HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

14 menő városi látványosság, amik legalább olyan szemet gyönyörködtetőek, mint az Eiffel-torony

  A modern városok fénysebességgel fejlődnek. Egy ideje azonban észrevették, hogy az óriás üveg- és betonépületek meglehetősen egyhangúak és unalmasak, ezért a modern metropoliszok minden lehetséges módszert megragadnak annak érdekében, hogy az egyedi ötletek segítségével minél látványosabbá és élhetőbbé tegyék a nagyvárosokat.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy közelebbről is megvizsgálunk néhány érdekes építészeti megoldást, melyek nemcsak szemet gyönyörködtetőek, de a városlakók számára is hasznosak.

  1. 1 Városi virágok (Izrael)


   Ezeket az interaktív installációkat a jeruzsálemi Vallero téren helyezték el. Az építészek elképzelése szerint a virágok minden alkalommal kinyílnak, amikor elhalad valaki alattuk, majd "elhervadnak" ha huzamosabb ideig senki sem jár a közelükben. Nagyon látványos.

  2. 2 Piros ajtók (Skócia)


   Skóciában gyakran vörösre festik a bejárati ajtókat. Nem véletlenül, a tulajdonosok ugyanis így jelzik, hogy a ház jelzáloghitelét visszafizették és ők az ingatlan teljesjogú tulajdonosai.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Városok közötti portál (Lengyelország és Litvánia)


   A lengyel Lublin város és Litvánia fővárosa, Vilnius lakói immár egy digitális portálon keresztül is figyelhetik egymás életét. Ez gyakorlatilag két nagy kerek képernyő, egy-egy kamerával, melynek segítségével folyamatosan és valós időben láthatják egymást az országok lakói.

  4. 4 Óriás falfestmény a házak falán (Mexikó)


   A mexikói kisváros, Pachuca régóta rossz hírnévnek örvend. A szegénységről és bűnözésről ismert város lakói úgy döntöttek, hogy egy kis életet lehelnek a kopott otthonukba és a helyi hatóságokkal, illetve jótékonysági szervezetek és utcaművészek segítségével 200 lakóházat festettek át.

  5. 5 Markethall (Hollandia)


   A Markethall egy lakó- és irodaház, melynek fő jellemzője a fedett piactér. A projekt patkó alakú, melynek belsejében egy hatalmas piac található, magára az épületre egyébként belülről egy bőségszaru képét vetítik projektorok segítségével.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Ultramodern könyvtár (Kína)


   A kínai Tianjin Binhai Könyvtár egy kulturális városi terület létrehozását célzó nagy projekt részeként épült. A világító gömb alakú közösségi teret és a lépcsőzetes könyvespolcokat magába foglaló építészeti objektum területe 33.700 négyzetméter.

  7. 7 Ruyi híd (Kína)


   A 140 méteres magasságban található, 100 méter hosszú íves híd 2019-ben épült. A projekt annyira hihetetlen volt, hogy eleinte sok turista kételkedett abban, hogy egyáltalán tényleg létezik ez a szerkezet. Amikor kiderült, hogy a szerkezet tényleg létezik, a világ minden tájáról özönlöttek ide turisták, hogy lássák. A híd egyébként a Ruyi mesterséges szigetét köti össze a szárazfölddel, és a víz, a gáz és az elektromos áram szállítására szolgál.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • A modern "művészet" és építészet olyan mint a teve. Szép, szép de otthonra nem kéne!

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.