HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

14 trükk, ami a legreménytelenebb konyhát is megszabadítja a rendetlenségtől

Tegyünk rendet a fölösleges és kényelmetlen dolgok között.

  Nálad is egy örök küzdelemnek tűnik a konyhai rendetlenség? Pedig a káosz legyőzéséhez nem kell varázslat, csupán a régi, berögzült szokások elengedése. Egyetlen alapos rendszerezés elegendő ahhoz, hogy örökre búcsút ints a felhalmozódó kacatoknak és a zsúfolt polcoknak.

  HIRDETÉS

  Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan alakíthatsz ki hatékony tárolási megoldásokat a konyhádban, hogy a főzés élvezetté, a takarítás pedig gyerekjátékká váljon.

  1 Kések tárolása jól szellőző állványban.

  Konyhai tárolási trükkök 014

  A kések tárolása örök dilemma a konyhában. A cél, hogy praktikus, higiénikus és biztonságos megoldást találjunk. Az egy darabból álló késtartók mosása nehézkes, főleg a fa változatoké, amikben könnyen megtelepednek a baktériumok. A mágneses rögzítők kényelmesek, de kisgyermekes családban nem a legbiztonságosabb választás. Ezért a legjobb megoldás a kések fiókban történő tárolása.

  Így nem csábítják a gyerekeket, és nem érintkeznek szennyezett felületekkel. Azonban fontos, hogy a fiókban legyen külön rekesz a kések számára, hogy ne érintkezzenek az evőeszközökkel. A higiénia megőrzése érdekében a késtároló rekeszt rendszeresen ki kell mosni és fertőtleníteni. A késeket pedig használata után le kell mosni és szárazra törölni.

  2 Használj további polcokat, hogy kihasználd az összes hasznos helyet a szekrényben.

  Konyhai tárolási trükkök 013

  Amikor a szekrényben rengeteg a hely, de nincs elég polc, akkor valódi kihívás lehet kihasználni a teret. Vagy ki kell pakolni mindent, hogy hozzáférjünk egy adott dologhoz, vagy tornyokat kell építenünk, ami nem túl esztétikus. A beépített polcok helyett az állítható magasságú lábakon álló állványok remek megoldást nyújthatnak a rendetlenség elkerülésére.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Fűszeres üvegek elhelyezése műanyag kapcsokra.

  Konyhai tárolási trükkök 012

  A szekrényekben rejlő tér maximális kihasználása érdekében ne feledkezzünk meg a függőleges felületekről sem. Használj öntapadós műanyag tartókat, amelyeket egyszerűen rögzíthetsz a szekrény falára kétoldalas ragasztószalaggal.

  4 Fóliatekercsek, sütőpapírok, zacskók tárolása irattartóban.

  Konyhai tárolási trükkök 011

  A hosszú tekercsek és dobozok tárolása örök kihívás. Hogy ne kelljen állandóan átkutatnunk a kupacukat, tároljuk őket függőlegesen. Az irattartó praktikus és helytakarékos megoldást nyújt a hosszú tekercsek és dobozok tárolására. Segít a rend fenntartásában és megkönnyíti a szükséges doboz megtalálását.

  5 Kis üvegek elhelyezése egy forgó állványban.

  Konyhai tárolási trükkök 010

  Szinte minden háziasszony konyhájában idővel felhalmozódik rengeteg kis üveg fűszerrel, szósszal, olajjal, amik sok helyet foglalnak. Megtalálni köztük a szükséges dolgot néha igazi kihívás. Ekkor jön jól egy forgó állvány, lehetőleg több szintes. Először is, mindent könnyen megtalálhatsz, másodszor pedig, sokkal kisebb az esélye, hogy leejtesz valamit, mint egy zsúfolt polcról.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Sütőlapok, deszkák és kis formák függőleges tárolása.

  Konyhai tárolási trükkök 009

  Amikor a megszokásból egymásra pakoljuk a tárgyakat, az nem vezet máshoz, mint kényelmetlenséghez. Állandóan ki kell húznunk az egyik tárgyat a másik alól, leesik valami, összekarcolódik. Hogy egyszer és mindenkorra megszabaduljunk ettől a gyötrelemtől, érdemes elkezdeni függőleges állványokat használni.

  7 Használjunk speciális serpenyőtartót.

  Konyhai tárolási trükkök 008

  A serpenyőkre is ugyanaz a szabály érvényes, mint az iménti pontban. Hogy ne sérüljön a bevonatuk, és ne ébredjen fel a ház a csörömpöléstől, amikor kihúzzuk őket egymás alól, érdemes egy speciális állványra helyezni őket. Így sokkal könnyebb lesz tárolni, kivenni és visszatenni őket. Ezenkívül alájuk tehetünk egy törölközőt is, hogy kényelmesebb legyen a szárítás.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.