HIRDETÉS BEZÁRÁS
Életmód

12 dolog a házban, amire nem szabad pénzt költeni, vagy ha már megvan, dobd ki

Ideje egyszer s mindenkorra megszabadulni ezektől.

  A reklámok néha olyan jól működnek, hogy a gyanútlan vásárlók egy pillanat alatt létfontosságúnak tartanak egy olyan eszközt, amiről még csak nem is hallottak korábban. Később persze kiderül, hogy nincsenek nélkülözhetetlen tulajdonságai, és igazából eddig is megvoltunk nélkülük. Csakhogy ekkor már késő.

  HIRDETÉS

  Valószínűleg mindannyiunk otthonában vannak olyan dolgok, melyeket egykoron megvettünk, mert jó ötletnek tűntek, de azóta csak porfogóként funkcionálnak, és nem tudjuk hová pakolni őket. Az alábbi listán összegyűjtöttem néhány olyan dolgot, amire valójában semmi szükség, ha pedig már meg van, akkor célszerű fontolóra venni a kukába dobását:

  1 Gyümölcscentrifuga

  Fölösleges otthoni dolgok 021.webp
  ©  
  Mcapdevila / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY-SA 3.0

  Első pillantásra egy gyümölcscentrifuga remek ötletnek tűnik. Sokan mondják azonban, hogy néhány használat után eltűnik a varázsa és évekig csak a szekrényben porosodik, míg végül kidobják.

  • Vettem egy gyümölcscentrifugát. Nagyon finom friss gyümölcsleveket készítettem vele, de borzasztóan időigényes és nehéz a zöldségek és gyümölcsök hámozása, ráadásul már csak egy pohár léhez is rengeteg kell belőlük. © Ismeretlen szerző / Reddit

  2 Hűtőszekrény dezodor

  Fölösleges otthoni dolgok 020.webp

  A hűtőszekrény kellemetlen szaga azt jelzi, hogy valami nincs rendben vele. Valószínleg csak alaposan ki kell tisztítani és kidobni belőle a romlott termékeket ahhoz, hogy megszabaduljunk a kellemetlen szagtól.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Pizzavágó korong

  Fölösleges otthoni dolgok 019.webp

  A pizzavágó korong aligha jobb választás, mint egy sima kés. Ha valóban működnének és kellemes lenne a használatuk, akkor minden pizzériában ilyet hoznának a pizzához, de ez nem így van. Ha mindenképpen meg akarjuk könnyíteni a pizzaszeletelést, akkor érdemes inkább pizzavágó ollót vásárolni, ami nem teszi tönkre a feltétet.

  4 Szájzuhany

  Fölösleges otthoni dolgok 018.webp

  Kutatások szerint a szájzuhany használatával eltávolítható a szájban található lepedék, de ettől még nem kötelező a használata. Már csak azért sem, mert a szájzuhany nem helyettesíti sem a fogkefét, sem a fogselymet. Valójában csak a fogszabályozóval vagy műfogsorral rendelkező embereknek van rájuk szükségük igazán. Másoknál csak fölösleges helyet foglal majd a fürdőszobában.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Fokhagymanyomó

  Fölösleges otthoni dolgok 017.webp

  A fokhagymanyomó tisztítása és használata is rémálom. A profi szakácsok is inkább a nagyon finomra vágott vagy lereszelt fokhagymára esküsznek.

  • Régen használtam fokhagymanyomót, de nem szeretem, mert egy csomó fokhagyma megakad benne a különböző részein, és nagyon nehéz kitisztítani onnan. Azóta inkább csak finomra vágom a fokhagymákat. © endorrawitch / Reddit

  6 Sólámpa

  Fölösleges otthoni dolgok 016.webp
  ©  
  Donald Trung Quoc Don / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY-SA 4.0

  A közhiedelemmel ellentétben a sólámpák nem képesek megtisztítani a levegőt, és nem is telítik semmilyen hasznos elemmel. Semmilyen módon nem befolyásolják a hangulatot, és nem segítik az elalvást sem. Tény, hogy szépek, de fölöslegesek és sok helyet foglalnak. Érdemes kerülni őket.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • "Bár úgy tűnhet, hogy egy gőzfelmosó valódi hendikep a takarításban, valójában korántsem ilyen jó vásár,"A handikep hátrányt jelent, nem előnyt. Csak szólok kedves újságírok.
 • Mennyi baromság. 5 éve használok egy jógamatracot. Nem az olcsó termékek között van de még kb ennyi ideje van hátra. Fokhagymanyomó? 1 perc eltakarítani... 
 • Micsoda bullshit... A fokhagymanyomó és a pizzavágó korong rendszeres használati tárgyak az otthonomban, csakúgy, mint a jógamatrac. 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.