-
10 Papírtörlővel törölt felületek
Kiderült, hogy a papírtörlők sem alkalmasak minden felületre, például az üveg vagy a lakkozott fából készült konyhapultokra és asztalokra egyenesen veszélyesek. A papírtörlők ugyanis durva felületűek, ezért fennáll annak a veszélye, hogy karcokat hagynak maguk után a finom felületeken. Használjunk helyettük puha rongyokat, amik nem károsítanak semmit.
-
9 Fiókban tárolt kések
Gyakori hiba, amit sokan elkövetünk, hogy a fiókban az összes kést együtt tároljuk. Ilyenkor azonban a pengéik nincsenek védve, és a fiók nyitása és csukása okozta folyamatos apró ütközések hatására napról-napra károsodnak. Ha mindenképp fiókban szeretnénk őket tárolni, akkor érdemes élvédőt tenni rájuk.
HIRDETÉSHIRDETÉSHIRDETÉS -
8 Ecet használata a takarításhoz
Mindig kerülni kell az olyan felületek, mint például a gránit és márvány konyhabútorok, a kő járólapok, a fémfelületek és a fából készült dolgok ecettel történő takarítását, mivel ez a folyadék nagyon savas, és felgyorsítja a felületek kopását. Ettől függetlenül az ecetet továbbra is biztonságosan használhatjuk például a mikróban, a mosogatógépben, a hűtőszekrényben, vagy a mosogató és a csaptelepek tisztításakor.
-
7 Forró ételek és italok a turmixgépben
A forró ételek és italok zártfedeles turmixolása veszélyes is lehet. Mivel a forró folyadék ilyenkor a meleg gőz képződés miatt tágulhat, a nagy nyomás akár robbanáshoz is vezethet, ami nemcsak a konyhánkban okozhat kárt, de akár bennünk is.
HIRDETÉSHIRDETÉSHIRDETÉS -
6 Húsmosás sütés előtt
Ez egy tipikusan olyan dolog, ami határozottan rossz hatással van az egészségünkre nézve. Attól, hogy megmossuk a húst, még nem fog egy baktérium sem elpusztulni, viszont széthordjuk azt a mosogatóban és annak közvetlen közelében, így a baktériumok gond nélkül átkerülnek olyan evőeszközökre és egyéb konyhai berendezésekre, melyek aztán potenciális veszélyt jelentenek az egészségünkre.
Nem kell megmosni a húst sütés előtt, a káros baktériumok ugyanis az alapos sütés közben így is úgyis elpusztulnak majd.
A konyhában zajló végtelen munka és kapkodás miatt sokszor észre sem vesszük, hogy milyen alapvető hibákat vétünk a konyhai folyamatok során. Legyen szó főzésről, takarításról vagy tárolásról, olykor még a legapróbb részletek is nagyban befolyásolják a konyhánk állapotát, vagy hogy meddig lesznek használhatóak a benne található bútorok és eszközök. Sokszor például még egy papírtörlő segítségével is kárt okozhatunk, ha nem vigyázunk.
A Liked.hu-nál mindig igyekszünk felhívni a figyelmet a pénztárcagyilkos hétköznapi szokásokra, és most sem volt ez másképp, amikor azokat a dolgokat gyűjtöttük össze, melyekkel észrevétlenül károsíthatjuk a konyhánk állapotát.
A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK
5 hozzászólás