HIRDETÉS BEZÁRÁS

15 hihetetlen egybeesés, amikre nincs egyértelmű magyarázat

Néha tényleg olyan, mintha egy hibás számítógépes programban élnénk az életünket.

  Biztosan mindannyiunkkal történtek már olyan hihetetlen dolgok, amik túl lehetetlenek voltak ahhoz, hogy pusztán a véletlen művei legyenek. Olyanok, amiktől az ember elkezdi vakarni a fejét, és azon tűnődik, hogy vajon ez a valóság, vagy csak egy rosszul megírt forgatókönyv?

  HIRDETÉS

  Na, ma pont ilyen esetekről fogok nektek mesélni! 15 hihetetlen véletlen egybeesést hoztam nektek a múltból, amik közül biztosan lesz néhány ismerős.

  Kíváncsi vagyok, hogy veletek is történt már hasonló véletlen? Írjátok meg kommentben!

  15. A gyerekkori könyv

  dan wayman UVXPoRuChqc unsplash

  1920-ban Anna Parrish amerikai írónő Párizsban bóklászott a könyvesboltokban, különleges és érdekes könyveket keresve. Ekkor pillantott meg egy régi ismerőst: a „Jack Frost és más történetek” címû könyvet. Anna leemelte a polcról a poros kötetet, és megmutatta a férjének, mondván, hogy ez volt a kedvenc könyve gyerekkorában. A férje kinyitotta a könyvet, és meglepődött: az első oldalon ez a felirat díszelgett: „Anna Parrish, N. Weber Street 209, Colorado Springs”.

  Kiderült, hogy ez volt az a könyv, ami kislánykorában Annáé volt!

  14. A szerencsés kártyás

  Furcsa véletlenek 011

  1858-ban Robert Fallon-t állítólag csalás miatt lelőtték azok az emberek, akikkel pókert játszott. Állításuk szerint Fallon 600 dollárt nyert tőlük csalással. Akkoriban ez elég megszokott dolog volt. A gyilkosok nem vitték el a pénzt, csak elmenekültek, Fallon helye pedig a kártyaasztalnál egy ideig üresen maradt. Senki sem merte elvenni a „megátkozott” 600 dollárt, hogy folytassa a játékot. De aztán akadt egy bátor jelentkező. Belépett a saloonba, rendelt egy whiskyt, leült az asztalhoz, és elkezdte a játékot. Mire a rendőrség megérkezett a gyilkosság kivizsgálására, az új játékos Fallon 600 dollárjából 2200 dollárt csinált! A rendőrök elkobozták tőle a kezdeti 600 dollárt, hogy átadják Fallon törvényes örökösének. Ekkor derült ki, hogy erre nincs szükség, mivel az új játékos nem más volt, mint Fallon fia, aki ekkor már hét éve nem látta apját!

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  13. Iker tragédia

  anupa uthsara 62q0Pd1QCHg unsplash

  2002-ben két 70 éves ikertestvér halt meg néhány óra különbséggel két különböző közúti balesetben, ugyanazon az úton, Finnország északi részén. Az első iker testvér akkor halt meg, amikor egy teherautó elütötte biciklizés közben Raahe-ban (ez a hely Helsinkitől 600 kilométerre északra található). A második iker pontosan másfél kilométerre halt meg testvére balesetének helyszínétől.

  „Ez egy hihetetlen egybeesés. Bár ezen az úton nagy a forgalom, nem minden nap történik baleset” – mondta a sajtónak Marja-Leena Huhtala rendőrségi tisztviselő. „Felállt a szőr a hátamon, amikor megtudtam, hogy ők ikertestvérek. Ez az eset még azt a gondolatot is felkeltette bennem, hogy talán valaki megrendezte ezt a tragédiát.”

  12. Poe misztériuma

  edgar poe

  A 19. században a híres író, Edgar Allan Poe „Arthur Gordon Pym csodálatos kalandjai” címmel írt egy könyvet. A történet négy hajótörött emberről szólt, akik napokat töltöttek a nyílt tengeren egy mentőcsónakban, és éhen haltak. Amikor a halál már a küszöbön állt, és más választásuk nem volt, a legénység tagjai megegyeztek, hogy megeszik a Richard Parker nevű matrózt.

  Néhány évvel később, 1884-ben egy vitorlás süllyedt el a tengerben, és a legénység négy tagja életben maradt. Napokig sodródtak a nyílt tengeren egy mentőcsónakban. Végül, akárcsak Poe kitalált történetében, a legénység három tagja megegyezett, hogy megeszik a negyedik matrózt.

  A matróz neve… Richard Parker volt!

  11. A két király

  két király

  Ez a történet Monzában, Olaszországban játszódott. I. Umbertó király egy kis étterembe látogatott el vacsorázni, Emilio Poncia-Valla tábornok, segédje kíséretében. Amikor az étterem tulajdonosa odalépett, hogy felvegye a király rendelését, döbbenten észrevette, hogy mennyire hasonlítanak egymásra, mind testalkatukban, mind arcvonásaikban. A király és az étterem tulajdonosa összeölelkeztek, majd indiai dalokat kezdtek táncolni, és elhatározták, hogy megbeszélik a lenyűgöző külső hasonlóságot. Ekkor derült ki, hogy ez még nem minden! Kiderült, hogy:

  • Mindketten ugyanazon a napon születtek ugyanazon az évben (1844. március 14-én);
  • Mindketten ugyanabban a városban születtek;
  • Mindketten Margit nevű nőkhöz mentek feleségül;
  • Az étterem tulajdonosa azon a napon nyitotta meg éttermét, amikor I. Umberto királyt koronázták meg.

  1900. július 29-én I. Umberto királyt értesítették az étterem tulajdonosának haláláról, egy rejtélyes lövöldözéses baleset következtében. Miután a király részvétét fejezte ki, egy a tömegben rejtőzködő anarchista azonnal meggyilkolta.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  10. A leeső gyerek

  Furcsa véletlenek 008

  1930-ban, az Egyesült Államokbeli Detroitban egy Joseph Figlock nevű ember lett egy fiatal (és nyilvánvalóan hihetetlenül felelőtlen) nő hőse és megmentője. Amikor Figlock békésen sétált az utcán, a nő kisbabája kiesett az ablakból, közvetlenül felette. Figlocknak sikerült biztonságban elkapnia a babát, és mindketten megúszták egy kis ijedtséggel. Egy év múlva ugyanaz a gyerek újra kiesett ugyanabból az ablakból! És ismét pont Mr. Figlockra zuhant, aki épp akkor a környéken sétált. És ismét mindketten sértetlenül megúszták az eseményt.

  9. A rejtélyes szerzetes

  szerzetes

  A 19. századi Ausztriában egy Joseph Aigner nevű festőművész többször is megkísérelte az öngyilkosságot. Első alkalommal, 18 éves korában próbálta meg felakasztani magát, de az öngyilkosságát egy rejtélyes kapucinus szerzetes zavarta meg.

  Amikor a festőművész 22 éves lett, ugyanaz a szerzetes ismét megakadályozta az öngyilkosságát. Nyolc évvel később Josephet politikai tevékenysége miatt akasztották volna fel. De ekkor is ugyanannak a szerzetesnek a beavatkozása mentette meg az életét. Azonban 68 éves korában Joseph Aignernek mégis sikerült öngyilkosságot elkövetnie, egy pisztoly segítségével. Temetését ugyanaz a kapucinus szerzetes tartotta, akinek a nevét Rauscher soha nem tudta meg.

  8. A fényképes történet

  Furcsa véletlenek 007

  Egy német nő 1914-ben, Strasbourgban fénykpet készített a kisfiáról, majd a filmet bevitte a laborba, hogy előhívtassák. Akkoriban a fotólemezeket egyenként árulták.

  Az első világháború kitörése megakadályozta a nőt abban, hogy Strasbourgba utazzon a fényképért, ezért úgy gondolta, hogy elveszett. Két évvel később Frankfurtban, a lakóhelyétől több mint 166 kilométerre vásárolt egy újabb lemezt, hogy az újszülött lányáról készítsen képet. Amikor azonban bevitte a filmet előhívásra, a technikus dupla expozíciót fedezett fel rajta: a kislány portréja egy másik fotóra vetült. Kiderült, hogy ez az elveszettnek hitt kép, ami a nő fiáról készült! Valamilyen furcsa véletlen folytán az eredeti lemezt nem hívták elő, tévesen üresnek jelölték meg, majd ugyanannak az embernek adták el, mint két évvel korábban!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.