Ő itt Boo, a rottweiler drogkereső kutya, aki babapiskótáért dolgozik a NAV-nál

Boo egy 4 éves erdélyi kopó-rottweiler keverék, akit 6 hónapos korában egy játszótéri padhoz kikötve találta a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány. Élete nagy részét (másfél évet pontosan) a menhely falai között töltött, ahol rengetegen segítették őt adományokkal, sétáltatással, kiképzéssel.

Bár több ideiglenes befogadója is volt, végleges gazdi sosem jelentkezett érte. A sors azonban mentőövet dobott a kutyusnak, kiváló szaglásának és ügyességének ugyanis hamar híre ment a környéken. Az élete ezután örökre megváltozott.


 1. 1 Ő itt Boo, a 4 év körüli szuka kutyus, akitől rottweiler gyökerei révén talán sokan megijednének elsőre, ám Boo valójában nagyon aranyos és barátságos.


 2. 2 Játékos természete mellett Boo szaglása és ügyessége is hamar felkeltette az emberek figyelmét, így másfél év menhelyen töltött idő után a Hidegkúti Kutyaiskolába került.


 3. 3 Tehetsége itt is hamar megmutatkozott, úgyhogy rövid idő múlva egyenes út vezetett számára a NAV Kutyavezető-képző Központjába.


 4. 4 Több hónapos tanulás és kiképzés után a Somogy megyei NAV igazgatóságra került, ahol az egyik kutyavezető személyében szerető gazdára talált.

  © NAV / Facebook

 5. 5 Boo kiváló természete miatt gyakran kapnak meghívást különféle programokra, iskolai rendezvényekre, ahol Boo kábítószer- és cigaretta kereső bemutatóval kápráztatja el közönségét.


 6. 6 Más drogkereső kutyákkal ellentétben, Boo a sikeres felderítések után nem a labdáját kapja meg, Ő inkább a pocakját részesíti előnyben, ezért babapiskóta a jutalma.


 7. 7 Boo a megyében eddig mintegy 15 millió forint értékben talált cigarettát, de 78 kilogramm prémium minőségű vízipipadohány sem kerülte el az orrát.


 8. 8 Az adóhatóság egyébként egy sorozatot indít, melyben az elkövetkezendő hetekben egyenként mutatja be a szolgálati kutyákat a Facebookon. Kíváncsian várjuk a következő részt…🥰


SZÓLJ HOZZÁ!One comment -

 • Szia, guest

Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!