HIRDETÉS

20+ háztartási trükk, amire egész életünkben vártunk

  Az életünkben jelentkező bosszantó apróságok nagyban megnehezítik a mindennapjainkat: a csuklás megnehezíti a munkánkra történő koncentrálást, a szétmorzsolódott kozmetikumok pedig számtalan kellemetlenséget képesek okozni. Szerencsére azonban ma már mindenre létezik megoldás, a kreatív internetezők a különféle közösségi oldalakon pedig rendre meg is osztják egymással az érdekes praktikáikat.

  HIRDETÉS

  Cikkünkben most 20+ ilyen pazar trükköt gyűjtöttünk össze, melyeket bárki könnyedén beépíthet és hasznosíthat a mindennapjaiban.

  Ehető tányér

  • Egy látványos ehető tányér készítéséhez egyszerűen tegyünk egy tálba egy tortillát, majd rakjuk be kb. 30 másodpercre a mikróba: ettől a tortilla a kívánt formában megkeményedik.
  • Gyorsan kellene felszedni apró hulladékokat, például szétszórt szemhéjfestéket vagy mosóport, de nincs kéznél porszívó? Vegyünk egy darab puha kenyeret, ez gyorsan felszedi a koszt és nem keni szét a padlón, ellenben például a nedves ronggyal vagy törülközővel.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Garnélatisztítás

  • Egy közönséges villa segítségével másodpercek alatt megtisztíthatunk egy garnélát: csak kövessük ENNEK a videónak az utasítását.
  • A szemöldök rajzolásakor magabiztosabb eredményt kaphatunk, ha nem tökéletes megvilágítás mellett végezzük a folyamatot. Ez lehetővé teszi, hogy eltereljük a figyelmünket a zavaró apróságokról (kis szőrszálak, aszimmetria) és inkább a teljes egészre koncentráljunk.

  Csuklás ellen

  • A csuklás megállításához öntsünk vizet egy pohárba vagy csészébe és próbáljunk meg inni a másik végéből.
  • A csuklás leküzdésének másik módja, ha összekulcsoljuk a kezünket a hátunk mögött, lehajolunk és így próbálunk meg inni egy pohár vizet.
  • Hatékony módszer a gyors elalváshoz: összpontosítsunk a szemhéjon látható foltokra. Hamarosan belemerülünk és néhány perc múlva már alszunk is.
  • Ha valamit meg kell találnod a sötétben, akkor használd a perifériás látást: az éjjellátásért felelős receptorok ugyanis nem a retina központjában, hanem annak szélén helyezkednek el. Ezért a tárgyak élesebben kirajzolódnak a sötétben, ha nem közvetlenül rájuk nézünk.

  Gyerekkarkötő

  • Ha nem szeretnénk hogy például egy nagyobb rendezvényen vagy gyereknapon a gyermekünk elvesszen, akkor célszerű az internetes áruházakból szilikon karkötőt rendelni nekik, melyeken feltüntethetjük a nevét és a szülei telefonszámát.
  • Ha kis címletű bankjegyekre van szükségünk, akkor az eladók pénzváltással kapcsolatos zaklatása helyett inkább érdemes többször 3 ezer forintot felvennünk egy ATM-nél.
  • Elfelejtetted egy új ismerősöd nevét? Nem probléma. Képzeld el a fejedben az ABC-t, majd a betűkön haladva az illető nevének kezdőbetűjéhez érve nagy valószínűséggel eszedbe jut.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
10
8 hozzászólás, 10 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!