HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tetszik

Hogyan élnek az emberek a miniatűr lakásokban? Egy nő megmutatta a 20 négyzetméteres életét

Vannak lakások, ahol egyetlen szoba is nagyobb ennél.
🔥 2 hozzászólás

  A kis lakások tulajdonosai gyakran kénytelenek kreatívan megoldani a különféle térproblémákat. Ha tágas háromszobás lakásod vagy házad van, akkor nem kell aggódnod például a ruhásszekrény elhelyezése, a kanapé vagy az ágy kiválasztása, a hűtőszekrény elrejtése, vagy az étkezőben elhelyezett székek száma miatt.

  HIRDETÉS

  De egy miniatűr lakásban minden alapos átgondolást igényel. Ennek az egyszobás lakásnak a tulajdonosa, egy 32 éves stockholmi fogorvosi asszisztens, aki kénytelen volt kompromisszumokat kötni. A lakást hitelből vette, az önerőt egymaga spórolta össze.

  A lakás egy 1930-as években épült ház legfelső emeletén található. A ház sajátossága, hogy nincsenek erkélyek, csak a lépcsőházakban lévő közös erkélyek (amik meglehetősen menők, amint azt alább láthatod).

  Svéd 20 négyzetméteres lakás 020

  A lakás belseje meglehetősen aszketikus: a tulajdonos nem szeret vendégeket fogadni, ezért kanapé helyett ágyat választott.

  Svéd 20 négyzetméteres lakás 019
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A kis lakásban a párkány egy további munkafelületként is funkcionál. Szükség esetén kihúzható polcot is használhatsz (látod?), ahová elhelyezheted a kávéscsészét olvasás közben, vagy a laptopot.

  Svéd 20 négyzetméteres lakás 018

  Az ágy alatt kihúzható fiókokban tárolhatod az ágyneműt. Figyeld meg, hogy ebben a lakásrészben gyakorlatilag nincsenek élénk színek. Még az ágynemű és a takaró is tompa árnyalatú. A sötét textíliák még jobban összeszűkítenék a teret.

  Svéd 20 négyzetméteres lakás 017

  A kilátás az ablakból viszont irigylésre méltó. Nem tudom, mit érez a lakás tulajdonosa, de én biztosan irigykednék a szemben lévő lakások lakóira. Padlótól mennyezetig érő ablakok! Ráadásul saját erkélyük is van!

  Svéd 20 négyzetméteres lakás 016
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Ez a régi, párkányba épített kihúzható asztalka már több mint fél évszázados.

  Svéd 20 négyzetméteres lakás 015

  Ha azonban visszatérünk a kilátásra, és alaposabban szemügyre vesszük az udvart, elszáll az irigység. Ebben a házban, a tekintélyes környék ellenére, rengeteg a kis lakás – főleg 20-30 négyzetméteres stúdiók és egyszobás lakások találhatók.

  Svéd 20 négyzetméteres lakás 014

  Az ággyal szemben van egy zug, ami konyhaként funkcionál.

  Svéd 20 négyzetméteres lakás 013
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Ez a konyha jóval kisebb, mint a mi tipikus panelkonyhánk, de minden szükséges felszerelés megtalálható benne: van tűzhely, mosogató, sőt még minihűtő is (ez a fotón nem szerepel).

  Svéd 20 négyzetméteres lakás 012

  A lakás egyetlen szobájának másik felét már színesebbnek érezzük! A világos fából készült székek, a régi kék asztal, a hangsúlyos kép (amit a nem túl illendő rajz miatt el kellett takarnom) és az elegáns virág a hokedlin jól feldobja az egyébként visszafogott (pozitív értelemben) skandináv stílust.

  Svéd 20 négyzetméteres lakás 011

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • A svédeknél a koszos cipő alap. Sosem mosnak cipőt. Az ablak párkányból kihúzható dolog az nem az asztalt szolgálja. A legtöbb svéd ablak kifelé nyitható és a bejárati ajtó is. Tűzvédelmi szempont miatt . Az összejövetelekhez, fikához nem kell engedély. Ott alap,hogy mindenki vigyáz a helyre és amúgy a svédek bulizósak de brutál tudnak inni és olyankor pont le… magasról hogy ki mit csinál éppen. De!!! Nem hivnak rendőröket mert valaki hangoskodik! Mondjuk a rendőrök ki sem mennének csendháborítás miatt! 
  • a magyarok cipői sem szebbek. elég ha leülsz a metrón megnézed a lábakat, ugyanilyen mocskosak a cipők, nade a svédekhez hasonlóan a magyarok sem mennek cipővel az otthonukba... USA-ba kimész, patyolat fehér mindenki cipője, még a talpa is, és bemennek az ingatlanba cipőbe, sokszpr az aj

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.