HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tetszik
Egyéb

Ebben a lakásban 35 éve nem élt senki. A Szovjetunió óta minden a helyén maradt

Bevallom, hogy sokkal rosszabbra számítottam.

  Ma egy olyan lakást mutatok be, ahol senki sem lakott már több mint 35 éve. A szobák és a berendezés belülről olyanok, mintha még mindig az 1980-as években lennénk. De vajon miért hagyták üresen a lakást ennyi időre?

  HIRDETÉS

  Sokáig dolgoztam videószerkesztőként, ami rengeteg online kommunikációt igényelt. Gyakran kellett olyan emberekkel együtt dolgoznom, akiket egyébként soha nem láttam élőben, de mégis sokszor jobban végezték a munkájukat, mint azok, akik a közvetlen közelemben élnek. A munkatársaim így a bolygó bármely pontján élhettek. És most kezdődik a mai történet.

  Maga a lakóház teljesen átlagos. Valószínűleg elmennél mellette, és még csak nem is gondolnád, hogy van benne egy évtizedek óta elhagyatott lakás. A lépcsőház tiszta és frissen felújított.

  Elhagyatott lakás 027

  Néhány évvel ezelőtt megismertem Jaroszlavot (most hívjuk őt így), és nagyon jó barátok lettünk. Lelkes, kedves és ami a legfontosabb, nagyon felelősségteljes ember. Az ő lakását mutatom be ma ebben a cikkben. De kezdjük a legelején.

  A 80-as évek végén – a 90-es évek elején – Jaroszlav úgy döntött, hogy Dániába költözik, mert kiváló lehetőségeket ígértek neki, mivel tehetséges szakember volt. A moszkvai belvárosi lakást örökségbe kapta, és azt tervezte, hogy majd távolról kiadja. Nem volt közeli rokona, mivel korán elvesztette a szüleit, így semmi sem kötötte Oroszországhoz. Azonban senki sem akarta kivenni a lakását, akkor még nem ilyen idők voltak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Az elmondása alapján az első ajtónyitáskor azonnal megcsapta őt az áporodott, szellőztetés nélküli lakás leírhatatlan szaga. Azt mondta, hogy még a Szovjetunió illatát is érezni lehetett.

  Elhagyatott lakás 026

  A 2000-es évek elejére a lakás állapota már elavultnak számított. Ezért Jaroszlav már meg sem próbálta kiadni senkinek. Így állt üresen a lakás több mint 30 évig. Az idő pedig csak telt. És akkor jött a hírhedt vírus, és a karantén beborította az egész világot. Európában már nem volt mit csinálni, így Jaroszlav hosszú idő után összepakolt, és visszatért Moszkvába.

  Elhagyatott lakás 025

  Ekkor azonnal írt nekem, hogy megmutassa, hogyan néz ki az évtizedeken keresztül üresen állt lakás, amiről egyébként az interneten keresztül már sokat beszéltünk.

  Régi albumok, naptárak és könyvek a 80-as évek végéről. Mintha egy igazi múzeumba csöppent volna! Meglepő módon nem fogadták őt hatalmas porrétegek, mint ahogy a horrorfilmekben lenni szokott. De azért minden piszkos volt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Elhagyatott lakás 024
  Elhagyatott lakás 023
  Elhagyatott lakás 022

  A konyha meglehetősen átlagos. Valószínűleg sok magyar házban még most is találkozhatunk hasonlóval. A régi, 70-es évekből származó ZIL hűtőszekrény és a szekrények valószínűleg szintén sokaknak ismerősek.

  Elhagyatott lakás 021
  Elhagyatott lakás 020

  És következzék a fürdőszoba! Emlékeztek még, milyen minőségi szaniterek voltak a Szovjetunió idejében? Meglepő módon még évtizedekkel később sem folyt és nem is csepegett semmi. Jaroszlav kellemesen meglepődött.

  Még nincs vége, a bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.