HIRDETÉS

14 hétköznapi dolog, amit teljesen másképp használunk, mint azt a gyártója szerette volna

Minden nap több száz tevékenységet végzünk szinte gondolkodás nélkül, megszokásból. Ezek a dolgok olyannyira a mindennapi rutinunk részét képezik, hogy meg sem fordul a fejünkben annak a gondolata, hogy esetleg máshogy is lehet őket csinálni. A valóságban azonban sokszor hibásan, a gyártók által eltérő javasolt felhasználási módtól eltérően használjuk ezeket a termékeket.


HIRDETÉS

Cikkünkben most 14 ilyen hétköznapi terméket gyűjtöttünk össze, melyeknek valójában teljesen más sorsot szántak a tervezőik, mint amilyet végül a fogyasztóktól kaptak. Bónuszként a lista végén elrejtettünk még egy trükköt is, ami bármikor jól jöhet, ha sietned kell.

 1. 1 Sültkrumpli-csomagolás


  A sültkrumpli kartonpapír-csomagolásának egyik oldalán egy hajlítható fül található. Ez egyáltalán nem azért került oda, hogy bezárjuk vele a dobozt, valójában azért, hogy meghajtva mártástartóként szolgáljon. Ezzel a megoldással a szósz nem folyik szét a sültkrumplikon és mégis, akár séta közben is könnyedén fogyasztható.

 2. 2 Hogyan aludjunk kényelmesen egy repülőgépen?


  Egyes légitársaságok a kényelmes pihenés érdekében párnákat helyeznek az ülésekre, mások viszont fejtámlába épített kihajtható párnával igyekeznek kényelmesebbé tenni az utazást. Hasonló megoldások találhatók a prémium kategóriás autókban is.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Hogyan használjuk az evőpálcikákat?

  Az eldobható evőpálcikákat valójában úgy tervezték, hogy a felső részüket ne szétfeszítsük, hanem nemes egyszerűséggel letörjük. A megmaradt vég ezután evőpálcika-tartóként is funkcionál.

 4. 4 Miért van hosszú nyakuk a sörös palackoknak?


  Egy lifehack, ami a nyári melegben különösen jól jön: fogd a palackot az üveg nyakánál. A palackok formáját ugyanis direkt úgy tervezték, hogy a nyakuknál fogva ne melegedhessen meg a benne lévő sör a kezünk melegétől.

 5. 5 Hogyan használjuk a hűtőszekrényünket?


  Általában a hűtőszekrény ajtaját joghurt, tej és gyümölcslé tárolásra használjuk, de ez nem a legjobb hely a romlandó termékek számára: ez ugyanis a hűtőszekrény legmelegebb pontja. Ezeket a rekeszeket arra tervezték, hogy itt tároljuk az egyébként sokszor szoba-hőmérsékleten tartott mártásokat és egyéb szószokat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Hogyan használjuk a fokhagymaprést?


  A fokhagymaprés egy nagyon egyszerű és kényelmes találmány, de funkcionalitását nem mindig használjuk ki 100%-osan. A fokhagymapréseket ugyanis eleve úgy tervezték, hogy a fokhagymákat hámozatlanul tegyük bele, a héj pedig minden esetben a fenti tárolórekeszben marad.

 7. 7 Mire használjuk a vécépumpákat?


  Majdnem minden házban akad legalább egy vécépumpa vészhelyzet esetére. Ezeket legtöbbször közvetlenül a vécé mellett tároljuk, ám nem mindig megfelelően használjuk. A pumpáknak ugyanis két fajtájuk van, az egyiket ezek közül nem a vécék, hanem a mosogató és a fürdőkádak tisztítására találták fel. Ez az a változat, aminek egy apró - kisebb tölcsér található a végén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
20
12 hozzászólás, 20 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!