HIRDETÉS

Japánban népszerű szokás embereket bérelni, és megnéztük, hogy kik és miért veszik igénybe ezt a szolgáltatást

  Az emberek bérbeadásának gondolata még a 90-es évek elején merült fel Japánban. Az egész akkor kezdődött, amikor Ishii Yuichi szembesült azzal a szomorú helyzettel, hogy az egyik barátja fia nem tanulhatott magániskolában, mivel nem volt apja a gyereknek. Ezután a gyermek édesanyja felkérte Ishii-t, hogy egy interjúban játssza el az apa szerepét, hogy a fiú mégis bekerüljön az iskolába. Ekkor született meg az ötlet, hogy egy olyan vállalkozást kéne indítani, ami segít az embereknek megbirkózni az ilyen és ehhez hasonló helyzetekkel.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál kíváncsiak voltunk, hogy kik és pontosan miért bérelnek fel embereket a szigetországban, ezért utánajártunk, hogy bemutathassuk nektek ezt a világ minden más részén furcsának számító szokást.

  1. 5 Hamis szülők egy életre

   a52fe5551b95e0758c428634e8

   A japánok meglehetősen konzervatív emberek, ezért még ma is rossz szemmel néznek azokra a családokra, ahol az édesanya vagy az édesapa egyedül neveli a gyermekét. Az ilyen gyerekeket sokszor szívatják és megalázzák, ráadásul az óvodába vagy iskolába történő jelentkezés is komplikált, ugyanis előnyt élveznek azok a családok, ahogy mindkét szülő neveli a gyermeket. Ilyen esetekben a családok embereket kölcsönöznek, hogy mostoha anyát vagy mostoha apát béreljenek, sokszor egy egész életre.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 4 Megjátszott esküvő

   13d33d57a7ad18ff62ef7a2d7f

   Bár kezdetben a cég csak a szülőbérlésre összpontosított, az évek során a kibérelhető emberek listája hatalmas méretűre nőtt. Elsők között terjedt ki a szolgáltatás a menyasszony és férj bérlésre, mivel az esküvői hagyományok szintén nagyon érzékeny témát képeznek Japánban. Amikor pedig valaki nem tud igazi feleséget vagy férjet szerezni magának, sokszor felbérel egy embert, hogy a segítségével le lehessen zavarni az esküvőt, a családtagok pedig elégedettek legyenek az illető magánéletével. A házastárson túl vendégeket is lehet bérelni az esküvőre, ezek mindegyike körülbelül 30 ezer forintba kerül. Extra díjért cserébe a meghívottak énekelnek, vagy akár érzelmes beszédet is mondanak az ifjú párról.

   A férj vagy feleség bérlése persze ennél is sokkal drágább, nagyjából 13-14 millió forint, de ebben benn van az is, hogy a bérelt férj vagy feleség évente 2-3 alkalommal megjelenik egy-egy nagyobb családi eseményen is.

  3. 3 Ideiglenes férj

   fc7b4d5b51a90d4ac4c832183e

   Japánban az emberek szeretik jobbnak mutatni magukat, mint amilyenek, ezért a nők gyakran bérelnek ideiglenes férjet azért, hogy legyen kit bemutatniuk az üzleti vacsorán, vagy hogy irigykedésre késztessék a barátnőiket/kollégáikat. Legtöbbször azok a nők veszik igénybe ezt a szolgáltatást, akik korábban valamikor már nagyot csalódtak a férfiakban, és nem akarják még egyszer átélni ezeket a negatív érzelmeket.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
31
5 hozzászólás, 31 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

 • Ez eléggé beteges. Mi jó van abban, ha egész életedben hazudsz a körülötted lévő embereknek, a családodnak és akár magadnak is? Szerintem mindenkinek jobb lenne az, ha beismeri, hogy nem áll készen egy párkapcsolatra, vagy nem tud barátnőt/barátot szerezni. Ha elveszti valaki a feleségét/férjét/barátját, akkor meg legyen őszinte. De tényleg. Senki se fog haragudni, vagy nem tudom, azért mert elvesztettél egy számodra fontos személyt. Ha nem tudod túltenni magad rajta, akkor meg fordulj a családodhoz, vagy próbáld meg túltenni magad rajta idővel. Azzal hogy egy hamis világba kergeted bele magad egy hamis emberrel, attól nem lesz jobb. Sőt idővel még nagyobbat fog csattanni. 
  • Azért az más helyzet, amikor pl. azért nem veszik fel a gyereket egy iskolába, mert nincs apja, és igénybe veszik a szolgáltatást. 
 • Teljes mértékben eggyet értek.Valóban beteges ha az egész életetünket egy idegen személlyel töltenénk. Ezzel a módszerrel hazukságba kergetnénk önmsgunkat.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!