16 etikátlan, de hatékony trükk a cinizmus királyaitól

Haboztál már valaha, amikor egy erkölcsi szempontból helyes lehetőség és egy százszor hatékonyabb, de kétségkívül megbotránkoztatóbb opció között kellett dönteni? Az internetezők régóta túllendültek ezen a problémán, a Reddit.com közösségi oldalon keresztül pedig meg is osztották egymással azokat a minden szempontból etikátlan, de kétségkívül hatásos trükköket, melyeket az élet számos területén sikeresen lehet alkalmazni. Már persze, ha merjük.


■ Nincs elég pénzed, hogy autót vegyél, és a szüleid sem akarnak segíteni? Mondd meg nekik, hogy motorkerékpárt fogsz vásárolni, mert nem engedhetsz meg magadnak egy autót. Hidd el, hogy egy-kettőre meggondolják majd magukat.

■ Valaki felidegesített, vagy csak lenne egy személyes mondandód valakinek úgy, hogy ne legyen neki teljesen egyértelmű, hogy neki címzed az üzenetet? Írj egy bejegyzést a Facebookon és a láthatósági beállításoknál válaszd ki a „konkrét ismerősök” menüpontot, majd add meg a kívánt személyt. Az illető nem fog tudni róla, hogy csak Te és ő láthatod a bejegyzést, mégis garantáltan el fog hozzá érni az üzenet.

■ Orvoshoz mész, és szeretnéd, ha egy kicsit hosszabb betegszabadságot adna? Mondd neki, hogy az élelmiszeriparban dolgozol.

replicasmovie

■ Próbáld meg becsapni a gyermekeidet az interneten keresztül és egy kis pénzt legombolni róluk. Ha összejön, életre szóló leckét kapnak az internetes fizetés veszélyeiről, ha pedig nem, akkor megérdemlik az extra zsebpénzt.

■ Ha valaki lekövérez, csak mondd neki, hogy épp most adtál le 30 kilót és folyamatosan haladsz a cél felé. Mindjárt ő fogja magát rosszul érezni utána.

■ Barátokat keresel? Hozz létre egy ellenkező nemű hamis Tinder fiókot, majd szervezz találkozót az emberekkel, akár többel is egy időben. Amikor megérkeztek a randi helyszínre, tegyél úgy, mintha Téged is átvertek volna – ez máris jó ok, hogy leguríts mondjuk egy italt az emberekkel és új barátságokat köss.

■ Új munkahelyre kerültél? Nem számít, hogy igaz-e, mondd, hogy mind a 4 nagyszülőd életben van. Hidd el, ez később még jól fog jönni, ha egy-két szabadnapra lesz szükséged.

■ Ha egy számítógépes analfabéta barátod vagy családtagod kéri, hogy segíts neki megcsinálni a számítógépét, mert lassú, egyszerűen növeld meg kicsit a kurzor sebességét. Azonnal észre fogják venni a különbséget, és nagyon hálásak lesznek.

■ Küldj esküvői meghívókat olyan milliomosoknak, akiknek a címe elérhető. Valószínűleg el sem jut hozzájuk a levél, csak az asszisztensükig, viszont elképzelhető, hogy látatlanban is ajándékot küldenek majd az ifjú párnak.

■ Nem tudod, hogy mivel kösd le egy kisgyerek figyelmét? Rejts el 4 cukorkát valahol a házban, és mondd neki, hogy 5-öt rejtettél el.

■ Ha a barátnőd túl sokat beszél, csak öleld át, és közöld vele, hogy szeretnéd hallani a szívverését. Amellett, hogy ettől azonnal elhallgat, még romantikusnak is fogja tartani a gesztust.

■ Ha segítségre van szükséged az interneten, használj női nevet és profilképet. Ez jelentősen megnöveli annak az esélyét, hogy valaki segíteni fog majd neked.

■ Gyakran jársz egy bizonyos étterembe, és nagyon idegesítenek az ott hangoskodó gyerekek? Minden alkalommal, amikor az étterembe jársz, jelöld be a Google adatlapján, hogy nem alkalmas gyerekek számára. Egy idővel láthatóan csökkenni fog a zajos családok és gyerekek száma.

■ És akkor még egy kis Tinder: ha a szobatársad nem akar kitakarítani, akkor hozz létre egy hamis Tinder profilt és szervezz meg egy randit a lakásba. Hidd el, hogy úgy takarít majd, mint a kisangyal. Amint ez megvan, lemondható a randi.

■ Fontos interjúra mész? Ha lehetséges, vidd magaddal a barátaidat, és próbáld megszervezni, hogy közvetlenül előtted menjenek be és játsszák el a totál idiótát. Ez nagyban megnöveli majd annak az esélyét, hogy Téged vesznek majd fel, és sosem tudják meg az interjúztatók, hogy egy rafinált csel áldozatai lettek.

■ Randira készülsz valakivel? Közöld vele előre, hogy nagyon sűrű a programod. Ha minden jól megy, értékelni fogja, hogy a következő randi alkalmával is szakítasz majd rá időt, ha pedig a randi rosszul sikerül, lesz kifogásod, hogy miért nem találkozol vele legközelebb.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

20
Ez igen!
3
Nem tetszik!
7
Vicces
2
Imádnivaló
2
Meglepő
3
Szomorú
3
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!