HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

A szülők által elkövetett 12 leggyakoribb hiba, amely időben elkerülhető

A szülők jót akarnak ezekkel, de akaratlanul is ellenkező eredményt érnek el.

  Amikor iskolába jártunk, megtanítottak minket az alapvető matematikai egyenletek és a helyesírás szabályaira. Az egyetemeken szaktól függően jogtudományt, integrálszámítást és programozást tanultunk. A nagy probléma az, hogy senki sem tanított meg minket arra, hogyan kell szülőnek lenni. A fiatal pároknak gyakran fogalmuk sincs, hogy mit kell tenniük vagy hogyan viselkedjenek, amikor megszületik az első gyermekük. Sokan ilyenkor a rokonok és ismerősök tanácsait követi, de nincs garancia arra, hogy tévedhetetlenek ezek az illetők.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu most listára rakta a szülők által elkövetett leggyakoribb hibákat, amiket feltétlenül el kell kerülnünk, hogy nehogy akaratlanul is kárt tehessünk a gyermekünkben.

  12 Folyamatosan véded a gyermeked a megfázástól

  Gyereknevelés tanácsok 021
  ©  
  arthik / Pikabu

  Az orvosok a gyermekek vírusos légúti fertőzéseit normálisnak tartják, mert minden alkalommal, amikor fertőzéssel küzdenek, a szervezetük antitesteket termel és immunitás alakul ki. Évente hat-tíz vírusos megbetegedés a normális a kicsiknél, már amennyiben a betegségek szövődmények nélkül zajlanak le. Mindezt figyelembe véve, a gyermekek általában gyorsan (hét-nyolc napon belül) felépülnek.

  11 Elfelejted bekapcsolni, vagy rosszul kapcsolod be a biztonsági övet az autóban

  Gyereknevelés tanácsok 020

  A szülők pénzbírsággal sújthatók, ha a gyermek nincs bekötve a kocsiban, de egy másik hasonlóan súlyos probléma, amire ritkán figyelnek az emberek, hogy megfelelően van-e becsatolva a gyermek vagy sem. Pedig ez legalább olyan fontos dolog, mint egy jó minőségű gyerekülés.

  Ha a baba ötpontos biztonsági övet visel, az öveket összekötő zárnak a mellkas közepén kell elhelyezkednie, nem pedig a hasán, mint a fenti képen látható kislánynak.

  Amikor a gyermek nagyobb lesz, ülésmagasítót kell használni, de úgy, hogy az öv megfelelően haladjon át a test azon részein, amelyek baleset esetén képesek ellenállni az ütközésnek (és ne a nyakon vagy a hóna alatt, mint a fenti fiú fotóján).

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  10 Túl rövidre vágod a baba körmét

  Gyereknevelés tanácsok 019

  A benőtt körmök problémája, amelytől gyakran szenvednek a felnőttek, már gyermekkorban kialakulhat. Amikor levágod a gyermeked körmét, a legjobb, ha kissé lekerekíted. A lábakon pedig jobb, ha egyenesre vágod a körmöket. Az is tanácsos, hogy ne vágd őket egészen tövig, vagyis amíg a fehér rész el nem tűnik, mivel ez a későbbiekben szintén benőtt körmöket okozhat.

  9 Rossz pózban hordozod a babát a hevederben

  Gyereknevelés tanácsok 018

  A csecsemőhevederek és a kenguruk praktikusak, és segítenek a szülőknek, hogy a kezük szabadon maradjon. De nem mindenki van tisztában azzal, hogy ezek az eszközök károsak lehetnek, ha a baba rosszul helyezkedik el bennük. A gyermek nem ülhet teljesen függőlegesen a hordozóban, és nem lóghat a csípőjénél fogva. A baba súlyának egyenletesen kell eloszlania a hordozóban, hogy a gerinc ne legyen túlterhelve, a nyak pedig biztonságos és rögzített helyzetben legyen. A rossz pózban hordozott gyermekeknél a porckorongok ellaposodhatnak, de medenceproblémákat és egyéb súlyos sérüléseket is okozhat a babának.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Túl sokáig utaztatod a babát a kocsiban

  Gyereknevelés tanácsok 017

  A babaülés helytelen használata veszélyes lehet a csecsemőkre. A gyermekorvosok szerint a csecsemőknél még nem fejlődtek ki erős nyakizmok, így a fej túlzott előrebillenése fulladáshoz vezethet. Nem arról van szó, hogy ne használjunk gyereküléseket az autókban, hiszen a gyerekeknek törvényileg kötelező ebben ülniük. A probléma ott kezdődik, ha a csecsemőt két óránál hosszabb ideig ugyanabban a helyzetben hagyjuk. Egy hosszabb utazás után a legjobb, ha a kiságyba vagy mózeskosárba tesszük.

  7 Ha elhiszed azt a tévhitet, hogy a cumi csak kárt okoz

  Gyereknevelés tanácsok 016

  Az a nézet, mely szerint a cumi káros, rendkívül ellentmondásos. A cumik segítik a baba szopási reflexét, és csökkentik annak kockázatát, hogy valami piszkos vagy veszélyes dolgot vegyen a szájába. Hogy pontosan mikor érdemes elvenni a gyermektől, azt a szülők dönthetik el, de egyes gyermekorvosok azzal viccelődnek, hogy még soha nem láttak olyan gyermeket, aki cumit használt volna az iskolában.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.