HIRDETÉS BEZÁRÁS

A legegyszerűbb módja, hogy eltávolítsd a makacs, régi lerakódásokat a serpenyőről, és úgy ragyogjon, mint az újkorában

A régi zsír a főzőedényeken nem csupán rontja azok külsejét, hanem akadályozza a háziasszonyt (vagy házigazdát) abban, hogy teljes hatékonysággal használja az adott eszközt.

    HIRDETÉS

    A probléma abban rejlik, hogy a sokéves, rászáradt zsírt eltávolítani egy serpenyőről nem olyan egyszerű. Különösen akkor, ha nem tudod, mi segíthet ebben a nem túl könnyű feladatban. Éppen ezért érdemes feltétlenül megjegyezni ezt a hatékony tisztítási módszert.

    DIY tisztítás, Háztartási tisztítás, Konyhai tisztítás, Ráégett zsír eltávolítása, Régi zsír eltávolítása, Serpenyő karbantartás, Serpenyő tisztítás, Szalmiákszesz tisztítás, tisztítási tippek, Zsíros serpenyő tisztítása
    Amire szükséged lesz.

    Amire szükséged lesz: csavarhúzó, szalmiákszesz, polietilén zacskók vagy szemeteszsákok, nem túl hosszú madzag, mosogatószivacs, vízzel teli edény.

    Fontos: a szalmiákszesznek erős szaga van. A kellemetlen következmények elkerülése érdekében a munka során ajánlott légzésvédőt és kesztyűt használni.

    DIY tisztítás, Háztartási tisztítás, Konyhai tisztítás, Ráégett zsír eltávolítása, Régi zsír eltávolítása, Serpenyő karbantartás, Serpenyő tisztítás, Szalmiákszesz tisztítás, tisztítási tippek, Zsíros serpenyő tisztítása
    Előkészítés a tisztításhoz.
    HIRDETÉS

    Tehát, ha a serpenyőnek műanyag fogantyúja van, akkor először el kell távolítani. Ebben segíteni fog egy közönséges csavarhúzó. A fogantyút külön tisztítkuk meg a zsírtól egy szivacs segítségével (akár fém dörzsis szivaccsal is), mosogatószer és meleg víz felhasználásával.

    A zsírt magán a serpenyőn pusztán „házi praktikával” fogjuk eltávolítani. Ehhez veszünk 2-3 celofán zacskót, és miután meggyőződtünk arról, hogy légmentesen zárnak, egymásba tesszük őket.

    DIY tisztítás, Háztartási tisztítás, Konyhai tisztítás, Ráégett zsír eltávolítása, Régi zsír eltávolítása, Serpenyő karbantartás, Serpenyő tisztítás, Szalmiákszesz tisztítás, tisztítási tippek, Zsíros serpenyő tisztítása
    Beletesszük a zacskóba.

    Ha ez megtörtént, fogjuk a serpenyőt, és beletesszük a zacskókba. Ezután az asztalra tesszük, és kinyomjuk a levegőt a zacskókból. Ha ez megtörtént, öntünk a serpenyőbe 50-100 mg szalmiákszeszt, szorosan lezárjuk a zacskókat, és átkötjük őket az előre bekészített madzaggal.

    DIY tisztítás, Háztartási tisztítás, Konyhai tisztítás, Ráégett zsír eltávolítása, Régi zsír eltávolítása, Serpenyő karbantartás, Serpenyő tisztítás, Szalmiákszesz tisztítás, tisztítási tippek, Zsíros serpenyő tisztítása
    Akár ujjal is letörölhető.
    HIRDETÉS

    Miután még egyszer meggyőződtünk a zacskók légmentességéről, elkezdjük alaposan rázni őket, folyamatosan forgatva. Ezt azért kell megtenni, hogy a szalmiákszesz egyenletesen eloszoljon, és megtisztítsa a serpenyő minden részét.

    Ezután kivisszük a bekötött zacskókat az erkélyre, és ott hagyjuk 12 órára. Ennyi időnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a szesz feloldja a zsírt.

    DIY tisztítás, Háztartási tisztítás, Konyhai tisztítás, Ráégett zsír eltávolítása, Régi zsír eltávolítása, Serpenyő karbantartás, Serpenyő tisztítás, Szalmiákszesz tisztítás, tisztítási tippek, Zsíros serpenyő tisztítása

    Fél nap elteltével már csak óvatosan ki kell venned a serpenyőt, és el kell távolítanod a szeszt. Egy ilyen „előkezelés” után a szivacs és a meleg víz már nagyon gyorsan és könnyen eltávolítja majd felpuhult zsírt a fémen.

    Miután a serpenyőd visszanyerte régi fényét és megszabadultál a ráégett zsírtól, ne feledkezz meg egy utolsó, de annál fontosabb lépésről: az első használat előtt alaposan mosd el! Ez azért elengedhetetlen, hogy a szalmiákszesz minden nyoma eltűnjön, így garantálva a biztonságos és élvezetes főzést a továbbiakban.

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Beszélgetés indítása

Jelentkezz be!

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!

    Iratkozz fel a hírlevelünkre,

    hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

    *heti egy e-mailt fogunk küldeni