HIRDETÉS BEZÁRÁS
Életmód

Kutatások bizonyították, hogy a nők jobban vonzódnak a szakállas férfiakhoz

Ideje pontot tenni a szakáll vagy nem szakáll dilemma végére.

  Míg régebben a szakáll viselése hanyagságra és nem megfelelő higiéniára utalt, napjainkban a szakállas férfiak úgy díszelegnek a divatvilágban, mintha csak az Olimposz csúcsán állnának. A szakáll manapság a stílus és az elegancia szinonimája. Nem hiszed? Csak vess egy pillantást az Instagram hírfolyamodra, és nézd meg, milyen sok benne sok jóképű szakállas férfi.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu gondosan kielemezte a szakállal kapcsolatos összes tanulmányt, és találtunk egyet, ami végre minden kétséget eloszlat a témával kapcsolatban. A cikk végén pedig egy szavazást is kitettünk, mert nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményetekre.

  Szakállas férfiak 017

  A statisztikák szerint az arcukat borotváló férfiak átlagosan 3350 órát töltenek az életükből a fürdőszobában. Talán ezért is vált a szakáll viselése az utóbbi évek egyik fő divattrendjévé. A jó hír az, hogy a szakállas férfiak nemcsak időt spórolnak, hanem több nőt is vonzanak, így a sima arcú pasikat könnyedén maguk mögött hagyják.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Szakállas férfiak 016

  Bármilyen meglepőnek is tűnik, a nők vonzóbbnak találják a szakállas férfiakat, vagyis a szakáll növeli az esélyüket arra, hogy hamarabb találjanak maguknak partnert. Arról nem is beszélve, hogy a szakáll kiemeli a férfit a tömegből, és háttérbe szorítja a többieket, amikor hódításról van szó.

  Szakállas férfiak 015

  Több ausztrál egyetem, valamint a finnországi Turkui Egyetem tudósait érdekelte ez a tendencia, és úgy döntöttek, hogy kiderítik, hogyan befolyásolja a szakáll a nők viszonyulását a férfiakhoz.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Szakállas férfiak 014

  A kísérletben mintegy 8500 nő vett részt. Ugyanazon férfiakról készült fotósorozatokat mutattak nekik. Minden sorozatban volt egy fotó egy szakáll nélküli férfiról, egy fotó, amelyen a férfi borostás arccal volt látható, az utolsó fotón pedig egy rendes, szakállas férfi volt látható. A résztvevőket arra kérték, hogy értékeljék ezeknek a férfiaknak a vonzerejét, és mondják meg, hogy fontolóra vennének-e egy (hosszú vagy rövid távú) kapcsolatot velük.

  Szakállas férfiak 013

  A nők többsége a szakállas férfiakat jóképűbbnek tartotta, és azt mondták, hogy hosszú távú kapcsolatot szeretnének velük, míg a tisztára borotvált arcokat inkább csak rövid távú kapcsolatokra választották. Ennek egyik lehetséges magyarázata, hogy a szakáll egy „másodlagos szexuális tulajdonságnak” tekinthető a férfiaknál, amely közvetlen előnyökkel járhat a nők számára.

  szakáll dilemma

  Emellett a szakáll hajlamos enyhíteni a túl férfiasnak vagy akár túl nőiesnek tartott vonásokat, így a férfiak vonzóbbá válnak az ellenkező nem szemében.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Szakállas férfiak 011

  Összességében a szakáll nem csak egy újabb divatirányzat, hanem olyan eszköznek is tekinthető, amely kiegyensúlyozza a nagyon férfias vonásokkal rendelkező férfiak arcát. Több bájt kölcsönöz azoknak, akiket mindig túl komolynak tartanak, mert arra enged utalni, hogy az illető el akarja magát engedni és csak szórakozni akar. Nem utolsó sorban tehát a kutatás alapján kijelenthetjük, hogy a szakáll remek választás lehet azon férfiaknak, akik komolyabb, hosszútávú kapcsolatra vágynak.

  Szakállas férfiak 010

  Ha tehát stabil, hosszú távú kapcsolatot keresel, ideje félretenni a borotvát. Elvégre mindannyian ki vagyunk szolgáltatva az alapvető ösztöneinknek, nem igaz? Most pedig zárásként jöjjön egy kis közvélemény kutatás.

  Bónusz szavazás:

  Szerinted szakállal vagy szakáll nélkül néznek ki jobban a férfiak?

  Szakállal

  Szakáll nélkül

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.