HIRDETÉS BEZÁRÁS

Fényűzőbb, mint egy Maserati: a világ 5 legdrágább vonata

Ilyen mértékű luxussal az ötcsillagos még szállodákban sem mindig találkozhatnak az emberek.
Szólj hozzá

  Annak ellenére, hogy a repülés lett a legelterjedtebb utazási mód, még mindig sokan vannak, akik inkább vonattal utaznak. Vannak köztük olyanok is, akik a vasúti közlekedés kényelmét szeretnék ötvözni a luxussal és az élményekkel.

  HIRDETÉS

  Nekik készültek a drága, gyönyörűen díszített, első osztályú kiszolgálást nyújtó turistavonatok. A világon sok ilyen vonat létezik, de a legfényűzőbbek és legegyedibbek, amelyekre persze a jegyekért cserébe kisebb vagyonokat kérnek, most a mi listánkon szerepelnek.

  1. Suite Shiki-Shima vonat

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-018

  A japán Suite Shiki-Shima kirándulóvonat a világ egyik legegyedibb és legdrágább vonata. A Kelet-Japán Vasúttársaság 2017-ben indította el, hogy két-négy napos utakat tegyen Japán festői tájain. Tulajdonképpen nem csak egy hálókocsis vonatról van szó, hanem egy kerekeken guruló luxusszállodáról.

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-017

  A tíz kocsiból álló, hat hálókocsis, egy szalonkocsis, egy étkezőkocsis és két, a vonat végein elhelyezkedő kilátókocsis elektro-dízel vonatot Ken Okuyama tervezte, aki a Porsche, a Ferrari és a Maserati számára is tervezett már autókat. Ő találta ki a teljesen üvegfalú kilátókocsikat, ahonnan a Kelet-Japán rétjeire, erdőire és partvidékére nyílik panoráma az utasok előtt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Luxus-vonatok-a-vilagbol-016

  A Shiki-Shima étkezőkocsija a legmagasabb szintű ételeket kínálja, hiszen a Michelin-csillagos Nakamura Katsuhiro a séfje. Az étlap folyamatosan változik, és mindig az adott régió termékeit és kulináris stílusát kínálja, amelyen a vonat éppen áthalad.

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-015

  Az öt hálókocsi mindegyikében három különálló lakosztály található, a legfényűzőbbek pedig a kétszintes „maisonette-ek”.

  A vonat szobái nagyobbak, mint néhány tokiói lakás. Mindegyikben van zuhanyzó és saját WC, a lakosztályokban pedig még fürdőkád is van. A vonat egyszerre 34 utast tud szállítani, akik 2800 és 10 000 dollár közötti összeget szoktak fizetni az útért.

  2. Rovos Rail

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-014

  A világ egyik legfényűzőbb vonata, a Rovos Rail hotelvonat Dél-Afrika, Namíbia és Tanzánia útvonalain közlekedik. Tulajdonosa egy pretoriai magánvasúttársaság. Összesen két vonatuk van, amelyek 20 felújított, a Rodéziai Vasutak idejéből származó kocsiból állnak – abból az időből, amikor Afrika még gyarmat volt.

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-013

  Néhány kocsi az 1920-as évek előtt épült. A Rovos Rail lenyűgöz a luxusszolgáltatásaival, és a szobák fényűzésével, amelyet tipikusan afrikai útvonalakkal ötvöznek. Mindegyik vonatnak két pihenőszalonja, két étkezőkocsija és külön fürdőszobás hálókocsijai vannak.

  A vonaton összesen 36 fülke található, amely 72 utast tud elszállásolni. Három típusú szoba van: a 16 négyzetméteres Royal Suite a kocsi felét foglalja el, nappalival és viktoriánus fürdőszobával, a 10 négyzetméteres Deluxe Suite és a 7 négyzetméteres Pullman Suite, amelyben egy kanapé alakítható át ággyá.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Luxus-vonatok-a-vilagbol-012

  Az útvonalak Afrika legszebb tájain haladnak keresztül, ahol az emberek megcsodálhatják a nevezetességeket és az egyedülálló állatvilágot. A Cape Town útvonal 1600 km hosszú: Fokvárosból a vonat a Karoo-sivatagon keresztül a Kimberley gyémántbányához, majd Pretoriába megy.

  Van egy útvonal a Viktória-vízeséshez, egy golf szafari a kontinens legjobb golfpályáira, egy szafari Namíbiába és még sok más. Az utazások 3 és 16 nap közöttiek, a túrák ára körülbelül 10 000 dollár.

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-011-1

  A vonat belső tere viktoriánus stílusú, fa panelekkel és bronzzal díszített. Ez a múlt század eleji hangulat ideális nászútra vagy romantikus utazásra.

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-010

  Az éttermekben a legjobb szakácsok és séfek dolgoznak, akik ízletes és egyedi ételeket kínálnak, amelyek a világ legjobb éttermeivel is felveszik a versenyt.

  3. Maharajas Express

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-009

  Az Indiai Vasúttársaság egzotikus és fényűző turistavonatát „Keleti expressznek” is nevezik. 2010 óta közlekedik, és ez idő alatt többször is elnyerte a világ legjobb luxusvonata címet.

  Az utazók összesen négy útvonal közül választhatnak, az utazások ideje pedig az október és április közötti szezonra korlátozódik. A rövidebb túrák India aranyháromszögében – Delhi, Jaipur, Agra – zajlanak, míg a hosszabbak egy hetes utazást foglalnak magukba Indiában.

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-008

  A Maharajas Express összesen 23 kocsiból áll, ebből 14 vendégkocsi – 84 utas befogadására alkalmas. Van egy Rajah Club váróterem saját bárral és többnyelvű könyvtárral. Az utasok rendelkezésére áll két étkezőkocsi és egy különleges bárkocsi.

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-007

  A Mayur Mahal étterem keleti stílusban, igazi pávatollakkal díszített. Az indiai viszonyok közötti biztonságos utazás érdekében a vonat víztisztító berendezéssel van felszerelve.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  4. Venice Simplon-Orient-Express (VSOE)

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-006

  Az 1883-as történelmi Párizs-Konstantinápoly Orient Expressz ihlette vonatot a 20. században újjáépítették, mint egy letűnt kor fényűző turisztikai utódját. Venice Simplon-Orient-Express néven ismert, és London-Velence között közlekedik.

  Az amerikai James Sherwood 1977-ben vásárolt meg a világ minden táján szétszóródott Orient Expressz maradványai közül két kocsit, és ezzel elkezdte az újjáépítést. Összesen 35 hálókocsit vásárolt, és néhány év alatt helyreállította azok teljes pompáját.

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-005

  A kocsik felújított ólomüveg ablakokat, üvegpaneleket, a 19. század híres művészeinek fa berakásait kapták, az antik dekoráció bronz és textil, porcelán és kristály részleteket tartalmazott.

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-004

  A fényűző és nagyon drága vonat vonzza az utazókat, különösen azért, mert ezek a kocsik olyan nagy neveknek adtak otthont, mint Vlagyimir Nabokov, Audrey Hepburn és Charles de Gaulle, akik a maguk idejében utaztak ezekben a vagonokban.

  A kifinomult környezettel összhangban vannak az Orient Expresszen felszolgált ételek is – osztriga, homár, pezsgő és minden, amit az utasok csak kívánnak, miután kifizették a 20 000 dolláros jegyárat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5. Golden Eagle vonat

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-003

  Egy hasonlóan fényűző turistavonat közlekedik Moszkva és Vlagyivosztok között Oroszországban. Üzemmódja cirkáló jellegű – a turisták csak évente egyszer vagy kétszer indulhatnak a Bajkál-tóhoz vagy Szibéria és a Távol-Kelet más helyeire. Az utazás ára egymillió rubelnél kezdődik, ezért a Golden Eagle általában csak külföldi turistákat szállít.

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-002

  A vonaton összesen 12 kocsi található, köztük háromszobás luxuskupék. A két étterem és a bárkocsi mellett más létesítmények is rendelkezésre állnak – a szépségszalontól az edzőtermen át egészen a masszázsszobáig.

  Luxus-vonatok-a-vilagbol-001

  A két hetes út során az utasok minden lehetséges kényelmet megkapnak. A legmagasabb színvonalú ételeket szolgálják fel számukra, az étlap pedig úgy van összeállítva, hogy megismertesse az utasokat azoknak a helyeknek a nemzeti konyhájával, ahol a vonat éppen áthalad. A Golden Eagle-ben a teát és a kávét az Imperial Porcelain Factory régi porcelán edényeiben szolgálják fel.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.