik aprópénzt is adnak neki cserébe. A férfi évente mintegy 60 ezer dollárt, vagyis körülbelül 17 millió forintot keres ezzel a furcsa foglalkozással. Ha érdekel, mit csinál pontosan, az alábbi videóban megnézheted.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 4. 12 A rönk, ami több mint 120 éve úszik egy tóban.

  Toban uszo ronk

  Az Egyesült Államokban található Oregon államban egy kialudt vulkán kráterében található az a tó, amiben több mint 120 éve úszik ugyanaz a farönk. A rönk legalább 1896 óta úszik már a tó felszínén, amióta Joseph S. Diller geológus felfedezte. A 9 méteres fatuskó évtizedek óta ugyanúgy, furcsa mód egyenesen állva úszik a vízben. A 61 centiméter vastag rönknek csak egy másfél méteres része van víz felett, de így is elég ahhoz például, hogy megtartsa egy ember súlyát.

 5. 13 A férfi, aki véletlenül 4800 méteres magasságba repült a léggömbökkel.

  Leggomb repules

  1982-ben egy kaliforniai férfi, Lawnchair Larry úgy döntött, hogy levegő be emelkedik 45 héliummal töltött időjárási ballon segítségével. A léggömböket a székéhez erősítette, és még sört és szendvicseket is vitt magával az útra. A férfi egy légpisztolyt is vitt magával, ezzel akarta kilőni a léggömböket, hogy megkezdhesse a süllyedést. A férfi csak 10 méter magasba akart emelkedni, de kicsit tovább ment: 4800 méteren állt meg.

  A hirtelen emelkedő léggömböktől ugyanis a férfi halálra rémült, és nem merte kilőni a lufikat. Összesen 14 órát töltött a magasban, míg nagy nehezen rá nem szánta magát, hogy kilője a ballonokat. Ezután egy elektromos vezetékre esett, aminél azonnal rövidzárlatot okozott. A férfi csodával határos módon azonban mégis túlélte, és végül 1500 dollár bírságot, illetve egy Darwin-díjat kapott a mutatványáért.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 14 Dusty, a kleptomániás cica.


  2011-ben a Kaliforniában élő 5 éves házimacska, Dusty a kleptomániás betegségének köszönhetően vált világhírűvé. A macska több mint 600 különféle tárgyat lopott el és vitt haza magával a környékbeli házakból és udvarokból, köztük autómosó kesztyűket, szivacsokat, törülközőket, zoknikat, kötényeket, fehérneműket, játékokat, nadrágokat, fürdőruhákat, és stb. A híres macskával még az Animal Planet egy külön TV-műsort is forgatott, amiben a stáb egy kamerát szerelt a macskára, hogy megnézzék, miként követi el a rablásokat.

 7. 15 A nő, aki azt mondta, hogy nyulakat szült, és az orvosok hittek neki.

  Nyulakat szulo no

  1726-ban a 25 éves angol asszony, Mary Toft meggyőzte az orvosokat arról, hogy nyulakat szült. Mary valóban terhes volt, azonban elvetélt. Ezt a nő azonban eltitkolta, és később bejelentette, hogy nyulakat szült. Az esetet a helyi sebész, John Howard kezdte vizsgálni, aki nem csecsemőtől, hanem állati szervezetből származó nyomokat talált a nőben, amik állítólag nyulaktól származtak. Ezt számos híres orvostársának is elmesélte, akik hittek neki. Amikor a Mary-ről szóló pletykák elérték a királyt, a király a legjobb orvosait küldte a ritka jelenség tanulmányozására.

  A részletekbe most nem megyünk bele (mert nagyon sok van), de a lényeg, hogy a királyi orvosok sem tudtak perdöntő bizonyítékkal szolgálni, ezért a csalás egészen addig rejtve maradt, míg a nő később, az első lány gyermekének születése után el nem ismerte a csalást, és azt, hogy megvesztegette John Howardot. Az általa szült nyulakat egyébként a férje vásárolt egy közeli piacon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
13
6 hozzászólás, 13 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!