Egy hetet töltöttem Japánban és most megmutatom, hogy miért ez a legjobb hely a Földön

A Pikabu közösségi oldal ,,uzniko" álnév mögé rejtőző felhasználója hátára vette a világot és úgy döntött, hogy egy hét napos utazás során felfedezi Japánt, amiről már korábban is számtalan pozitívumot olvasott az interneten.


HIRDETÉS

Uzniko-t lenyűgözték az ott tapasztalt és átélt élmények, ezért egy élménybeszámoló keretén belül megosztotta a nagyvilággal, hogy mik azok a parányi, de mégis lényeges apróságok, ami miatt Japán a legcsodálatosabb hely a Földön.

 1. 18 Japánban a benzinkutak töltőpisztolyai felülről lógnak, így teljesen mindegy, hogy az autónk jobb vagy baloldalán van a tanknyílás, mindkét oldalon könnyedén tudjuk használni a felülről lógó pisztolyokat.


 2. 17 Egy szállodai lift, ahol a nem lehet gombokat nyomkodni, csak egyszerűen hozzáérintjük a szobához kapott kártyát a leolvasó panelhez, és a lift azonnal a kívánt emeletre szállít bennünket.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 16 Nem számít a 10-20 centis hó, az emberek még ilyen időben is szívesen kerékpároznak a munkahelyükre, ahol egyébként ki sem kötik azokat, mert nem kell tartani attól, hogy bárki is ellopná a bicikliket.


 4. 15 Az italautomaták teljesen behálózzák a nagyvárosokat, sok esetben például a szabad ég alatt helyezik el őket a parkok és terek közvetlen közelében.


 5. 14 Nem mellesleg pedig szinte mindennek létezik automatából vásárolható változata, mely így a boltok nyitva tartásától függetlenül éjjel-nappal elérhető.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 13 Ideiglenesen kihelyezett útszóró só tároló, ahonnan bárki kivehet egy zsákkal, ha úgy ítéli meg, hogy túl csúszós vagy nem biztonságos a járda, ahol közlekedik.


 7. 12 Mivel az utcák túlzsúfoltak, ezért nem ritka, hogy a lakóépületek parkolója a házak tetején helyezkedik el.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 8. 11 Egy nagyvárosban, ahol 40-50 emeletes házak is vannak, nem számít túl nagy kunsztnak egy óriáskerék, hiszen nem sok mindent látni róla. Na de ha az óriáskerék az egyik ilyen toronyház tetején helyezkedik el...úgy azért mindjárt más.


 9. 10 Egy ivókút, amin két csap is található. Az alsó csappal a cipőnket tisztíthatjuk vagy éppen a háziállatainkat itathatjuk.


 10. 9 Utastájékoztató egy japán repülőtéren, ahol sok más egyéb repülőgép mellett a Csillagok háborújából ismert Ezeréves sólyommal is megismerkedhetünk. Mi lehet még, amit nem tudunk a japán légi közlekedésről?! 😀


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
19
15 hozzászólás, 19 pont

Szólj hozzá!

15 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Van egy vlogger, a you...-n vlogol, és amiért érdekes, az az, hogy magyarként 17-18 éve él Japánban. Oda nősült, és ott született a most 17 éves lánya. Földművelésből élnek, határozottan magas színvonalon. Ő csinál olyan videókat Japánról, hogy csak tátod a szád. Elvisz a Fujitól kezdve minden látványossághoz, és élvezetesen bemutatja, elvisz bevásároló központokba, vasúton utazik a kedvünkért,  mindezt "csudi jópofin". :D Úgy hívják őt, hogy Zsíros Deszka, kukkantsatok vele néhány videójába, nem fogjátok tudni otthagyni. :) 
 • Zsiros Deszka egy budos buta paraszt! Dolgozo Japanokat zaklatott es meg neki allt feljeb, hazudta hogy elvalik a felesegetol mindig dramazik ha esik a nezettsege hazudik az orszagrol es a szokasairol mas videosokat cseszeget egy igazi szar alak.
 • 9,874
  Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
  inkább nézzétek Vizer Ritát, ő kínáról beszél, de azok is csak ferdeszeműek hahaha
 • Ajánlanám Babcsíra csatornáját,ő is magyar aki Japánban él. Szerintem tartalomban és videó készítés terén is van okán jó mint zsíros. Ha nem jobb.
 • Nekem innen egyedül a tetőtéri parkolás jön be. A többiről az a véleményem: sok az idejük, sok a hulladék stb.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!