HIRDETÉS
ÉrdekesUtazásVilág

10 mesébe illő hely a Földön, ahol olcsón kezdhet új életet az ember

  A mai világban számtalan féle/fajta okból kifolyólag dönthet úgy egy ember, hogy az otthonától távol, más országban folytatja az életét. Bár az ilyesmi sosem könnyű, ha okosan választjuk és tervezzük meg az úti célunk, akár kevés pénzzel a zsebünkben is képesek lehetünk magas színvonalon élni az új helyen.

  HIRDETÉS

  Persze, hogy ott hogyan fogunk és mit dolgozni az már más kérdés, de ha elegendő pénz és anyagi háttér van mögöttünk, akkor egészen biztosan az alábbi, paradicsomba illő helyek lehetnek számunkra a legjobb választások az ,,új élet” kezdéséhez…😏

  1. 10 Avarua, Cook-szigetek


   Az Új-Zélandhoz tartozó kis sziget külsőleg semmivel sem rosszabb, mint például a Seyshell-szigetek vagy a Maldív-szigetek, a házak bérlése mégis rendkívül olcsó errefelé, már 120 dollár ellenében pofás kis vityillót bérelhetünk magunknak, egy teljes hónapra. A helyi őslakosok nagyon nyugodtak, kedvesek és mosolygósak, ráadásul a turisták sem lepik el annyira ezt a kis szigetet. Ide évente körülbelül 100 ezren járnak, míg például Hawaii-ra évente több, mint 8 millióan. Jelenleg külföldiek nem vehetnek még itt ingatlant, így ez az egy nehézség áll az ideköltöző útjába, de bérelni bármikor lehet!

  2. 9 Český Krumlov, Csehország


   Ez a festői kis város dél-Csehországban, a Moldva folyó kettős kanyarulatának partján található. A város legnagyobb nevezetessége a krumlovi vár, de reneszánsz vására és páratlan rózsa fesztiválja szintúgy hatalmas tömegeket vonz, évről-évre. Nagyon kedvelt úti cél mindenki számára, a város hangulata pedig egy pillanat alatt bárkit rabul ejt. Összehasonlításképpen pedig egy háromfogásos vacsora ára körülbelül 20$ errefelé.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 8 Koh Thonsáy, Kambodzsa


   Ez egy kis sziget déli Kambodzsában. Ez a dzsungel és a strandok paradicsoma. Szinte senki nem él itt, egy-két halász családot leszámítva. Éppen ezért egy bungalót már nevetséges összegért bérelhetünk. Itt pihenhetünk a tengerparton, vagy felfedezhetjük a helyi barlangokat a dzsungelben. Öt dollárért cserébe pedig a helyi halászok közvetlenül előttünk főzik meg nekünk az általuk kifogott rákot, vagy bármi más ízletes tengeri herkentyűt.

  4. 7 Guanajuato, Mexikó


   Mexikó kellős közepén található ez a pezsgő kulturális életet élő kisváros, Guanajuato. Kiváló lakást lehet itt bérelni havi 150-200 dollárért, egy pohár sör a bárban pedig kevesebb, mint 1$-ba kerül, míg egy mozijegy körülbelül 3$. Az egyik leghíresebb művészeti fesztivál az úgynevezett Cervantino, melyet Cervantes, a Don Quijote szerzőjének tiszteletére rendeznek évről-évre.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 6 Pearl-szigetek, Panama


   Panama szárazföldi részétől 30 km-re nyugatra található egy csodálatos szigetcsoport a Csendes-óceánon. Nevét az itt kihalászott hatalmas mennyiségű gyöngy után kapta. Volt idő, amikor a hatóságok elől itt bujkáltak a kalózok. Most ez a hely – a helyiek menedéke az üdülők elöl. Egy tengerparti házat már havi 300 $ dollárét bérelhetünk, éppen ezért ideális hely lehet egy kis önkéntes száműzetésre. További érdekesség például, hogy itt forgattak három évadot a “Lost” című sorozatból.

  6. 5 Agonda, India


   Goa déli partjainak strandjai az egyik legszebbek Indiában. Itt akár elefánton is lovagolhatunk. Egy üveg bort pedig már 0,5 dollárért megvásárolhatunk, míg egy hajvágás körülbelül 0,6 dollár. Egy kunyhót 120 $-ért bérelhetünk havonta.

   Kell ennél több? Ez a része Goa-nak meglehetősen kihalt, a helyiek ugyanis nem hoznak ide turistákat, mint az indiai partok más részeire. Számtalan gyönyörű templom és szent hely található errefelé.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  1. 4 Veliko Tarnovo, Bulgária


   Ez a város a Balkán-hegység előterében található, Észak-Bulgáriában. Az egyik legszebb rész a Fekete-tenger partján. A hely épp olyan csodás, mintha csak például Franciaországban járnánk, de egy üveg sört már 0,80$-ért megvásárolhatunk magunknak.

   Körülbelül 70 ezer ember él errefelé. Egy pofás lakás havi bérleti díja pedig nagyjából 200$. Az egyetlen hátránya, hogy az infrastruktúrája igencsak szegényes.

  2. 3 Hồ Cốc, Vietnám


   Vietnám dél-keleti partján fekszik, körülbelül 11 ezer hektár esőerdővel egyetemben. Ez a hely talán a legjobb hely Ázsiában, ha egy kis a búvárkodásra vágyunk a tengerben megbúvó hatalmas korallzátonyokon. A hely mentes a turistáktól, épp ezért már havi 150-200 dollárért találhatunk (igencsak pofás) házat magunknak. A helyiek barátságosak, könnyű jóban lenni velük.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 2 Ksamil, Albánia


   Albánia déli csúcsánál található ez a tökéletes, már-már paradicsomba illő hely. Klímája mediterrán, így a helyi termékek főleg az olívaolaj és mandarin. Ellentétben a szomszédos Görögországgal, Olaszországgal vagy Horvátországgal, nagyon olcsó a sör: 90 cent per palack, a lakások ára pedig 100-120 dollár havonta. A tengergyümölcsei, (Harmincféle hal), olcsó borok (6 dollár/palack), lovaglás – ez mind ránk vár, ha errefelé sodor bennünket az élet.

  4. 1 Las Trancas, Chile


   Kétségtelen, hogy itt található a legszebb hegyek és leejtők Dél-Amerikában. Itt akár egész évben síelhetünk, ráadásul a bérlakások ára sem olyan magas, mint más síparadicsomokban, már 300$ ellenében gyönyörű házat bérelhetünk magunknak. Egyetlen hátulütője, (már ha az) hogy hozzá kell szoknunk, amint gazdag turisták száguldoznak a fel és alá a környéken.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Ezek is érdekelhetnek

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.