HIRDETÉS
Videók

Egy katonai teherautó, amely 50 méter utat képes bárhol felépíteni, mindössze 6 perc leforgása alatt

A katonai járművek mozgatásakor potenciális veszélyt jelent, egy-egy sáros vagy homokos útszakaszon való áthajtás. A nehéz teherautóknál és harci gépeknél ilyenkor fennáll a veszély, hogy beragadnak a könnyű textúrájú talajba, amivel értékes időt vagy rosszabb esetben még több mindent veszíthetnek.

    A walesi székhelyű FAUN Trackway gyártó lett végül megbízva ennek a problémának a kiküszöbölésével, akik megoldásként a HGMS (HEAVY GROUND MOBILITY SYSTEM) névre hallgató teherautóval álltak elő. A teherautó tetején egy orsó-szerű rendszer található, erre került fel a 2×50 méteres mobil-útburkolat, mely szinte bármilyen terepen elhelyezhető, felépítéséhez pedig mindössze 6 percre és 2 emberre van szükség. Miután elvégezte a feladatát, természetesen ugyanilyen gyorsan vissza is szedhető.

    A rendkívül érdekes rendszerből máris 30 különböző katonaság rendelt magának szerte a világon, akik minden bizonnyal nagy hasznát veszik majd a sokszor több mint 70 tonnás katonai gépek biztonságos mozgatásánál, még a legingoványosabb talajon is. Lássuk, hogy néz ki mindez a gyakorlatban…

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Ezek is érdekelhetnek

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.