15 egyszerű trükk, amivel valódi “takarítóguruvá” válhatunk az otthonunkban

Az otthonunk tisztán tartása mindig komoly feladat, és persze nem azért, mert lusták lennénk rendben tartani azt, hanem mert egy-egy feladat elvégzése olykor annyira fárasztó és megerőltető, hogy a munka és a gyerekek mellett szó szerint minden maradék energiánkat felemészti. Az alábbiakban éppen ezért 15 egyszerű, olykor egyenesen primitív trükköt mutatunk most be, melyekkel felgyorsíthatjuk és egyszerűbbé-könnyebbé tehetjük az otthonunk tisztán tartását.


 1. 1 Reluxa tisztítás zoknival.


  A reluxák tisztán tartása nem túl kényelmes feladat, különösen, ha a kezünkben lévő rongy folyton beakad, nem fér be vagy kicsúszik a kezünkből. Egy régi zoknit segítségül hívva azonban sok bajtól és fejfájástól óvhatjuk meg magunkat.

 2. 2 Alumíniumfólia a leégett sütőtálak tisztításához.


  Az üveg sütőtálak és formák könnyed tisztántartásához nincs is másra szükségünk, mint némi alufóliára és egy kevéske mosogatószerre.

 3. 3 Alumínium tartók és rézedények tisztítása ketchuppal.


  Ha azt szeretnénk, hogy a fémből készült edényeink csillogjanak, a legjobb amit tehetünk, hogy egy kevés ketchupot nyomunk a felületére, amit aztán körkörös mozdulatokkal eldolgozunk és néhány percig állni hagyunk. Ezután egy száraz ruha segítségével töröljük le a ketchupot, majd öblítsük el az edényeket.

 4. 4 Ablaktisztítás vegyszerek nélkül.

  pinterest

  A piszok, por és penész kedvenc helye az ablakok környéke. Ha nem szeretnénk vegyszereket használni, akkor házilag is ütős tisztítószert készíthetünk: szórjunk szódabikarbónát a felületre, öntsünk rá egy kevés ecetet, majd hagyjuk állni 5-10 percig. Ezután egy fogkefével jó alaposan dörzsöljük át a felületet, végül egy száraz ruhával töröljük tisztára.

 5. 5 Ecetbe mártott papírtölőkendő a WC-tisztításhoz.


  A WC-csésze pereme alá rakódott szennyeződés és baktériumok eltávolítása sosem könnyű feladat. Ehhez ecetbe áztatott papírtörlőkendőkre lesz szükségünk, melyeket alaposan tapasszunk a csésze pereme alá, majd néhány óra hosszára hagyjuk állni. Ezután egyszerűen távolítsuk el és öblítsük át a WC-t.

 6. 6 Fogkrém a csillogó csapokhoz.


  Egy kevés fogkrém segítségével jó alaposan dörzsöljük át a csapot, majd hagyjuk néhány percre állni. Végül egy nedves ruhával töröljük tisztára, és élvezzük a csillogó ragyogást.

 7. 7 Gumikesztyű a kárpitozott bútorok tisztításához.


  A kárpitozott bútorokról történő állatszőr és szennyeződés eltávolítása valódi rémálom, kivéve ha előre megfontoltan, gumikesztyűt húzva látunk neki a feladatnak. Egyszerűen húzzuk át a kezünket a felületen, a gumikesztyű pedig tökéletesen összegyűjti a szennyeződéseket.

 8. 8 Borotvahab az acél felületek tisztításához.


  A rozsdamentes acél felületek és gépek tisztításához a legjobb, amit használhatunk, az a borotvahab. Egyszerűen vigyük fel a felületre, kenjük el alaposan, majd töröljük szárazra. A borotvahab emellett szőnyegeknél is használható, mint folteltávolító.

 9. 9 Karcoláseltüntetés dióval.


  Nincs is bosszantóbb annál, mint a mikor a fa bútoraink sérülnek, összekarcolódnak. Ilyenkor sem kell azonban rögtön pánikba esni, csak szerezzünk néhány dióbélt, és menjünk át velük a sérült felületeken. Végül egy száraz, puha ruhával töröljük át az egészet.

 10. 10 Háztartási gépek tisztán tartása alkohollal.


  Az acél felületű háztartási készülékek, mint például a mikrohullámú sütő, a vízforraló vagy a kenyérpirító tisztítására és polírozására kiváló eszköz lehet az alkohol, különösen a vodka. Néhány csepp is elegendő belőle, amit egy ruhára csöpögtetve vigyünk fel a felületre, majd töröljünk szárazra.

 11. 11 Műanyag tálak a fiókok rendben tartásához.


  Annak érdekében, hogy a fiókokban lévő tárgyaink ne keveredjenek és könnyebben megtalálhatók legyenek, használjunk apró műanyag tálakat, melyek megkönnyítik a szeparálást.

 12. 12 Szekrényajtó belsejére készített tároló.


  A szekrényajtók belső oldalai rendszerint kihasználatlanul állnak, pedig nagy segítségünkre lehetnek a rendszerezésben. Elég néhány műanyag kampó rá, amire aztán kényünk-kedvünk szerint megválasztott tárolót akaszthatunk, és így a naponta használt eszközeink könnyedén elérhetővé válnak. Ez a technika a kamraajtó belső oldalán is használható.

 13. 13 ,,Függőleges" sorrend.


  A ruhadarabok és törölközők fiókokban történő elhelyezése esetén jobb, ha elfelejtjük a klasszikus vízszintes rendezést és inkább a függőleges változattal próbálkozunk. Ezzel megkönnyítve a jövőbeli keresgélést.

 14. 14 Ágyneműtárolás párnahuzatban.


  Nincs is bosszantóbb annál, mint amikor egy ágynemű részeit keresgélni kell. Ezt azonban elkerülhetjük, ha az összehajtogatott elemeket végül a párnahuzatba téve csomagoljuk el a szekrénybe.

 15. 15 Irattartó, mint WC-papír tartó.


  Az irattartó számtalan féle-fajta módon használható az otthonunkban, a WC-papír tárolástól kezdve a fürdőszobai piperecikkeken át egészen a konyhában történő eszközök tárolásáig. Csak rajtunk múlik, hogy miként használjuk fel végül.

  Bónusz:

  WC-kefe-csopogtetese.jpg

  Ha a WC tisztára kefélése után a kefe még csöpög és nem szeretnénk, hogy összekoszolja a padlónkat, akkor szorítsuk a WC-deszka alá, és hagyjuk lecsöpögni.Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Send this to a friend