HIRDETÉS BEZÁRÁS

5 „divatos”, de rendkívül kényelmetlen belső megoldás, amit sokan megbántak a felújítás után

Ezek a megoldások csak a magazinok fotóin mutatnak jól.

  Ebben a cikkben megtudhatod, hogy mely „trendi”, de átgondolatlan dizájntrendektől érdemes már az elején elhatárolódni, hogy később ne kelljen megbánnod.

  HIRDETÉS

  Bemutatunk helyettük néhány praktikus és legalább annyira stílusos alternatívát, és tanácsokat adunk ahhoz, hogyan alakítsd ki a lakásodat úgy, hogy az kényelmes és komfortos legyen a mindennapi élethez.

  Lakberendezési megoldások 007

  A felújítás megkezdése előtt sokan keresgélnek kész belső terek és stílusos dekorációs ötletek után, hogy ezeket később a saját lakásukban is megvalósítsák. A valóságban azonban nem minden „trendi” dizájnelem bizonyul praktikusnak és kényelmesnek a mindennapokban. Ezt gyakran csak a beköltözés után tapasztalják meg az emberek.

  A lakásfelújítás egy meglehetősen költséges mulatság, ezért nem mindenki engedheti meg magának, hogy utólag korrigálja a hibákat. Ezért a tervezés során az elsődleges szempontnak a praktikumnak kell lennie, a trendi és stílusos megoldások pedig csak ezután következhetnek.

  1. Küszöb nélküli fürdőszobapadló

  Manapság egyre elterjedtebb a küszöb nélküli, sík padlózat a fürdőszobákban, lejtés nélkül. Fontos megjegyezni, hogy ez szigorúan tilos!

  Sokan zavarónak találják a fürdőszoba és a folyosó közötti küszöböt, ezért gyakran egybefüggő padlóburkolatot választanak. Sajnos ez a megoldás nem a legbiztonságosabb, és vízszivárgás esetén nem csak a saját lakásodban, de a szomszédokéban is károkat okozhat.

  Lakberendezési megoldások 006

  Hogyan előzd meg a vízszivárgás okozta károkat?

  • A fürdőszobapadló szintjét alacsonyabbra kell süllyeszteni, mint a többi helyiségben lévő padlók szintjét.
  • A küszöb elkerülése érdekében a bejárati ajtó melletti területen enyhe lejtésű csempézést kell alkalmazni.

  Ez a megoldás nemcsak praktikusabb, de esztétikus is, és alig észrevehető, összehasonlítva a hagyományos küszöbbel.

  Egy 5-10 mm-es csempézéssel kialakított egyszerű lejtés megvédheti az otthonodat és a idegeidet is. Ezenkívül nem árt vízszivárgás-érzékelőket is beszereltetni, amelyek elzárják az összes vizet a lakásban, amint víz éri őket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  2. Magasan elhelyezett mikrohullámú sütő a konyhai szekrényben

  A modern konyhákban a sütőket és a mikrohullámú sütőket általában egy „konyhai oszlopba” építik be, ami valóban stílusos megoldásnak tűnik.

  Magában a megoldásban nincs hiba, de sokan a mikrohullámú sütőt túl magasra szerelik fel, hogy a sütő alsó széle egy szintben legyen a munkapulttal.

  Lakberendezési megoldások 005

  Ebben az elrendezésben csak a sütő használata lesz kényelmes, a mikrohullámú sütőé viszont nem. Ennek az az oka, hogy az alacsonyabb termetű embereknek, főleg a gyerekeknek nehéz és balesetveszélyes lesz a felmelegített étel kivétele.

  A kényelem és a biztonság rovására menő „trendi” megoldás helyett a mikrohullámú sütőt és a sütőt úgy kell elhelyezni, hogy a mikrohullámú sütő teteje a felső szekrény szintjében legyen (145 cm).

  Lakberendezési megoldások 004

  Ez a megoldás nem kevésbé stílusos, így nem rontja el a konyha összképét, de egyértelműen kényelmesebb és ami a legfontosabb, biztonságosabb a gyerekek számára.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3. Rejtett lábazat a fal színében

  A rejtett ajtók és a rejtett lábazati szegélyek manapság nagyon népszerűek, és a dizájnerek is előszeretettel alkalmazzák őket a projektjeikben.

  El kell ismerni, hogy a rejtett ajtók és a rejtett lábazatok valóban lenyűgözőek, de a vásárlásuk előtt érdemes figyelembe venni néhány sajátosságot.

  • Ha a beltéri ajtókat matt festékkel festik, ugyanazzal, mint a falakat, akkor a kilincs környéke hamar beszennyeződik, és rendszeresen tisztítani kell.
  Lakberendezési megoldások 003
  • Ugyanez vonatkozik a rejtett lábazatokra is. Ha ugyanazzal a festékkel festik őket, nem fognak védő funkciót ellátni, és a cipőnyomok, különösen a bejárat közelében, már a felújítás utáni első hónapokban megjelennek.

  Ezen problémák elkerülése érdekében mosható festéket kell választani, legalább 15%-os fényességgel. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy sokak számára a hagyományos tokos ajtók és a hagyományos szegélylécek sokkal praktikusabb és kényelmesebb megoldást jelentenek.

  4. Mennyezeti rejtett világítás

  Ha önállóan tervezed a lakásod belsejét, ne feledd, hogy a falak, a padló és a mennyezet burkolata általában a bútorok és a dekoráció hátterét képezik, ezért a mennyezet díszítése nem feltétlenül szükséges.

  Lakberendezési megoldások 002

  A mennyezeti rejtett világítás egy gyakori megoldás a modern projektekben, de a valóságban sokan már egy hónap múlva abbahagyják a használatát, és sajnálják a rá kidobott pénzt.

  Ez a fajta megoldás kiválóan alkalmas lehet nyilvános helyiségek belső tereihez, de a lakóhelyiségekben sokkal kevésbé.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  rejtett vilagitas

  A fő világítás (pl. csillár, sínek vagy egyedi spotlámpák) és a kiegészítő világítás (pl. állólámpák, függőlámpák és asztali lámpák) továbbra is jobb választások.

  5. Üveg tárolórendszerek

  El kell ismerni, hogy az üveg tárolórendszerek, mint a szekrények, polcok és konyhai fali szekrények sok projektben valóban stílusosnak tűnnek, de az életben minden egy kicsit másképp történik.

  Lakberendezési megoldások 001

  A konyhai szekrényekben és polcokon lévő láthatóság arra kényszerít bennünket, hogy kizárólag egységes edényeket helyezzünk oda, amelyek nagyrészt csak dekorációs célt szolgálnak.

  Az üvegajtós szekrények sokak számára nem feltétlenül kényelmesek, mivel nem mindenki szeretné mutogatni az összes holmiját. Az egyetlen hely, ahol ez a megoldás aktuális lehet, az a gardrób.

  Természetesen ez nem jelenti azt, hogy teljesen le kellene mondanunk az ilyen megoldásokról a belső térben, de a bevezetésük előtt érdemes előre átgondolni az összes pozitív és negatív oldalt, és csak ezután dönteni – tudatosan.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.