Így épül fel egy 4 konténerből álló álomotthon kevesebb, mint 1 millió forintból

A kanadai Claudie Dubreuil de Mirabel hosszú évek óta dolgozott az építőiparban. Nap mint nap figyelte testközelből a különféle faházak és többemeletes családi házak építését, ám amikor eljött az ideje, hogy magának építse fel álmai otthonát, a nő úgy döntött, hogy egy sokkal eredetibb projektbe vágja bele a fejszéjét.


A montreali kikötőből beszerzett konténerek ára összesen 2600 dollárba, vagyis valamivel több, mint fél millió forintba került.

Ezután jött a szakemberek felbérelése, akik nem csak segítették elhelyezni Claudie konténereit, de egyúttal igény szerint fel is vágták azokat. A dolog érdekessége, hogy korábban négy vállalat is visszautasította a nő megkeresését, mivel túl bonyolultnak és rizikósnak találták a projektet.

Két 2,44 x 12 m-es, egymással összekötött konténer képezi az alsó szintet, míg ugyancsak kettő, 90 fokos szögben elfordított konténer az emeletet.

Mindegyik konténert fejjel lefelé helyezték el és gerendákkal erősítették. A ház padlóját 12 cm betonréteggel töltötték fel, melyben még egy padlófűtési rendszer is helyet kapott.

Claudie igyekezett a lehető legalacsonyabban tartani a költésgeket, ezért belülről a ház csak egy fehér festékréteget kapott.

Az épület hőszigetelő rétege a konténerek külsején helyezkedik el, erre jön rá díszítésként a nem mindennapi hatást keltő fenyőburkolat. Mivel a konténerek belsejéből nem vett el teret a falak szigetelése, ezért Claudie végül a lehető legnagyobb belső teret kapta.

A belső válaszfalak különböző stílusokat kombinálva, eltérő anyagokkal díszítve készültek, de többségében persze a fa dominál.

A konyha teljesen felszerelt, és mutatós.

Elektromos tűzhely, szagelszívó és hűtőszekrény is helyet kapott benne, mint más átlag konyhában.

A fürdőszoba mesés, teljesen ötvözi a rusztikust a modernnel.

A bohém hálószoba egy légtérben van a csodaszép fürdővel.

A felső szint teraszáról nem csak csodás kilátás nyílik, de még egy szabadtéri zuhanyzó is helyet kapott rajta.

Egy szó, mint száz: ez egy igazi luxus ház, nem igaz?

A ház tehát összességében 1 millió forintból készült, ami magába foglalja a konténereket, a külső fenyő borítást, a panoráma ablakokat, az alapozást és a munkások bérét. Nem foglalja viszont magába a berendezés árát, de ezt úgy is mindenki maga alakítaná ki, a saját pénztárcájához igazítva. Egy millió forint azonban egy ilyen, 100 négyzetméteres házért még így is a hülyének is megéri.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
18
3 hozzászólás, 18 pont

Szólj hozzá!

3 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest
  • 117 négyzetméter lesz az a 100.  Plusz a terasz és a pince helyiség. Nagyon bejön!
  • Érdekelt, hát kicsit utána olvastam. A projekt TELJES költsége körülbelül $350.000.- kanadai dollár volt, beleértve a telek árát, a földmunkát, az alapozást, a munkaerőt és az anyagokat. Forintban olyan 80-81 millió, euróban kb. 230.000.- . "Nem foglalja viszont magába a berendezés árát..."  ;-)
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!