12 bizonyíték rá, hogy a jövő már elérkezett, de Dél-Koreában kell keresni

2021-ben mindenki a dél-koreai moziról beszélt: a The Squid Game című Netflixes sorozat ugyanis minden korábbi nézettségi rekordot megdöntött. Ez az ország azonban nemcsak a filmkészítés terén ért el kiemelkedő sikereket az elmúlt években, hasonlóan kiválóak a divat, a zene és természetesen a technika világában is.


 1. 7 Az iskolában gondoskodnak arról, hogy minden diák jól érezze magát.


  Minden diáknak van egy külön szekrénye, hogy ne kelljen minden nehéz könyvet magával cipelnie. Ez alap, természetesen. Emellett a tantermek légkondicionáltak, van bennük tv, projektor és egyéb berendezések. Igyekeznek minél kényelmesebbé tenni az iskolát a diákok számára, ezért az iskolai padokon például még kis függöny is található, amit a szoknyás lányok kihúzhatnak a lábuk köré, hogy ne kelljen aggódniuk amiatt, hogy esetleg valaki belát oda, ahova nem kéne.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 2. 8 Itt az ételek gyakran váratlan ízesítésűek.


  Dél-Koreában az élelmiszerboltok olyan termékeket árulnak, melyekről a legtöbben még soha nem hallottak. Például fokhagymás kenyérrel vagy lilahagymával ízesített csokoládé, esetleg görögdinnye ízű tészta.

 3. 9 A koreai házak a legapróbb részletekig átgondoltak.


  Amikor a koreaiak lakóházakat építenek, a legapróbb részletekig átgondolják őket. Például a házak udvarán gyakran lehet látni ivókutakat vagy kerékpár javító berendezéseket, az apartmanok erkélyein pedig gyakran van kis kerti slag, hogy könnyebben lehessen tisztán tartani az erkélyt. Néhány apartmanban a bejárati ajtó közelében távirányító van, mellyel gombnyomásra felkapcsolható a lámpa a ház különféle szobáiban, de a tűzhely is bekapcsolható vele, vagy akár liftet is hívhatunk a segítségével, még mielőtt elhagynánk a lakást.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 4. 10 Átgondolt higiéniai eszközök.


  A higiéniai és szépségápolási cikkek területén a koreaiak szintén igyekeznek mindent a legapróbb részletekig átgondolni. A koreai boltokban sok érdekes eszközt és kütyüt találhatunk, amivel megkönnyíthető az életünk, például különféle nyelvtisztító keféket vagy speciális hajmosó keféket.

 5. 11 Egy tisztítószer az egész fürdőszobához.


  Dél-Koreában a zuhanyzók általában nincsenek különösebben elválasztva a fürdőszoba többi részétől vagy például a vécétől, ami bizonyos szempontokból kellemes. Például nagyban megkönnyíti a helyiség tisztítását: a helyiek speciálisan erre kifejlesztett habsprayt használnak a fürdőszoba tisztítására, amit a felületekre permetezve, állni hagyva, majd leöblítve használnak. Ragyogó tisztaság, bármiféle erőfeszítés nélkül.

 6. 12 A nyilvános illemhelyek szintje itt teljesen más.

  ©  MichaelGaida / Pixabay,   ©  uReallyShouldTrustMe / Reddit

  Dél-Koreában szinte minden sarkon találkozhatunk nyilvános vécékkel. A nagyvárosokban ezek mindig rendkívül tiszták, és minden megtalálható bennük, amire szükség lehet. Egyébként ingyenesek, természetesen. A helyiek valószínűleg így próbálnak minél jobb benyomást kelteni a turistákban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
16
1 hozzászólás, 16 pont

Szólj hozzá!

One comment -

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Három hetes dél koreai tartózkodásom alatt sok hasonlót tapasztaltam. Igen igy igaz, és csodálattal néztem, hogy mennyi ötletes dolog van, ami nem pénz kérdés, hanem törődés az emberek jóléte érdekében. Élveztem a készételeket, amit a hűtő pultból kivéve, majd az ott található mikróban melegitve , helyben el is fogyaszthattam. Tiszta, gusztusos és és nagyon jóizű ételek voltak több fogással
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!