HIRDETÉS

14 érdekes tény azoknak, akik azt hitték, hogy már mindent tudnak a világról

Milyen állatnak van kék színű vére és hogyan hasznosíthatjuk a mindennapokban? Mi az az ultratiszta víz és mi történik velünk, ha megisszuk? Hol van a legcsendesebb hely a Földön? Mi értelmük van a zenei skálát jelölő alaphangoknak?!


 1. 8 Ahhoz, hogy kiderítsük, egy gyémánt valódi-e, csak rá kell lehelnünk.


  A hamis bepárásodik, az igazi nem.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 2. 9 Amikor 1911-ben ellopták a Mona Lisa-t a Louvre-ból, több ember jött el megnézni a festmény üres helyét, mint előtte a képet.


 3. 10 Steve Jobs többször is találkozott az apjával úgy, hogy nem is tudták egymásról, hogy rokonok.


  Steve Jobs-ot fiatal korában örökbe adták, majd a sors fintoraként mégis összesodorta az élet őt az apjával, Abdulfattah John Jandali-vel, akivel remek kapcsolatot ápoltak anélkül, hogy bármelyikük is tudta volna, hogy rokonok. 

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 4. 11 A Mexikóvárosban található Torre Mayor nevezetű felhőkarcoló hivatalosan is a világ legbiztonságosabb épülete.


  Az 57 emeletes felhőkarcolót direkt úgy építették, hogy a Richter-skála szerinti 8,5-ös földrengésnek is könnyedén ellenálljon. Amikor 2003-ban 7,6-os erősségű földrengés volt a városban és sorra dőltek össze a házak és a felüljárók, az épületben tartózkodó emberek meg sem érezték a földrengést.

 5. 12 Egy brazil család egy nap elvesztette a teknősét, amit aztán 30 év múlva találtak meg, ÉPSÉGBEN.


  A rio de janeiro-i család tagjai házfelújítás közben vesztették el a teknősüket, akiről azt gondolták, hogy kimászott a nyitott ajtón. Amikor 30 év múlva ismét felújították az otthonukat, legnagyobb meglepetésükre a padláson találták meg a teknőst, épen és egészségesen. A helyszínre érkező szakemberek szerint a teknős a padláson található termeszek elfogyasztásával élhette túl ezt a három évtizedet.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 13 A tőrfarkú rákfélék vére kék színű.


  Ez azért lehetséges, mert a tőrfarkú rákfélék vérében vas helyett réz van. Emellett a tőrfarkú rákok kék vére a valaha felfedezett legérzékenyebb a baktérium-indikátor, ezért legtöbbször ezen tesztelik gyógyszergyártó cégek legújabb gyógyszereit, mivel így egyszerű és csaknem azonnali eredményt kaphatnak. Sajnos ez azonban a tőrfarkú rákfélék életébe kerül, így mára a kihalás veszélyezteti ezt a fajt.

 7. 14 1989-ben a milliárdos Richard Branson egy UFO alakú légballonnal szállt fel az égre.


  A Virgin Airways milliárdos tulajdonosa ezzel akarta megtréfálni az angol embereket április 1-jén, ám a szerencsétlen időjárási viszonyoknak köszönhetően nem tudott London belvárosában (a Hyde Park-ban) földet érni, hanem a város szélén, egy focipályán kellett leraknia a ballont. A terve azért így is sikerült: több százan hívták a rendőrséget azzal a panasszal, hogy UFO-t láttak az égbolton.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
16
5 hozzászólás, 16 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

  • Annak a listának nem az a lényege, hogy sorrendben legyenek a számok, hanem hogy az adott ország összlakosságához képest hány százaléka halt meg a háborúban. Nyilván sokkal több szovjet katona halt meg, csak még ott kb. 180 millió volt a lakosság, addig Fehéroroszországban kb. 9-10 millió, vagyis az ország kb negyede vesztette életét a háborúban.
    • Igen, szövetségi köztársaság volt. De Ukrajnával, Oroszországgal együtt pl. külön képviselete volt az ENSZ-nél a Szovjetunió mellett. De a balti államok is a Szovjetunióhoz tartoztak akkor már.A táblázat a jelenlegi államokat veszi alapul.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!