HIRDETÉS BEZÁRÁS
Életmód

A gyerekkori legjobb barátok egy komplett mini-várost építettek, hogy együtt öregedhessenek meg

  Ki ne álmodott már volna róla, hogy a legjobb gyerekkori barátai közvetlen szomszédságában éli le az életét? Négy amerikai házaspárnak ez az álom most valóra vált. A társaság tagjai 20 éve legjobb barátok, és azóta tervezgették, hogy ha elég pénzük lesz, akkor szeretnének minél közelebb költözni egymáshoz, hogy együtt öregedhessenek meg. Tervük valóra vált: a texasi Austin várostól nem messze létrehozták a maguk „Llano Exit Strategy” névre keresztelt mini-városukat, melynek apró házikói a közelben csordogáló Llano-folyóra néznek.

  HIRDETÉS

  Az apró házak egyenként 12 millió forintba kerültek és Matt Garcia építész tervezte őket úgy, hogy a lehető leginkább fenntarthatóak legyenek. A ferde háztetők vizes hordókban végződnek, melyek akár 19 ezer liter vizet is képesek tárolni, a falak pedig fényvisszaverő burkolatot kaptak, hogy minél kevésbé szívják be a hőt. A belső terek rétegelt lemezből készültek, ami csökkentette a költségeket, mégis meleg és tágas hangulatot kölcsönöz az otthonoknak. A baráti társaság tagjai annyi időt töltenek a házaknál, amennyit csak tudnak, és úgy tervezik, hogy nyugdíjas éveikbe lépve végleg ideköltöznek.

  1. 1 A négy házaspár tagjai 20 éve legjobb barátok, ezért úgy döntöttek, hogy egy saját mini-várost építenek maguknak.


  2. 2 A félretett pénzükből apró, könnyen fenntartható házikókat akartak építeni, ahol együtt tudnak majd megöregedni – távol a világ problémáitól.


  3. 3 Mindegyik ház 12 millió forintba került.


  4. 4 A 40 négyzetméteres házakban egy méretes franciaágy, egy kanapé, fürdőszoba-konyha és veranda található.


  5. 5 A belső tereket rétegelt lemezek borítják, ami olcsó, mégis rendkívül mutatós és hangulatos.


  6. 6 A ferde háztetők vizes hordókban végződnek, melyek akár 19 ezer liter vizet is képesek tárolni.


  7. 7 ,,Ez egy varázslatos hely, de száraz. A lehető legtöbb vizet igyekszünk megspórolni, hogy fákat és füvet ültethessünk a házak közvetlen környezetében” – mondta Fred Zipp.


  8. 8 A házak külsejét borító hullámos acél lemez visszatükrözi a napfényt, így nyáron hűvösen tartja azok belsejét.


  9. 9 ,,Olyan ez, mint egy Disney-mese. Mindenfelé nyulak, hiúzok, szarvasok és madarak vannak. Szeretnénk minél több időt itt tölteni, ahogy öregszünk” – mondta Jodi Zipp.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu